Vetovoiman laki

Mikä vetovoiman laki on, ja miten voit oppia manifestoimaan elämääsi hyviä asioita sen avulla? Entä mistä ajatus vetovoiman laista on peräisin?

Tällä sivulla käsitellään vetovoiman lakia ja sen mielenkiintoista historiaa. Lisäksi kerromme, kuinka vetovoiman lakia voi hyödyntää arkielämässä esimerkiksi varallisuuden tai hyvän terveyden tavoittelussa. Esittelemme alempana myös koko joukon erilaisia harjoituksia ja meditaatiotekniikoita, jotka auttavat sinua vetovoiman lain opiskelussa. Löydät sivustolta sekä käytännön tason että mielikuvaharjoitteluun eli visualisointiin liittyviä tehtäviä. Artikkelin lopussa on linkkilista, jonka kautta löydät mittavan määrän lisätietoa aiheesta.

Mikä vetovoiman laki on?

Vetovoiman laki on hyvin yksinkertainen. Sen periaate on, että voimme kanavoida universumin energiaa, ja pyytää siltä asioita. Kaikki sellainen, mihin keskitymme, lisääntyy. Tällaista keskittynyttä mielikuvaharjoittelua kutsutaan myös manifestoimiseksi.

Vaikka yllä mainittu saataa sinusta aluksi kuulostaa hölmöltä ja liiankin yksinkertaiselta, lue eteenpäin. Vetovoiman laissa on kysymys siitä, kuinka me omilla ajatuksillamme muokkaamme todellisuuttamme. Me valitsemme, millaisessa ilmapiirissä ja energiassa haluamme elää. Pohjimmiltaan kyse on siitä, kuinka kaikki tässä universumissa esiintyvä materia, värähtely ja olevainen juontavat juurensa samaan alkulähteeseen.

Positiivisella ajattelulla on kerta toisensa jälkeen tieteellisesti todistettu olevan terveyttä ja mielialaa edistäviä vaikutuksia. Se vahvistaa esimerkiksi immuniteettia sekä nopeuttaa sairauksista tai leikkauksista parantumista. Ja vaikka ei olekaan terveellistä kieltää tosiasioista ja hymyillä väkisin hampaat irvessä – sillä kuuluvathan myös pettymykset ja suru elämäämme – on myönteisellä ajatusmaailmalla selvä yhteys onnistumisen kokemuksiin ja itsetuntomme kehittymiseen. 

Voit saada mitä haluat

Yhteiskunnassamme on nykyään vallalla ajatus siitä, että vain tietty määrä varallisuutta, onnellisuutta, tai muuta vaurautta on saatavillamme. Me suomalaiset varsinkin olemme perinteisesti ajatelleet, että yhden rikkaus tai onni on toiselta pois. Vai mitä mieltä olet sanonnasta, että suomalainen maksaa satasen siitä, ettei naapuri saa viittäkymppiä?

Vaikka onkin toki totta, että materia on rajallista, emme me ole lähelläkään tilannetta, jossa se olisi loppumassa. Materia ja materiaalinen onni on jakautunut maapallolla hyvinkin epätasaisesti, emmekä me osaa hyödyntää sen kaikkea potentiaalia. Me tuhlaamme luonnonvarojamme, emmekä arvosta sitä, mitä meillä jo on.

Me voisimme rakentaa maapallon asukkaiden kollektiivista hyvinvointia paljon paremmaksi. Voisimme valjastaa saatavilla olevat resurssit paljon järkevämmin, ja huolehtia itsestämme sekä toisistamme paremmin. Antamalla muille saamme itsekin. Ja kuinka paljon vähemmällä me voisimme saada aikaan niin paljon hyvää sekä itsellemme että muille.

Emme myöskään käytä läheskään kaikkea aivojemme potentiaalia – meissä on sisällä paljon enemmän kuin uskommekaan… Ja juuri siihen vetovoiman lakikin liittyy. Jos osaisimme ohjata tietoisuuttamme paremmin, olisimme onnellisempia. Negatiivisissa energioissa ja tunnetiloissa vellominen vain lisää kärsimystämme.

Universumissa on paljon meille tutkimatonta. Se on valtavan älykäs kokonaisuus täynnä uskomattoman voimakasta energiaa. Me olemme osa universumin tuloa tietoiseksi itsestään. Lisäksi meidät on tarkoitettu suurempiin asioihin kuin mihin me nyt käytämme niin paljon aikaa: toistemme ja luonnon tuhoamiseen, itseemme käpertymiseen ja omiin murheisiimme. Ja koska me uskomme, että kaikki on rajallista, emmekä edes ansaitse parempaa, emme yritä kovemmin – eihän se kuitenkaan onnistuisi.

Vetovoiman laki määrää, että itsemme rajoittaminen tällaisella negatiivisuudella on haitallista psyykellemme. Mitä tahansa naapurisi, työkaverisi tai ystäväsi on saavuttanut – sinäkin voit saada saman tai enemmän. Sinun on sallittua saavuttaa päämääräsi ja unelmasi. Sinun on sallittua saada se, mitä haluat. Mutta ihan ensiksi sinun tulee lakata uskomasta, että et pysty siihen. Sinun tulee lakata keksimästä tekosyitä. Ja juuri tässä vetovoiman laki voi meitä auttaa.

Kaikkein tärkeintä onkin aluksi kuulostella kuinka sinä puhut itsellesi. On tärkeää ettet vähättele itseäsi, tai huomaamatta toistele itsellesi olevasi huono, saamaton, tai esimerkiksi että “se menee kuitenkin pieleen.” Kun keskityt negatiiviseen, vedät negatiivisia asioita puoleesi. Ja kun taas aktiivisesti ajattelet hyviä asioita tapahtuvan sinulle, se korottaa ajatustesi värähtelytasoa ja lopulta nostaa sinut uudelle vaurauden, onnellisuuden tai henkisyyden tasolle. Me luomme oman todellisuutemme omilla ajatuksillamme, asenteillamme ja uskomuksillamme – joka päivä uudelleen.

Kuinka vetovoiman laki toimii – eli kuinka käytän vetovoiman lakia saadakseni maallista hyvää?

En ole yksi niistä, jotka vakuuttelevat sinulle, että vetovoiman laki voi muuttaa elämäsi kuin taikaiskusta paremmaksi. Vaikka kaiken positiivisen muutoksen perusta on vetovoiman laissa tai sitä vastaavissa teorioissa ja harjoituksissa, tarvitaan muutakin.

En tarkoita tällä sitä, että unelmiesi tai haaveidesi tulisi olla niin sanotusti realistisia. Sanotaan vaikka, että haluaisit alkaa tienata 100 000 euroa vuodessa, vuoden sisällä. Vetovoiman laki sanoo, että tämä on mahdollista. Mutta jos joku haluaa myydä sinulle kurssin, jonka avulla saavutat unelmasi viiden minuutin meditaation avulla – ja ilman että teet itse oikeastaan mitään muuta toisin – huijaa hän sinua. Hän vain haluaa myydä sinulle jotakin.

Kyllä, sinä vedät puoleesi asioita, joita ajattelet. Mutta uskotko todella, että joku lahjoittaa sinulle 100 000 euroa vuodessa sillä aikaa kun sinä istuskelet sohvalla nettiä selailemassa? Vetovoiman laki on ensimmäinen askel ja avain muutokseen. Se on nimenomaan asennemuutos. Ja se tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että sinä otat vastuun elämästäsi, etkä enää piiloudu tekosyiden alle.

Kurssit voivat toki olla hyödyllisiä kun haluat oppia käyttämään vetovoiman lakia. Ne auttavat sinua ymmärtämään kuinka vetovoiman laki oikeasti toimii. Pidä kuitenkin pää kylmänä ja ole valmis tekemään töitä menestyksesi eteen.

Käytännön vinkkejä asennemuutokseen

 • Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka ovat saavuttaneet tavoitteesi. Tämä voi tapahtua myös esimerkiksi netissä, ellei sinulla ole fyysisessä läheisyydessäsi ihmisiä, joilla on ihailemiasi kykyjä ja jotka värähtelevät korkeampaa energiaa. Seuraa ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet unelmasi. Opiskele heidän metodejaan ja ajatusmallejaan. Kiinnitä huomiota siihen, mihin he keskittyvät. Löydät esimerkkejä tämän tekstin lopusta.
 • Vetovoiman filosofian mukaisesti universumi ymmärtää ajatuksemme ja sanamme käskyinä. Me emme ole universumista tai sen energiasta erillisiä – kaikki on yhteydessä kaikkeen. Niinpä kun pyydät, sinulle vastataan.
 • Vetovoiman laki sanoo, että positiivinen ajatus on moninkertaisesti voimakkaampi kuin negatiivinen. Niinpä voit muuttaa elämäsi suunnan uskomalla siihen, että hyviä asioita tulee tapahtumaan sinulle.

Sinulla tulee olla konkreettiset tavoitteet. Jos tavoitteesi on vaikkapa saada enemmän rahaa, tee konkreettinen tavoite ja kirjoita se ylös. Esimerkiksi:

Vuoden 2020 loppuun mennessä olen tienannut 100 000 euroa.

On tärkeää, että tavoitteesi on sellainen, johon pystyt oikeasti uskomaan. Älä epäröi. Kun tavoite on kirkkaana mielessäsi, ala ajatella että se olisi jo saavutettu. “Tienaan 100 000 euroa vuoden 2020 loppuun mennessä” on totuus, jonka toistat itsellesi ääneen joka päivä. Ja vaikka sinulla ei olisi vielä hajuakaan siitä kuinka tämä saavutetaan, on tärkeää, että jatkat mantrasi toistamista. Aamuin ja illoin. Kirjoita se ylös paperilapulle. Ennen pitkää tulet huomaamaan, että toimintasi alkaa muokkautua suuntaan, joka edesauttaa tavoitteesi toteutumista. 

On tärkeää, että omistat tavoitteellesi paljon aikaa. Vetovoiman lain tunnettu puolestapuhuja, kirjailija Bob Proctor sanoo, että tärkeintä on päätöksen tekeminen. Kun olet oikeasti päättänyt saavuttaa unelmasi, löydät oikean polun automaattisesti. Tärkeintä on päätöksen tekeminen – sillä tietoisuutesi on paljon viisaampi kuin uskotkaan. Se alkaa automaattisesti toimia päätöksesi hyväksi.

“Haluaisin ostaa talon. Mutta minulla ei ole rahaa.”

Yllä olevassa esimerkissä antaudut unelmoimaan, mutta otat unelman heti pois ulottuviltasi ja vahvistat käsitystäsi siitä, että sinulla ei ole rahaa. Kerrot aivoillesi, että haluaisit talon, mutta samalla vahvistat käsitystä köyhyydestäsi.

Bob Proctor opettaa, että sinun tulisi sanoa: “Aion ostaa talon.”

Näin kerrot itsellesi ja universumille, mitä aiot tehdä. Sano tämä itsellesi aamuin ja illoin. Ennen pitkää keksit kyllä, mistä rahat talon ostamiseen tulevat, koska olet tehnyt päätöksen unelmasi toteuttamisesta. Lisäksi universumi on puolellasi. Et voi ostaa taloa ennen kun uskot pystyväsi siihen. Ja koska et ole tehnyt konkreettista päätöstä talon hankkimisesta, se häilyy tulevaisuudessasi eräänlaisena saavuttamattomana, kaukaisena haaveena. On selvää ettet löydä rahoja talon ostamiseen, koska et edes aio ostaa taloa. Sinähän olet köyhä.

Huomaatko, kuinka edellisessä esimerkissä voimaannutat itsesi sanomalla, että aiot ostaa talon? Vielä parempi olisi, jos asetat itsellesi aikarajan talon ostamiselle. “Aion ostaa talon tämän vuoden loppuun mennessä” on jo hyvä aikajana. Alat tehdä suunnitelmia, ehkä katsella taloja ja hintoja. Alat säästää rahaa tai tienata enemmän rahaa. Ehkä sinulle tulee mieleen jokin projekti, josta voisit tienata lisää rahaa. Tai uskallat vihdoin pyytää haluamaasi palkankorostusta ja vieläpä perustella sen esimiehellesi. Tai pankkilaina – järkevin ehdoin – tulee mahdolliseksi. On yhdentekevää, ostatko talon vuoden loppuun mennessä vai sittenkin seuraavan vuoden helmikuussa. Tärkeintä on, että teet päätöksen, jota kohti pyrit aktiivisesti – ja jonka toistat itsellesi joka päivä. Kun opiskelet vetovoiman lakia ja noudatat sen oppeja, olet ihan varmasti vuoden lopussa lähempänä tavoitettasi kuin olisit vain haaveilemalla siitä.

Toinen tärkeä oppiläksy päätöksen tekemisessä on se, että se opettaa sinut erottamaan haaveet ja puolivillaiset unelmat aidoista haluistasi. Mikäli et ole valmis tekemään päätöstä jonkin asian puolesta, sekä käyttämään aikaa siihen liittyvien energioiden vahvistamiseen ajatuksissasi, et todennäköisesti halua kyseistä asiaa tarpeeksi. Suuntaa tällöin ajatuksesi muualle. Ehkä juuri nyt ei ole talon oston hetki. Mitä muuta sinä haluat juuri nyt enemmän?

Mitä manifestoiminen on?

Mitä manifestointi on? Yksinkertaisimmillaan manifestoiminen tarkoittaa sitä, että luot asioita ajatuksen avulla: Luot omalla intentiollasi sen, mitä haluat. Manifestointi alkaa visualisoinnista.

Voimme manifestoida mitä haluamme – olipa se sitten rahaa, rakkautta, tai jotakin muuta hyvää. Meille opetetaan, että näiden asioiden tavoittelu ja saavuttaminen on vaikeaa. “On vaikeaa tulla rikkaaksi.” Tai: “On vaikeaa löytää rakkaus.” Tämä ei pidä paikkaansa.

Sinulla on voima ja kyky manifestoida elämääsi uusia asioita. Sinulla on paljon enemmän energiaa kuin kykenet kuvittelemaankaan – olet yhteydessä koko universumiin. Totta kai rakkauden löytäminen tai rikkaaksi tuleminen on vaikeaa. Siis tasan niin kauan kun uskot sen olevan niin. Ja toden totta – tällaisista ajatusmalleista voi usein olla vaikea päästä eroon, koska niitä on hoettu meille pienestä pitäen. Pieni lapsi kuvittelee mielessään kaikenlaisia ihmeellisiä asioita ennen kun oppii elämän realiteetit. Sinun tulisi jälleen tulla tuon pienen lapsen kaltaiseksi.

Oikeastaan voisin haastaa sinut kokeilemaan manifestointia kuukauden ajan. Onko sinulla kerrassaan mitään menetettävää? Korkeintaan hieman aikaasi?

Haastan sinut kokeilemaan manifestoimista haluamaasi asiaan liittyen 30 päivän ajan. Tärkeintä on, että toistat itsellesi haluamasi asian aamuin ja illoin, mieluiten peilin edessä.

Saatat tuntea olosi typeräksi ensimmäisten päivien ajan. Jatka silti. Takaan sinulle, että kolmenkymmenen päivän kohdalla käsissäsi on sellaisia avaimia, joita et voinut aikaisemmin kuvitellakaan.

Kuinka käytän vetovoiman lakia saadakseni rahaa

Monet, jotka kuulevat vetovoiman laista, ajattelevat ensimmäiseksi rahan saamista. Siinä ei ole mitään pahaa. Monet meistä ovat oppineet, että rahan ja maallisen mammonan haluaminen on ahneutta ja moraalittomuutta. Tämä ajatuslukko estää sinua toden teolla tavoittelemasta rahallista hyvää ja sallimasta itsesi rikastua. Jos ajattelet, että on väärin tienata paljon rahaa, universumi kuuntelee sinua. Ja on kanssasi samaa mieltä. 

Rahallisen tilanteesi parantaminen vetovoiman lain avulla on monipolvinen mutta hauska prosessi. Ajatusmalliesi muuttamisen lisäksi siihen kuuluu rehellisyys tämän hetkistä taloudellista tilannettasi kohtaan. Mielikuvaharjoittelu toimii konkreettisten muutosten apuna, tukena ja katalysaattorina.

Raha tulee rahan luo. Niinpä ensimmäinen askel vaurauden polulla on vetää maallista hyvää puoleesi visualisoimalla sen tulevan luoksesi. Tee seuraavat harjoitukset päivittäin:

 • Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa. Kirjoita joka ilta kirjaasi 2 – 5 asiaa, joista olet kiitollinen. Ne voivat olla pieniä tai suuria asioita. Tärkeintä on tehdä tämä harjoitus joka päivä.
 • Tee joka aamu rahameditaatio. Sulje silmäsi ja visualisoi kultaisen valon koskettavan sinua. Kiitä universumia tai jumalaa syvästi siitä rakkaudesta ja runsaudesta sekä yltäkylläisyydestä, jonka olet saanut elämääsi. Sano: “Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut. Raha tulee luokseni helposti ja vaivaamattomasti.”

Aloin itse manifestoida rahaa aamuisin bussimatkalla entiseen työpaikkaani. Kuvittelin seteleiden tulevan luokseni joka suunnalta, ja ympäröin itseni samalla mielessäni kultaisella valolla. Kerroin universumille, että halusin sivutoimisen freelancerbisnekseni menestyvän, ja että olin valmis saamaan sitä kautta paljon rahaa. Setelit jatkoivat tuloaan, ja kiitin niistä universumia. Tein harjoituksen joka ikinen aamu, kunnes minulla oli niin paljon freelancerin töitä, että en voinut ottaa enempää vastaan. Tein tällöin myös ensimmäisen manifestointivirheeni, sillä pyysin hurjan paljon töitä ja rahaa ymmärtämättä, että palaisin loppuun jos yrittäisin tehdä niin paljon. Mutta silti tämä harjoitus opetti minulle manifestoinnin voiman.

Harjoituksessa tärkeintä on tietää intuitiivisesti, että tulet onnistumaan. Sinun on toden totta uskottava harjoitusta tehdessäsi, että voit saavuttaa tavoitteesi. Kuvittele rahan tulevan. Kuvittele niin lujaa ja kauan, että uskot siihen itse. Tämä on ensimmäinen askel.

Rahan manifestointiin liittyy monenlaisia ajatusrakennelmia ja lukkoja, joista on tärkeää pyrkiä eroon. Olen tässä artikkelissa kirjoittanut lisää rahameditaatioista, budjetoinnista ja raharehellisyydestä, sekä siitä miten voit harjoitella niitä.

Kuinka käytän vetovoiman lakia paremman terveyden saavuttamiseksi

Vetovoiman lain käyttäminen terveysasioiden tavoitteluun on hauskaa. Voit myös opetella stressinsietotaitoja manifestointiharjoitusten avulla.

Olipa tavoitteesi sitten laihduttaminen, flunssan selättäminen tai masennuksesta parantuminen, voi vetovoiman lailla ja ajatuksiesi muuttamisella olla siihen suuri ja helpottava vaikutus. Ensimmäiseksi tärkeintä on kiinnittää huomiota negatiivisiin ajatusmalleihin ja asioihin, joita sanot itsellesi. Näitä voivat olla esimerkiksi:

“Olen lihava. En syö enempää suklaata!”

Tässä ajatuksessa korostat lihavuuttasi sekä lisäksi ajattelet suklaata. Aivosi eivät ymmärrä eroa käskyn “en syö suklaata” ja “syö suklaata” välillä, sillä näin ajatellessasi visualisoit suklaan syöntiä.

Parempi tapa on sanoa itsellesi esimerkiksi:

“Aion laihtua. Rakastan terveellistä ruokaa.”

Kun kerrot itsellesi rakastavasi terveellistä ruokaa, vahvistat tällaisen ajattelun ratoja aivoissasi. Voit olla vieläkin spesifimpi:

“Rakastan kasviksia ja hedelmiä.”

Kokeile toistaa tämä itsellesi vaikkapa kahden viikon ajan, joka päivä, aamuin ja illoin. Kuinka ruokailutottumuksesi muuttuvat?

On myös tärkeää olla itselleen armollinen, koska kaikki muutokset lähtevät rakkaudesta ja hyväksymisestä. Olen kirjoittanut lisää hyvän terveyden manifestoinnista omalle sivulleen, koska aihe on niin laaja. Huomaathan kuitenkin, että positiivinen ajattelu ei korvaa lääkehoitoa! Konsultoi aina terveysvaivoissa terveydenhuoltoalan ammattilaista!

Kuinka vedän puoleeni rakkautta: Vetovoiman lain käyttäminen sen oikean löytämiseksi

Rakkausasioissa on kyse ihmisen vapaasta tahdosta. Muista tämä aina, kun lähestyt rakkautta vetovoiman lain tai minkä tahansa muun filosofian puitteissa.

Sinun ei tule pyytää universumilta asioita, jotka vahingoittavat ihmisiä tai ympäristöämme. Ymmärrät, että voit saada mitä haluat, mutta jos tuhoat prosessissa esimerkiksi toisen ihmisen perheen, olet hyvin vaarallisilla vesillä. Muistathan myös, että vetovoiman laki ei toimi orjallisesti kuten sinä haluat. Toiveesi voi toteutua eri tavalla kuin aluksi ajattelit.

Annan kaksi esimerkkiä. Huomaathan, kumpi näistä on moraalisesti arveluttava.

“Haluan olla Pekan kanssa. Tulen olemaan Pekan kanssa hinnalla millä hyvänsä.”

“Haluan löytää aidon rakkauden. Tulen olemaan onnellinen minulle sopivan ihmisen kanssa.”

Ensimmäisessä esimerkissä pyydetään rakkautta Pekalta, Pekasta riippumatta. Sinulle on yhdentekevää, mitä mieltä Pekka asiasta on, tai mitä vaikkapa hänen perheensä haluaa. Ja vaikka Pekka tulisikin olemaan sinun, on mahdollista että koko juttu päättyy rumasti. Kun sen sijaan pyydät onnellisuutta universumilta, alat automaattisesti toimia tavalla, joka vetää puoleesi ihanaa energiaa – ja lopulta sen oikean ihmisen.

Meillä kaikilla on moraalinen ja karminen vastuu siitä, että toimimme oikein ja muita vahingoittamatta elämässämme. En esimerkiksi istuisi tässä kirjoittamassa tätä tekstiä, jos en uskoisi, että se voi auttaa jotakuta. Minulla on halu jakaa oppimaani, koska olen itse kulkenut pitkän ja vaikean matkan valoa kohti.

Lisää rakkauden manifestoimisen harjoituksia löydät täältä.

Toimiiko vetovoiman laki oikeasti?

En käyttäisi aikaani vetovoiman laista kirjoittamiseen mikäli en uskoisi siihen itse. On kuitenkin yhdentekevää kutsutko tätä periaatetta vetovoiman laiksi vai joksikin muuksi: Esimerkiksi kognitiiviseksi harjoitteluksi.

Asenteemme vaikuttavat siihen kuinka koemme elämämme, sekä siihen millaisia lopputuloksia saamme. Ajattele suurta projektia, jonka haluaisit toteuttaa. Kumman alkuasetelman uskot tuottavan paremman lopputuloksen:

“Ei se kuitenkaan toimi. Turha yrittää.”

Vai:

“Nyt teen kaikkeni tämän onnistumisen eteen. Siitä tulee mahtavaa!”

On sinusta kiinni, jatkatko elämääsi kuten ennenkin ja rajoitat itseäsi kyvyttömyyden tai köyhyyden ajatusrakennelmilla. Sinä pystyt yhtä suuriin asioihin kuin kuka tahansa maailman menestyneimmistä ihmisistä. Ja vaikka on totta, että jotkut syntyivät kultalusikka suussa, on meillä tuhansittain tarinoita ihmisistä, jotka rakensivat tulevaisuutensa itse, ryysyistä rikkauksiin. Nämä ihmiset eivät antaneet periksi. He uskoivat itseensä. Ja vaikka he epäonnistuivat monta kertaa, he nousivat ylös.

Meillä kaikilla on tekosyitä. On sinusta kiinni annatko niiden määrittää koko loppuelämääsi.

Onko vetovoiman laki huijaus?

Onko vetovoiman laki huuhaata tai huijausta? Ja mitä siihen uskominen oikeastaan tarkoittaa käytännössä? 

Mikäli jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta – Tarkista ensin asenteesi. Onko kyseessä sinun asenneongelmasi, vai onko sen saavuttaminen oikeasti mahdotonta? Aika moni asia tässä universumissa on mahdollista. Mutta kuinka?

Mikäli vetovoiman laki toimisi kuin taikaiskusta heti kuultuasi siitä, olisimme kaikki laihoja, onnellisesti rakastuneita ja miljonäärejä. Muista, että sinun tulee antaa itsellesi ja universumille aikaa. Sinä lähetät pyynnön – tai käskyn – eetteriin, ja asiat alkavat järjestyä haluamaasi suuntaan. Ensimmäiseksi on tärkeintä muuttaa asennettasi ja ajatusratojasi, sekä tekojasi aivan konkreettisesti, jotta unelmasi voisivat tulla toteen. On tärkeää irrottaa vanhojen haitallisten oppien kahleet, ja astua uuteen todellisuuteen, jonka sinä luot itsellesi.

Älä vaivu epätoivoon. Muista, että sinun on sallittua saada kaikki, minkä haluat. Ajatuslukkojesi on avauduttava. Ei ole väärin tai keneltäkään pois, jos saat mitä haluat. Vaikka olet kenties automaattisesti tai lapsuudessasi jo alkanut uskoa niin.

Kuinka vetovoiman lakia käytetään: Ensimmäisiä harjoituksia

Kun hyväksyt sen, että vedät puoleesi sitä mitä ajattelet, monet onnettomilta ja hankalilta tuntuvat asiat alkavat näyttäytyä elämässäsi eri valossa. Ymmärrät myös, miksi olet päätynyt siihen tilanteeseen, jossa olet nyt. Olet ehkä ajatellut että et ansaitse parempaa. Vai onko sinulla kaikki hyvin? Onnittelut! Olet varmasti kiitollinen.

Kirjoita paperille ylös kolme negatiivista ajatusta itsestäsi, jotka tällä hetkellä estävät sinua saavuttamasta tavoitteitasi. Kirjoita ylös ne, jotka tulevat ensimmäisenä mieleesi, koska usein ne ovat suurimpia lukkojasi. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Olen laiska
 • Olen ruma
 • En osaa olla ihmisten kanssa

On tärkeää ymmärtää, että nämä uskomuksesi eivät ole totta. Ne ovat ajatuksiasi, joista olet luonut totuutesi. Ne ovat siis totta tasan niin kauan kun uskot niihin. Tarkastele ajatuksiasi sekä sitä, mitä ne estävät sinua saavuttamasta.

 • Ajatus laiskuudesta sisältää ajatuksen siitä, että et koskaan tule saavuttamaan elämässäsi mitään merkittävää.
 • Ajatuksesi rumuudesta voi estää sinua esimerkiksi uskaltamasta heittäytyä rakkauden vietäväksi.
 • Ajatuksesi sosiaalisesta kyvyttömyydestä voi edelleen huonontaa itsetuntoasi ja estää sinua solmimasta uusia ystävyyssuhteita.

Nyt korvaamme nämä ajatukset uusilla. Kirjoita ylös kolme positiivista lausumaa kolmea negatiivista vastaan. Esimerkkimme mukaisesti:

 • Olen aikaansaava
 • Olen jumalainen
 • Ihmiset rakastavat minua

Huomaa ettei sinun tarvitse tyytyä sanomaan “olen kiva” tai “olen sievä.” Harjoituksen tarkoitus on korvata negatiiviset ajatusmallit, joten sanomalla “olen jumalainen” moninkertaistat ajatuksen voiman.

Seuraavan kolmenkymmenen päivän ajan tulet sanomaan nämä kolme uutta lausetta itsellesi peilin edessä joka aamu ja ilta. Aloita heti! Sano nämä asiat itsellesi ääneen. Esitä ne niin vakuuttavasti kuin pystyt.

Kuten aiemmin mainittiin, aivosi eivät tunnista eroa valheen ja toden välillä. Kun jatkat näiden asioiden sanomista itsellesi päivittäin, niistä lopulta tulee totta. Jatka siis, vaikka harjoituksen tekeminen tuntuisi aluksi idioottimaiselta. 

Oppaita, linkkejä ja lähteitä vetovoiman lain käyttämisestä

Alta löydät listan linkkejä ja lähteitä, joissa on erilaisia vetovoiman lakiin liittyviä oppaita ja videoita. Kaikille näille oppaille on yhteistä se, että niissä opetetaan käytännön taitoja mielikuvaharjoitteiden lisäksi.

Täydennän listaa sitä mukaa kun löydän oikeasti hyviä lähteitä. Monet lähteistä ovat englanninkielisiä, mutta pyrin jatkossa tarjoamaan mahdollisimman paljon tietoa myös suomeksi tällä nettisivulla.

Harri ja Ilkka Virolainen: Mielen voima. (Äänikirja suomeksi.)

Michael Losier: Vetovoiman salaisuus (kirja suomeksi)

Rhonda Byrne: Salaisuus muutti elämäni (kirja suomeksi)

Napoleon Hill: Ajattele oikein – menesty! (kirja suomeksi)

Napoleon Hill: Think and Grow Rich (sama kirja englanniksi, halvempi)

Bob Proctor: The Imagination Frequency (video alla, englanniksi)

Bob Proctor: How to Start Creating Wealth and Abundance Today (video alla, englanniksi)

Tony Robbins: How to Attract What You Want with Law of Attraction (video alla, englanniksi)

Yhteenveto

Manifestoiminen vetovoiman lain avulla eroaa tavallisesta arkiajattelusta ja haaveilusta siinä, että se on konkreettista ja tavoitteellista. Manifestoinnin lisäksi muutat unelmasi käsinkosketeltaviksi suunnitelmiksi, sekä alat kulkea niitä kohti päämäärätietoisesti.

Tällä sivustolla esitetyt harjoitukset auttavat sinua rakentamaan ja kehittämään niitä uniikkeja kykyjä, taitoja ja intohimoja, joita sinulla on, sekä sitä kautta vahvistamaan itsetuntoasi. Lisäksi mielikuvaharjoitusten avulla voit saavuttaa uskomattomalta tuntuvia asioita. Kutsunkin sinut tälle matkalle mukaan kanssani.