Kiinalainen horoskooppi ja luonteenpiirteet

Mitä kiinalainen horoskooppi paljastaa juuri sinun luonteenpiirteistäsi? Ovatko esimerkiksi kaikki lohikäärmeet samanlaisia? Ja mistä tiedät mikä kiinalaisen eläinradan merkki olet?

Kiinalaiset horoskooppimerkit ovat rotta, härkä, tiikeri, jänis, lohikäärme, käärme, hevonen, vuohi (tai lammas), apina, kukko, koira ja sika. Lisäksi oikean tähtimerkin määrittelemiseksi sinun tulee tietää, minkä elementin alla olet syntynyt. Kiinalainen tähtimerkki vaihtuu vuoden välein – ei siis suinkaan kuukausittain, kuten meillä länsimaissa. Mikäli olet syntynyt tammi- tai helmikuussa, tarkista myös milloin kiinalainen uusi vuosi on syntymävuonnasi vaihtunut.

Kiinalaiset elementit

Kiinalaiset elementit ja niiden vaikutukset horoskooppimerkkisi luonteenpiirteisiin perustuvat Wu Xing -teoriaan, jonka mukaisesti kaikki on yhteydessä kaikkeen. Luonnossa mikään ei ole olemassa irrallaan vaan kaikella on syy-seuraussuhde.

Viisi kiinalaista elementtiä liittyvät muun muassa feng shuihin, akupunktioon, kiinalaiseen ennustamiseen (iChing), kamppailulajeihin, sekä perinteiseen, holistiseen lääketieteeseen. Elementit ovat tasapainossa keskenään ja niistä jokaista tarvitaan. Niiden suhde toisiinsa on syklinen:

 • Puu sytyttää tulen
 • Tuli synnyttää maan
 • Maasta kumpuaa metallia
 • Metalli kuljettaa vettä
 • Vesi ruokkii puuta

Elementit pystyvät myös tuhoamaan toisiaan:

 • Tuli sulattaa metallin
 • Metalli halkaisee puun
 • Puu erottelee maata
 • Maa imee vettä
 • Vesi sammuttaa tulen

Kiinalaisessa filosofiassa asioiden synty ja tuho ovat toisiaan täydentäviä prosesseja, joiden perimmäinen tarkoitus on harmonian luominen.

Mikä kiinalainen horoskooppimerkki olet?

Kiinalaisen uuden vuoden paikka vaihtelee tammikuun lopulta helmikuun puoleen väliin. Siksi saatat kuulua meidän näkökulmastamme syntymävuottasi edeltävään kiinalaiseen tähtimerkkiin, mikäli olet syntynyt tammi- tai helmikuussa.

Katso alla olevasta kaaviosta oma horoskooppimerkkisi ja elementtisi.

Kiinalaiset elementit horoskoopissa – Puu

Puun elementin alla syntyneiden ihmisten kerrotaan olevan kärsivällisiä, empaattisia ja ymmärtäväisiä. He saattavat olla ikäistään viisaampia ja heidän sanotaan alati kasvavan ihmisinä. He ovat usein myös sosiaalisia, vakaita ja käytännönläheisiä.

Puuhenkilö on hyvä luomaan sosiaalisia verkostoja. Hän näkee laajentumisen mahdollisuuksia kaikkialla ympärillään, mikä joskus johtaa liian korostuneen kilpailuvietin kehittymiseen sekä yltiöpäiseen saavuttamisen haluun. Mikäli puuhenkilö keskittyy liikaa voittamiseen, hän saattaa unohtaa kunnioittaa muiden ihmisten rajoja.

Puun elementin vaikutuspiirissä syntyneet ihmiset ovat myös visionäärejä. He loistavat erityisesti suunnittelutöissä. Lisäksi heillä on korkea työmoraali. Ammatillisen elämän vastapainoksi puuhenkilölle suositellaan jotakin rauhoittavaa, mutta fyysisesti vaativaa harrastusta kuten esimerkiksi ashtanga-joogaa tai pilatesta. Puumerkki tarvitsee myös paljon unta.

Puun elementtiin liittyvät:

 • Vihreä väri
 • Kevät
 • Planeetta Jupiter
 • Lohikäärme
 • Tuuli

Kiinalaiset elementit horoskoopissa – Tuli

Tulen elementin alla syntyneiden ihmisten sanotaan olevan intohimoisia ja elämyksenhakuisia seikkailijoita. He ovat luovia ja päättäväisiä henkilöitä, jotka eivät anna helposti periksi. Tulihenkilö saa muutkin innostumaan projekteistaan eikä anna minkään seistä tiellään, kun on kerran jotakin päättänyt.

Tuli-ihmisellä on taipumusta kyllästymiseen eikä hän halua tehdä päivästä toiseen samaa asiaa. Kiinalaisten mukaan yrittäjyys tai freelancerin hommat sopivat spontaanille tulihenkilölle paremmin kuin perinteisenä palkollisena työskentely. Kiinalaisen lääketieteen mukaan tuli-ihmisen kuumapäisyys voi joskus johtaa hermosto-ongelmiin, minkä vuoksi hänelle suositellaan riittävää ulkoilua ja runsasta veden juomista.

Tulen elementtiin liittyvät:

 • Punainen väri
 • Kesä
 • Planeetta Mars
 • Feeniks-lintu
 • Kuuma ilmasto

Kiinalaiset elementit – Maa

Maan elementin hallitessa syntyneet ihmiset ovat kiinalaisen perimätiedon mukaan luonnollisia sovittelijoita. Heillä on vahva oikeudentaju ja he pitävät muiden auttamisesta. Maaihmisillä on myös ilmiömäinen kyky pysyä rauhallisina, vaikka kaikki muut ympärillä kiehuisivat raivosta.

Maahenkilöiden ongelmanratkaisukyky on omaa luokkaansa. Toisaalta he saattavat joskus pyrkiä hallitsemaan muita, koska he kuvittelevat olevansa aina oikeassa. On myös tärkeää, että kiität maaihmistä usein, sillä hän menee vaikka läpi harmaan kiven auttaakseen sinua. Ystävänä maatyyppi on uskollinen.

Maahenkilö hyötyy meditoinnista ja luonnon rauhasta. Joskus hänen voi olla vaikea hyväksyä ettei hän pysty muuttamaan koko maailmaa paremmaksi paikaksi elää.

Maan elementtiin liittyvät:

 • Ruskea väri
 • Loppukesä ja alkusyksy
 • Planeetta Saturnus
 • Maljat ja kupit
 • Sateinen ja kostea ilmasto

Kiinalaiset elementit – metalli

Metallin elementin vaikutuspiirissä syntyneet ihmiset jakavat mielipiteitä. Sinä joko rakastat tai vihaat heitä. Metalli-ihmiset ovat juuri niitä tyyppejä, jotka hoitavat hommat kuntoon sillä välin kun muut vielä pohtivat seuraavaa siirtoaan. He oikaisevat mutkat suoriksi eivätkä jaksa kaarrella turhaan. Niinpä metallihenkilö täräyttää mielipiteensä ilmoille sumeilematta, halusitpa kuulla sen tai et.

Metallihenkilöt ovat teräviä ja älykkäitä tyyppejä. Lisäksi he ovat äärimmäisen uskollisia ystäviä. He suojelevat rakkaitaan ja heillä on korkea moraalintaju. Ulkopuoliselle metalli-ihminen saattaa kuitenkin näyttäytyä tunteettomana ja kylmänä, sillä hän ei paljasta pehmeää puoltaan helposti.

Metalli-ihmisen on tärkeää oppia välillä vähän relaamaan ja päästämään irti asioista, joihin hän ei voi vaikuttaa. Erilaiset hengitysharjoitukset ja meditointi sopivat metallin elementin alla syntyneille erityisen hyvin.

Tällä hetkellä kiinalaisessa astrologiassa on meneillään metallisykli. Se tarkoittaa, että kaikki metallivuonna syntyneet henkilöt (tähtimerkistä riippumatta) ovat nyt omassa elementissään. Heidän on tavallista helpompi ymmärtää mitä heidän ympärillään tapahtuu ja napata kiinni vuoden teemoista.

Metallielementtiin liittyvät:

 • Valkoinen väri
 • Syksy
 • Planeetta Venus
 • Tiikeri
 • Kuiva ilmasto

Kiinalaiset elementit – Vesi

Veden elementin vaikutuspiirissä syntyneet ihmiset ovat useimmiten herkkiä introverttejä, jotka tarvitsevat paljon aikaa itselleen. He ajattelevat lakkaamatta jotakin ja saattavat viettää pitkiäkin aikoja erilaisia luovia projekteja pohdiskellen. He myös inspiroituvat helposti uusista asioista.

Vesi-ihminen ei pidä konflikteista. Hän sanoo mielipiteensä vain silloin kun kokee, että sillä on oikeasti merkitystä tai kun käsillä oleva asia on hänelle erityisen tärkeä. Joskus vesihenkilö pitää tunteensa sisällään niin kauan, että ne lopulta vain räjähtävät ilmoille.

Veden elementin alla syntyneet henkilöt ovat hyvin empaattisia. Heillä on myös taipumusta perfektionismiin. Vesi-ihmisen vetäytyvyyttä ja herkkyyttä ei tulisi ymmärtää heikkoutena, sillä usein pinnan alta paljastuu varsin peloton ja itsepäinen tyyppi.

Veden elementtiin liittyvät:

 • Musta väri
 • Talvi
 • Planeetta Merkurius
 • Kilpikonna
 • Kylmä ilmasto

Lisää kiinalaisista horoskoopeista

Kiinalaisten elementtien lisäksi luonteeseesi vaikuttavat toki myös itse eläinradan merkit. Jokaisen tähtimerkin luonteenpiirteet julkaistaan omana artikkelinaan tällä sivulla piakkoin. Lue myös kiinalainen horoskooppisi vuodelle 2021 ja selvitä, mitä ikivanha aasialainen perimätieto sinulle ennustaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s