Vetovoiman laki ja rahan manifestoiminen

Kuinka vetovoiman lakia voi käyttää rahan manifestoimiseksi? Käsittelin vetovoiman lakia yleensä ja jonkin verran myös rahaa tässä tekstissä, sekä kannustin sinua tarttumaan 30 päivän manifestointihaasteeseen. Tässä artikkelissa puolestaan käsitellään tarkemmin sitä, kuinka vetovoiman laki toimii rahan ja maallisen vaurauden saamiseksi.

Meillä on usein uskomuksia siitä, miksi emme voi saavuttaa tiettyä tulotasoa. Keksimme tekosyitä kuten “en ole tarpeeksi koulutettu” tai “ei minulla ole sellaisia taitoja” tai että “rahan saaminen on vaikeaa.” Lisäksi vitkuttelemme ja lykkäämme muutoksien ja päätösten tekemistä sen sijaan, että tekisimme asialle oikeasti jotakin. Saatamme sanoa itsellemme esimerkiksi: “Sitten kun minulla on sitä ja tätä — sitten minä voin ruveta säästämään.”

Kaiken lisäksi meillä voi olla rahan käyttöön, ansaitsemiseen ja säästämiseen liittyviä tunnelukkoja ja tiedostamattomia mielikuvia itsestämme, kuten: “En minä osaa käyttää rahaa” tai “perheemme on aina ollut köyhä, niinpä minunkin kuuluu olla.” Emme välttämättä edes huomaa kuinka sabotoimme maallisen vaurauden kerryttämistä negatiivisilla asenteillamme ja mielikuvillamme, jotka edelleen ruokkivat tuhlailua ja vastuuttomuutta raha-asioiden hoidossa.

Ensimmäinen tunnelukko, joka sinun tulee murtaa, on rahaan liittyvä häpeällisyyden tunne. On sallittua haluta rahaa ja pitää rahasta. Raha mahdollistaa meille monia hyviä asioita ja kokemuksia. Ne voivat olla vaikkapa harrastuksia tai laatuaikaa perheen kanssa. Kun rahaa on riittävästi, selviämiseen liittyvä stressi häviää. Ei siis ole mitenkään moraalitonta haluta rahaa.

Kiinnitä huomiota siihen kuinka puhut rahasta ja kuinka ajattelet sitä. Sanotko usein, että inhoat rahaa tai kuinka toivot, että rahaa ei olisi? Varo mitä toivot. Ajatukset synnyttävät asioita. Opettele sen sijaan rakastamaan rahaa. 

Oletkin jo huomannut, että tässä tekstissä puhutaan kolmesta rahaan liittyvästä asiasta. Kaikki nämä ovat tärkeitä maallisen vaurauden manifestoinnissa: Tienaaminen, säästäminen ja rahan järkevä käyttäminen. Alla käsitellään vaurauden manifestoimista näistä kaikista näkökulmista.

Kuinka käytän vetovoiman lakia saadakseni rahaa

Vetovoiman laki sanoo, että ajatuksemme aineellistuvat. “Thoughts become things” on eräs vetovoiman lain kaikkein perustavanlaatuisimmista periaatteista.

Et voi tulla vauraaksi ellet ensin muuta asennettasi ja ajatuksiasi itseäsi ja rahaa kohtaan. Sinulla on kenties tiedostamattomia ajatusrakenteita, jotka estävät sinua vaurastumasta.

Aivomme vahvistavat sitä informaatiota, jonka ne kuvittelevat oikeaksi. Sinä annat käskyjä aivoillesi ja mikäli ne ovat ristiriidassa tutun ja turvallisen kanssa, valitsee aivot sen mukavimman ja helpoimman tavan tehdä asioita.

Niinpä sinun tulee tietoisesti pyrkiä muuttamaan näitä asenteita ja toimintamalleja, jotta myös elämäsi muuttuisi parempaan suuntaan. Psykologi Marisa Peerin mukaan:

 1. Mielemme tekee aina sen, mitä se ajattelee meidän haluavan
 2. Mielemme kulkee aina mielihyvää kohti ja pois päin kivusta
 3. Se, miten tunnet tietyssä tilanteessa, riippuu täysin siitä kuinka puhut itsellesi ja millaisia mielikuvia olet tilanteeseen liittänyt
 4. Mielesi rakastaa tuttuja asioita eikä pidä vieraista asioista

Rahan tienaamiseksi sinun on päästävä eroon niistä haitallisista ajatusmalleista, joita sinulla saattaa olla rahaan liittyen. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • Perheemme on aina ollut köyhä. Se vain on niin.
 • Jos minä saan enemmän rahaa, se on joltakin muulta pois.
 • Minulla ei ole sellaisia kykyjä, joilla voisi ansaita rahaa.
 • On väärin haluta rahaa.
 • Olen tuhlari. En osaa käsitellä rahaa enkä ymmärrä säästämisen tai sijoittamisen päälle.

Kaikki edellä esitetyt mallit estävät sinua toimimasta paremmin rahan suhteen, koska asetat mielellesi negatiivisia ennakko-odotuksia. Mielesi ei pysty käsittelemään toisensa poissulkevia väitteitä ja menee aina sitä kohti, mikä on sille tutumpaa ja minkä se on ennalta vahvistanut.

Ainoa tapa muuttaa rahaan liittyviä ajatuksiasi ja vauraustasoasi, on aloittaa ajattelustasi. Hyväksy, että olet parempi rahan käyttäjä. Jos olet ennen ollut tuhlaaja, ala sanoa itsellesi asioita, jotka heikentävät tuota ajatusrakennelmaa. Esimerkiksi:

 • Olen säästäväinen.
 • Harkitsen tarkoin, mihin käytän rahani.
 • Vaikka minulla on paljon rahaa, muillakin ihmisillä voi olla paljon rahaa.
 • Perheemme oli köyhä, mutta minä osaan käsitellä rahaa.

On tärkeää ymmärtää, että menneisyys ja lapsuudessa opitut varallisuusmallit, joita usein on siirretty sukupolvelta toiselle tiedostamatta, eivät ole enää totta. Ne olivat totta joskus. Sinulla on valta muuttaa ajatuksiasi ja rikkoa kaava.

Muutos alkaa aina ensin ajatuksista ja sitten vasta teoista. Pelkästään jonkin yksittäisen teon tekeminen ei vielä katkaise negatiivista kierrettäsi rahaan liittyen. Kun kerrot itsellesi positiivisia väittämiä rahan suhteen, vahvistat samalla positiivista suhtautumistasi rahaan – asioiden alkujuuresta käsin.

Sano itsellesi rahaan liittyviä, positiivisia väittämiä (mieluiten ääneen!) joka päivä. Lisäksi voit harjotitaa tässä tekstissä esiteltyjä vaurausmeditaatioita.

Kuinka käytän vetovoiman lakia lopettaakseni tuhlaamisen

Tunnetko sanonnan “raha polttaa reiän taskuun.” Monet meistä tuhlaavat, koska eivät osaa käsitellä sitä ajatusta, että heillä on paljon rahaa. Odotat palkkapäivää kuin kuuta nousevaa, mutta kun se saapuu, tuhlaatkin äkkiä kaiken. Olet tottunut tyhjään tiliin. Ja vaikka joka kuukausi vannot itsellesi, että tässä kuussa säästät, tuhlaat kaiken joka kerta. Teet mitä olet aina ennenkin tehnyt. Usko tai älä, rahattomuudesta on tullut sinulle normaali tila, johon pyrit uudelleen ja uudelleen takaisin.

On turha soimata itseään tällaisesta käyttäytymisestä. Olet oppinut tämän käyttäytymismallin ja toteutat sitä jatkuvasti. Se on sinulle tuttua. 

Vetovoiman lain mukaisesti sinun tulee ohjata ajatuksesi kuluttamisesta säästämiseen. Nyt jos koskaan sinun on opeteltava rakastamaan rahaa. Rakastamaan sitä tunnetta, että sinulla on rahaa pankkitililläsi. Se itsessään on tärkeää. 

Mutta säästäminen ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi luopua kaikesta. Älä luovu elintasostasi. Keskity kuitenkin tuhlaamisen sijasta luomaan enemmän rahaa. Älä käytä energiaasi siihen, mitä kaikkea voit rahalla ostaa – keskity vetämään puoleesi rahaa. 

Kyseessä on hyvin perustavanlaatuinen ajatusrakennelman muutos. Muutut kuluttajasta tuottajaksi ja asioiden luojaksi. 

Miten se tehdään? Ensimmäinen askel on ajatella kunnianhimoisesti. Sinun tulee säästää isoja summia rahaa. Niin isoja, että et uskaltanut kuvitella niitä sinun tuloillasi edes mahdollisiksi. Mitäpä jos seuraavan palkkakuitin saapuessa laittaisitkin tuloistasi 40% säästöön? Kuulostaa aivan hullulta, eikö. Ethän sinä elä sillä lopulla…

Jutun juju onkin siinä, että laitat itsesi selkä seinää vasten. Kun olet siirtänyt lähes puolet palkastasi sivuun, tulee sinulle kiire hankkia jostakin lisää rahaa. Onko sinulla kyky, jonka voisit muuttaa rahaksi? Voitko skaalata bisneksiäsi? Kun tarve on olemassa, keksit kyllä ratkaisun. Ennemmin, pikemminkin kuin myöhemmin. 

Onko ensimmäinen reaktiosi tähän ehdotukseen, että et pysty siihen? Niinpä! Kuinka ajattelit muuttaa toimintatapojasi ja saada rahaa, jos et ole valmis tekemään jotakin sen eteen? Jotakin todella merkittävää? 

Vetovoiman laissa ei ole kysymys siitä, että istuskelet paikoillasi hokemassa jotakin mantraa. Tässä kuitenkin yksi mantra, joka toimii: Raha tulee rahan luokse. Mitä enemmän sinulla on, sitä huolellisemmin haluat pitää siitä kiinni. Ja sitä enemmän voit rahoillasi tehdä. Tähänhän perustuu myös korkoa korolle -ilmiö.

Otetaan esimerkki. Palkkapäivänä tilillesi napsahtaa 1500 euroa. 40% palkastasi on 600 euroa. Siirrät siis tuon rahan sivuun, ja sitten maksat osuutesi vuokrasta ja laskuistasi. Paljonko rahaa jää ruokaan ja muihin asioihin? Pitääkö sinun ruveta pihistelemään muista asioista? Nyt sinun on pakko tehdä valintoja niiden asioiden välillä, joita oikeasti haluat, ja niiden asioiden välillä, jotka eivät ole niin tärkeitä sinulle.

Eikä säästäminen tarkoita, että sinun pitäisi luopua kaikesta ihanasta. Tykkäätkö shampanjasta? Tai elokuvissa käymisestä? Säästäminen ei tarkoita, että luovut kaikesta “kalliista” ja sellaisesta, joka ei ole aivan täysin välttämätöntä. Elämästä voi nauttia vaikka säästäisikin. On ihmeellinen vastakkainasetelma, että säästäväinen ihminen ei voisi hemmotella itseään tai laittaa rahaa mihinkään “turhaan.” Jos shampanjalasi perjantai-iltana on viikkosi kohokohta, ei se todellakaan ole turha ostos. Eikä silloin ole mitään järkeä luopua siitä – paitsi ehkä terveyssyyt. Toki sinun täytyy nyt ehkä säästäessäsi olla hieman kekseliäämpi… Mistä saat rahat shampanjaan?

Bob Proctor on sanonut, että sinun ei tule laskea elintasoasi jotta se sopisi tuloihisi. Sinun tulee nostaa tulojasi, jotta ne sopivat elintasoosi. Miten kovan luokan säästämisen aloittaminen liittyy tähän? Itse asiassa paljonkin. Säästät kuin sinulla olisi, mistä säästää. Lopetat tekosyiden viljelemisen. “Ei näistä tuloista voi säästää tuollaisia summia.” Jos et muuta asennettasi, ei mikään muukaan muutu. Voit tietysti jatkaa kuten ennenkin ja surkutella tilannettasi. Vai otatko härkää sarvista? Valinta on sinun. 

Ylipäätään koko homma tuntuu mahdottomalta vain alussa. Kun totut siihen, siitä tulee sinulle täysin normaalia. Idea onkin, että jos säästät vaikka 10/% palkastasi ja tuhlaat loput 90%, säästät vuodessa aika vähän. Kun sitten yllättäen tarvitset rahaa johonkin, ei sinulla olekaan sitä. Onko sellaisesta säästämisestä, joka ei oikeastaan juurikaan muuta varallisuustilannettasi, kauheasti hyötyä? 

Tai etkö kerta kaikkiaan pysty säästämään 40%? Säästä siinä tapauksessa 20% ja sitten 30%. Summan kasvattaminen pikku hiljaa on pehmeämpi tapa tottua ajatukseen. Koko säästämisharjoituksen idea on avata ajatteluasi. Tähtäätkö tarpeeksi korkealle? Oletko edes saavuttanut koko rahapotentiaalisi? Oletko avartanut mieltäsi sellaisille summille, joita oikeasti voisit tienata? Oletko ajatellut koko asiaa tarpeeksi – vai oletko tyytynyt siihen, minkä ajattelet olevan normaalia. 

Ja mikä on pahinta, mitä voi tapahtua kun alat säästää paljon? Se, että sinulla on yhtäkkiä tililläsi rahaa ennen seuraavaa palkkapäivää? Mitä muka menetät kun laitat isomman siivun sivuun? 

Juttu jatkuu kuvan alla.

sharon-mccutcheon-ZihPQeQR2wM-unsplash

Rahan manifestointiharjoituksia

Alle on kirjattu muutama rahan manifestointiharjoitus. Kokeile vaikka kaikkia! 

Rahameditaatio 1: Laskun korjaaminen

Tämä rahameditaatio sopii erityisesti ihmisille, jotka tuntuvat hukkuvan laskuihin. Sinusta ehkä tuntuu, että posti tuo tullessaan vain lisää ja lisää laskuja eivätkä ne koskaan lopu.

Kun seuraavan kerran saat laskun postissa, avaa se heti. Kiitä sitten universumia siitä palvelusta, joka laskuun liittyy – esimerkiksi: “Kiitos, että meillä on talossa lämmitys ja sähkö.” Maksa lasku pois heti ensimmäisen tilaisuuden tullen, mieluiten jo samana iltana. Ota sitten lasku käteesi ja mene rauhalliseen paikkaan, jossa saat olla yksin. Tarvitset myös kynän.

Istu rauhallisessa paikassa ja hengitä syvään lasku kädessäsi. Rentoudu ja anna mielesi rauhoittua. Visualisoi itsesi kultaisen valon ympäröimänä, täydellisessä yltäkylläisyydessä. Kultainen valopallo hehkuu lämpöä ja rakkautta. Olet sen sisällä ja sinulla on kaikki, mitä haluat.

Ota kynä käteesi ja korjaa laskun summa. Vedä yli “maksettava” sekä siihen liittyvä numero. Kirjoita sitten maksettavan tilalle “saatava” ja kirjoita haluamasi summa saatavan perään. On tärkeää, että ajattelet jotakin sellaista summaa, jonka saamiseen voit uskoa. Vielä parempi tapa on, että pyydät summaa johonkin tiettyyn tarpeeseen. Esimerkiksi:

“Saan 500 euroa uuden pesukoneen ostoa varten.”

Sinun tulee todella nähdä rahasumman saaminen sielusi silmin. Miltä se tuntuu? Mihin käytät rahat vai säästätkö ne? Ajattele yltäkylläisyyttä ja sitä helpotusta, joka yllesi laskeutuu kun rahasumma saapuu. Lisäksi kiitä universumia tästä summasta.

Voit tehdä harjoituksen vaikka kaikille laskuille, jotka saat. On kuitenkin myös olennaista maksaa laskut pois. Mikäli tilanteesi on hankala, on tärkeää myös ottaa yhteyttä laskun lähettäjään ja pyytää vaikkapa eräpäivän lykkäystä, ellet juuri nyt kykene suoriutumaan maksusta.

Laita korjaamasi laskut sellaiseen paikkaan, jossa voit tarpeen tullen ottaa ne käteesi ja pyytää rahasummaa uudelleen. Muista aina ympäröidä itsesi kultaisella valolla ja kiittää. Voit esimerkiksi laittaa laskut kauniiseen kirjekuoreen yöpöytäsi laatikkoon. Muista ajatella niitä saatavina, ei maksettavina. Ajattele kaikkea sitä rahaa, joka sinulle on tulossa.

Tulet huomaamaan, että ennen pitkää keksit keinon hankkia haluamasi tai tarvitsemasi rahat. Joskus rahat myös saapuvat yllättäen. Älä kuitenkaan tuudittaudu siihen, että sinun ei tarvitsisi muuttaa elämässäsi mitään – esimerkiksi tuhlailutottumuksiasi – vaurauden saavuttamiseksi.

Rahameditaatio 2: Vihreä kirjekuori kynnyksen alla

Rahan houkuttelemisessa on tärkeää asettaa kunnollisia tavoitteita. Vihreän kirjekuoren harjoitus on hieman samanlainen kuin ensimmäinen rahameditaatio, joskin se sopii kaikenlaisiin tilanteisiin.

Vaikka laskut eivät olisikaan ongelma, monet meistä haluavat lisää rahaa muista syistä. Ehkä haluat päästä haaveilemallesi matkalle tai tienata enemmän rahaa töissä. Ehkä haluat tuplata tai triplata vuositulosi.

Kirjoita paperille se rahasumma, jonka haluat. On tärkeää myös miettiä millaisen ajan sisällä saat rahat. Esimerkiksi:

“Tienaan 100 000 euroa vuoden 2020 loppuun mennessä.”

Sulje tämä affirmaatio vihreään kirjekuoreen ja aseta se ulko-ovesi kynnykselle, esimerkiksi eteisen maton alle. Näin päätöksesi rahan saamisesta aktivoituu joka kerta kun astut kynnyksen ylitse.

Vihreä väri on länsimaisessa kulttuurissa perinteisesti liitetty rahaan. Voit kuitenkin myös käyttää hehkuvan punaista tai kultaista kirjekuorta, mikäli se tuntuu sinusta luontevammalta. Punainen väri liitetään monissa Aasian maissa vaurauteen ja onneen. 

Rahameditaatio 3: Seteleitä tulvii ovista ja ikkunoista

Olen itse käyttänyt tätä rahameditaatiota silloin kun halusin muuttaa urapolkuani ja tarvitsin lisää asiakkaita freelancer-bisnekselleni.

Istu rauhallisessa paikassa, jossa voit keskittyä. Visualisoi ympärillesi kultainen ja lämmin vaurauden valopallo. Tunne sen energia sisälläsi ja vedä kultaista valoa hengityksesi mukana myös sisällesi. Sinä hengität vaurautta. Se on jo sinun.

Nyt kiitä universumia kaikesta siitä rahasta, jota sinä vedät puoleesi. Tiedä, että raha on tulossa. Näe sielusi silmin, kuinka seteleitä tulee kultaisen valopallosi sisään koko ajan vain enemmän ja enemmän. Ehkä joku ojentaa niitä sinulle tai ne vain lentävät ilmasta luoksesi. Kiitä universumia yltäkylläisyydestä.

Kun olet aivan varma, että rahaa todella on tulossa, avaa silmäsi. Toista tämä harjoitus päivittäin, kunnes rahaa alkaa tulla.

Tein tätä harjoitusta joka aamu bussissa matkalla entiselle toimistolleni eräänä vuoden 2018 kevätkuukautena. Muutamassa viikossa sain tuolloin sivutoimisia kirjoitushommia asiakkailtani niin paljon, että tienasin niistä saman verran kuin “oikeista töistäni.” Tuplasin siis palkkani tuossa kuussa. Lopulta asiakkaita oli niin paljon, että jouduin sanomaan joillekin heistä ei. Silloin tajusin, että olin tehnyt harjoitusta jopa vähän liian innokkaasti. Rahaa todellakin oli tarjolla joka puolella niin paljon, etten ehtinyt edes tienata sitä kaikkea. Tämän jälkeen olen ruvennut olemaan tarkempi niissä summissa, joita pyydän. Tarvitsenko esimerkiksi 200 vai 1000 euroa? 

Rahameditaatio 4: Rahan laskeminen

Tämä meditaatio toimii yllä esitetyn setelisateen tapaisesti, mutta lasket käsissäsi olevia rahoja. Kuvittele käteesi iso setelitukko, jota rupeat laskemaan. Mitä seteleitä siinä on? Viisikymppisiä, satasia, vai peräti viisisatasia? Vai tuntuuko sinusta helpommalta ja uskottavammalta aloittaa kaksikymppisillä?

Miltä raha tuntuu käsissäsi? Mitä ääniä sen laskemisesta lähtee, kahiseeko se? Miltä raha haisee tai tuoksuu?

Voit vielä lisäksi päivittäin ihan oikeasti haistaa seteliä. Pidä erityistä seteliä lompakossasi tätä tarkoitusta varten. Haista seteliä joka päivä vähintään aamuin ja illoin. Kuvittele, kuinka rahaa tulee lisää. Lompakkosi paksunee paksuuntumistaan.

Tee rahameditaatio tarpeeksi usein ja säännöllisesti – niin kauan, että se alkaa toimia. Itse asiassa sinun tulisi toistaa mielikuvaharjoitusta kunnes ihan oikeasti uskot, että rahaa on tulossa.

Rahameditaatio 5: Abraham Hicksin rahapeli

Tämä alunperin Abraham Hicksin esittelemä rahapeli on erittäin tehokas tapa manifestoida lisää maallista vaurautta elämääsi. Tässä pelissä Universumi kirjoittaa sinulle päivittäin shekin, joka sinun tulee käyttää. Seuraavana päivänä summa tuplaantuu, ja tätä jatkuu niin kauan, että pääset 100 000 euroon asti.

Ensimmäisenä päivänä saat universumilta 1000 euroa. Hyväksyt shekin ja kiität universumia siitä. Seuraavaksi sinun tulee mielikuvitella käyttäväsi koko raha. Mitä kaikkea hankit rahalla?

Seuraavana päivänä saat 2000 euroa, sitä seuraavana 4000 ja niin edelleen. Mitä teet rahoilla? Huomaathan, että et saa käyttää rahoja kenenkään muun kuin itsesi ja perheesi tarpeisiin. Tämä siksi, että kenellä tahansa on kyky manifestoida elämäänsä rahaa – ei vain sinulla. Harjoituksen tarkoitus on totuttaa sinut ajatukseen siitä, että rahaa on paljon ja yltäkylläisesti. Miltä tuntuu kun pystyt ostamaan sen, minkä haluat?

Huomaa myös, että et saa laittaa rahaa säästöön. Kaikki rahat on käytettävä heti sinä päivänä kun saat shekin – viimeistä lanttia myöten. Äläkä unohda hemmotella itseäsi. Tulet huomaamaan, että päivä päivältä rahojen käyttäminen tulee hankalammaksi.

Kaikkein parhain tapa tehdä tämä harjoitus on oikeasti päivittäin kirjoittaa paperilapulle rahasumma, jonka saat. Ota lappu käteesi ja sulje silmäsi (voit myös pitää käsissäsi oikeaa seteliä) ja mieti sitten, mitä kaikkea teet rahalla. Kiitä lopuksi maailmankaikkeutta kaikesta siitä hyvästä, mitä olet saanut.

 

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s