Rakkauden manifestoiminen ja vetovoiman laki

Mitä rakkauden manifestoiminen tarkoittaa? Entä kuinka vetovoiman lakia käytetään rakkauden löytämiseksi? Oletkin ehkä jo lukenut artikkelini vetovoiman laista yleensä. Tässä tekstissä käsittelen samaa aihepiiriä, tosin nimen omaan romanttiseen rakkauteen keskittyen.

Kuinka käytän vetovoiman lakia löytääkseni rakkauden

Rakkauden manifestoiminen tarkoittaa sitä, että vedät tietoisesti ajatuksillasi puoleesi rakkautta. Haaveilun ja toivomisen, sekä niihin liittyvän epäröinnin ja epävarmuuden sijaan suuntaat ajatuksesi määrätietoisesti tavoitteeseesi. Päivittäisten harjoitusten tekeminen auttaa sinua kanavoimaan energiasi juuri sinne, missä sitä tarvitaan.

Huomaathan, että rakkauden manifestoimisessa ei ole kysymys jonkun tietyn ihmisen nappaamisesta itsellesi. Puhtaimmillaan ja parhaimmillaan suuntaat energiasi sinulle sopivan kumppanin löytymiseen. Houkuttelet siis lähellesi sellaisen henkilön, jonka värähtelytaso on sinulle sopiva.

Ennen rakkauden manifestoimista on tärkeää avata tunnelukkojaan. Voit työskennellä itsetuntosi parissa, jotta onnistuisit vetämään puoleesi sellaisen henkilön, jonka kanssa sinulla on hyvä olla. Vetovoiman laki sanoo, että vedät aina puoleesi sellaisia henkilöitä, jollaisia uskot ansaitsevasi. Niinpä tärkeintä on, että sinulla on hyvä olla itsesi kanssa ennen kun ajattelet parisuhdetta. Mikäli et ole sinut itsesi kanssa, on vaarana myös, että kohtelet kumppaniasi huonosti omien epävarmuuksiesi takia. Tee siis rakkauden työtä ensin itsesi kanssa, ja opettele löytämään ilo ensin yksin.

Harjoituksia rakkauden löytämiseksi

Meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän rikkinäinen menneisyys. Ja vaikka meillä olisi ollut niin kutsutusti onnellinen lapsuus, olemme varmasti kaikki – usein tahattomasti – kokeneet pettymyksiä ja saaneet kolhuja itsetuntoomme. Näitä kipeitä pisteitä on tärkeää purkaa esimerkiksi terapiassa tai mielikuvaharjoitusten avulla, jotta oppisimme ymmärtämään itseämme ja vaikuttimiamme paremmin. Mikäli sinulla on menneisyydessäsi pahoja traumoja, on psykologin juttusilla käyminen hyvä idea. Jopa muutama käyntikerta ammattilaisen luona auttaa sinua eteenpäin esimerkiksi itsetunto-ongelmissa.

Monenlaisia harjoituksia voit tehdä kotona itsekin. Seuraavassa kerron sinulle viisi lempiharjoitustani. Mutta ensiksi se tärkein viesti: Kiitos että olet tullut tälle sivulle. Tiedäthän, että juuri sinä ansaitset rakkauden. Olet rakkauden arvoinen. Tämä on tärkein oppiläksysi, jonka haluan sinun ymmärtävän. Olet kaiken sen rakkauden ja hyvän arvoinen, joka on tulossa sinua kohti. Näin on riippumatta siitä, mitä sinulle on menneisyydessä tapahtunut. Ja näin on myös riippumatta siitä, mitä sinulle on uskoteltu. Sinä olet täydellinen, sillä sinä olet yhteydessä universumiin ja sen energiaan. Sinä olet energiaa.

Harjoitus 1: Aikajana ja tavoitteen asettaminen

Vetovoiman laissa ja manifestoimisessa ei ole kysymys taikatempuista. Nämä mielikuvaharjoitukset eivät myöskään tarjoa maagisia muutoksia epärealistisessa ajassa. Asiaa voi helposti havainnollistaa esimerkillä pikkulapsesta ja liikemiehestä.

Pikkulapsi polkee jalkaa ja haluaa jotakin nyt heti. Liikemies tekee konkreettisen suunnitelman asioiden saavuttamiseksi ja ymmärtää, että saavuttaa tavoitteensa vain konkreettisia tekoja tekemällä – ei niistä puhumalla. 

Ymmärrä, että universumi, tämä maailmankaikkeus ja muut ihmiset eivät ole sinulle mitään velkaa. Sinä olet kaiken rakkauden arvoinen, mutta se edellyttää myös sinulta rakkauden tekoja. Lisäksi sinun on päästettävä menemään vanhoista haitallisista ajatusmalleistasi, jotka eivät enää palvele sinua.

“Minun täytyy löytää joku äkkiä, olen jo vanha eikä kukaan kohta halua minua” on äärimmäisen negatiivinen ja epätoivoinen ajatus. Se ei myöskään ole suunnitelma. Sen sijaan voit kirjoittaa esimerkiksi:

“Haluan antaa rakkautta arvoiselleni kumppanille.”

Paljon parempi.

“Haluan antaa rakkautta arvoiselleni kumppanille tämän vuoden loppuun mennessä,” on vielä parempi. Sano tavoitteesi ääneen ja visualisoi tilanne, jossa tavoite on toteutunut. Tunne se sisimmässäsi. Millainen olo sinulle tulee? Mitä teet kumppanisi kanssa? Oletko itse jotenkin muuttunut tuossa tilanteessa? Millä tavalla? Tämä harjoitus tuntuu aluksi ehkä tyhmältä, mutta sen tarkoitus on herättää sinut. Se auttaa sinua sisäistämään sen energian, jota olet kaivannut elämääsi. 

Muista se tunne, jonka harjoituksen tekeminen sinussa herätti. Ala elää tuosta tunteesta käsin. Toista harjoitus usein. 

Huomaa, että epätoivosta käsin toimiminen on pahin juttu, minkä voit itsellesi rakkautta etsiessäsi tehdä. Vetovoiman laki sanoo, että ollessasi epätoivoinen värähtelet juuri puutteen energiaa. Vedät puoleesi sitä, mitä et halua, koska keskityt siihen. Sitähän sanotaan, että epätoivon oikein haistaa. Samaan tapaan kun eläinten – ja joidenkin ihmistenkin – sanotaan “haistavan” toisten epävarmuus.

Myöskään lapsen tapaan kiukuttelu ei vie sinua minnekään. Älä syytä maailmankaikkeutta tilanteestasi. Huonot geenit? Ujous? Kauanko aiot piiloutua näiden tekosyiden taakse, koska sinua pelottaa? Kun ajattelemme, että emme ole tarpeeksi jotakin (tarpeeksi kauniita, tarpeeksi itsevarmoja…mitä tahansa) keskitymme juuri siihen, mitä meiltä omasta mielestämme puuttuu. Sitäpaitsi et voi edes tietää, ajattelevatko muut ihmiset sinusta lainkaan niin. 

Vasta sitten kun olet valmis tekemään jotakin konkreettista rakkauden eteen – ja kun muutat rakkauteen liittyvät tuhoisat ajatusmallisi – alkaa vetovoiman laki toimia sinun hyväksesi tässä asiassa. 

Harjoitus 2: Tarkista asenteesi ja kirjoita unelmakumppanin lista

Uskotko sinä tosirakkauteen? Vai oletko pettynyt niin monta kertaa ettet ajattele sitä olevan olemassakaan?

Lakkaa keskittymästä siihen, mitä sinulta puuttuu. Kirjoita sen sijaan ylös kaikki ne ihanat ominaisuudet, joita toivoisit tulevalla kumppanillasi olevan, tai ne asiat, joita voisitte tehdä yhdessä.

Esimerkkilista voisi olla vaikka seuraavanlainen:

 • Tuleva kumppanini on ystävällinen 
 • Hän on urheilullinen
 • Hän on hauska
 • Tuleva kumppanini tykkää matkustelusta ja hyvästä ruoasta
 • Käymme yhdessä elokuvissa
 • Käymme yhdessä hiihtämässä 
 • Herään aamuisin rakkaani vierestä

Tarkastele kirjoittamaasi listaa. Millaisia vihjeitä listallasi on rakkauden löytymisestä? Jos olet vaikka kirjoittanut haluavasi urheilullisen rakkauden, keskity omaan urheilullisuuteesi ja pidä silmäsi avoinna. Kokeile uutta urheiluharrastusta. Puhu urheilemisesta muillekin, tai liity vaikkapa johonkin kuntoiluryhmään Facebookissa. Nauti harrastuksestasi itseksesi.

Huomaa syyttävät ajatuskehäsi. “Miksi en ole vieläkään löytänyt rakkautta? Ei täällä ole ketään minua varten!” on itseään toteuttava ajatus, jossa keskityt siihen mitä sinulta puuttuu. Lopeta haluamasta ja vaatimasta. Visualisoi itsesi tilanteessa, jossa olet saavuttanut haluamasi.

Kuulostaako hölmöltä? Tämä ei oikeastaan ole harjoitus vaan energiasi suuntaamista päämäärääsi. Unohda, ettet ole vielä saavuttanut sitä. Visualisoi itsesi päämäärässäsi. Miltä siellä tuoksuu, näyttää ja kuulostaa? Mitä asioita teette kumppanisi kanssa yhdessä?

Näin keskityt siihen energiaan, jota haluat houkutella – esteiden ja tekosyiden sijasta.

Harjoitus 3: Päästä irti ja anna elämän kuljettaa

Haluat löytää rakkauden. Ehkä ajattelet sitä lakkaamatta. Voi olla pelottava ajatus päästää irti tästä pakkomielteestä. Mutta joskus me tarvitsemme irtiottoa ja antautumista elämälle. Antautumista elämän voimien vietäväksi.

Kuinka usein sinulle on käynyt niin, että kun vihdoin uskallat päästää irti jostakin asiasta, se ilmestyy kuin tyhjästä eteesi? Voi hyvin olla, että haluamalla ja obsessoimalla tiettyä asiaa keskityt joko tietoisesti tai tiedostamattasi sen vastakohtaan. Siihen, että “ei se kuitenkaan toimi.”

Irti päästäminen tarkoittaa puhtaimmillaan kiitollisuuden harjoittamista. Ole kiitollinen niistä asioista, joita sinulla on jo elämässäsi. Kiitollisuupäiväkirja on yksi helpoimmista tavoista parantaa mielialaasi. Halutessasi voit vaikkapa ostaa itsellesi uuden ja kauniin kirjasen, johon kirjoitat joka päivä ylös 3 – 5 kiitollisuuden aihetta. Mutta mikä tahansa kirjanen tai vaikkapa paperilappu ajaa saman asian.

Kiitollisuuspäiväkirjaan kirjoitettuja asioita on myös hyvä sanoa ääneen. Mitä enemmän tätä harjoitat, sitä konkreettisemmaksi kiitollisuutesi muuttuu. 

Harjoitus 4: Rakenna unemiesi elämä ja sitten kutsu muut elämään sitä kanssasi

Älä vitkuttele. Älä anna elämäsi lipua ohitse sitä oikeaa odotellessasi. Rakenna itsellesi unelmiesi elämä – tai ainakin ala tehdä niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Huomioi kuitenkin, että tarkoitus ei ole rakentaa sellaista elämää, jonka ajattelet tuovan kumppanin luoksesi. Tarkoitus on elää sellaista elämää, joka on sinulle mieleen. Haaveiletko purjehtimisesta Karibialla? Haluatko ryhtyä freelanceriksi? Aloittaa uuden harrastuksen? Suunnitella uuden puutarhan? Mennä kokkikurssille?

Vai tykkäätkö tehdä kivoja asioita kotona? Aloita se kauan suunnittelemasi elokuvablogi! Juttele ihmisten kanssa netissä. 

Energian suuntaaminen asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi on parasta lääkettä rakkausmurheisiin. Luo itsellesi uusia muistoja mahdollisimman usein. 

Et mene kokkikurssille löytääksesi siellä jonkun. Et myöskään lähde purjehtimaan, jotta kenties tapaisit sillä matkalla uuden rakkauden. Menet sinne itsesi vuoksi.

Harjoitus 5: Kerro rehellisesti, että etsit rakkautta

Kun olet työstänyt itsetuntoasi ja kiitollisuuttasi – siis kun tunnet olosi kotoisaksi omassa nahassasi – on aika kutsua rakkaus elämääsi.

Kerro ystävillesi, sukulaisillesi ja työkavereillesi, että olet nyt valmis rakkauden löytymiseen. Muista, että epätoivoisuus taikka häpeileminen ei ole tarpeellista. Nämä ihmiset pitävät sinusta. Niinpä he todennäköisesti ovat iloisia saadessaan auttaa sinua tässä tärkeässä tehtävässä. He haluavat nähdä sinut onnellisena. Rohkaise siis mielesi! 

Voit kertoa toiveesi leikkisästi tai tosissaan, mutta aina iloisin mielin. “Olen nyt valmis löytämään elämäni rakkauden,” on aika hyvä tunnustus. Mutta vasta kun olet oikeasti sinut itsesi kanssa.

Muista, että olet rakkauden arvoinen. Osoita se kaikilla teoillasi, pyytettömästi. Ole ystävällinen ihmisille – mutta ei siksi, että haluat heidän olevan kanssasi. Ystävällisyys ja avoimuus vie sinut pitkälle, ja avaa sinulle uusia teitä – sellaisia, joita et osannut kuvitella olevan olemassakaan. Et tietenkään anna ihmisten käyttää sinua hyväkseen. Kunnioitat itseäsi ja luotat itseesi, ja löydät näin uusia ystäviä.

Uskalla lähestyä ihmisiä

Pelottaako ihmisten lähestyminen sinua? Se on ihan normaalia eikä ujoudessa ole mitään vikaa.

Nykypäivänä kumppanin ja ystävien löytäminen on entistä helpomaa . Voit kokeilla netin keskustelupalstoja tai deittipalstoja, tai olla avoimempi arkielämässäsi. Voit asettaa itsellesi myös haasteen: Mene mukaan kaikkialle, minne sinut kutsutaan – vaikka se kuinka kauhistuttaisi sinua! 

Vasta kun astut mukavuusalueesi ulkopuolelle, voit toden teolla odottaa merkittäviä muutoksia elämääsi. Varaa se matka, jota suunnittelit, ja jota “säästit” sen oikean löytymisen jälkeiseen aikaan. Miksi kiellät itseltäsi asioita, koska olet sinkku? Jos et osaa nauttia omasta seurastasi, huokuu sinusta epätoivoista energiaa. Ei silti hätää: Voit opetella päinvastaista toimintamallia pienin askelin.

Mikäli unelmiesi matkan varaaminen yksin tuntuu liian karmealta, tee jotakin pienempää. Viikonloppu kaupunkikohteessa? Tai kyseisen maan kielikurssi? Kenties löydät kielikurssilta hauskan matkakumppanin.

Vai tapaatko ihastuksesi aina työpaikan kahviautomaatilla? Bussipysäkillä? Sano nyt hyvä ihminen edes huomenta. Tai kysy häneltä mitä hänelle kuuluu. Ja mikä tärkeintä: Kuuntele vastaus avoimin mielin. Osoita kiinnostusta tähän ihmiseen ja hänen asioihinsa. Vaikka kätesi kuinka hikoaisivat ja hengityksesi salpautuisi, on oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen todella hyvää harjoitusta itsetunnon parantamiseksi. Vaikka juuri tämä ihminen ei sinuun rakastuisikaan, osaat kuunnella paremmin sitä seuraavaa.

Itsevarmuus ja rakkauden löytäminen

Vetovoiman lain periaate on lopulta hyvin yksinkertainen. Kyse on asenteesta. Ja joskus asenne on kaikki kaikessa. Kaikki se, minkä voit kuvitella, on saavutettavissa. Sinun täytyy vain astua oikealle polulle.

“What the mind can conceive and believe it can achieve.” — Napoleon Hill

Käytännön harjoituksia itsevarmuutesi kehittämiseksi:

 • Visualisoi itsesi sellaisena kuin haluaisit olla. Fantasioi. Ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi. 
 • Kehitä kykyäsi kysymyksillä. “Miksi olen niin hyvä tässä” – mieli etsii vastauksia ja samalla vahvistaa itsetuntoasi.
 • Muista ettet ole yksin. Meistä jokainen on epävarma joissakin asioissa. Et siis ole epävarmuutesi kanssa mitenkään erikoinen etkä voi piiloutua sen taakse loputtomiin.
 • Tee joka päivä yksi asia, joka pelottaa sinua. Vaikka kuinka pieni. Etkö uskalla puhua tuntemattomille? Sano vaikka moi naapurin mummolle!
 • Auta muita ihmisiä. Kun saat muut tuntemaan olonsa hyväksi, tunnet automaattisesti myös oman olosi paremmaksi. Auttaessasi muita et ehdi keskittyä epävarmuuteesi.
 • Aseta rajat. Älä anna ihmisten kävellä ylitsesi. Opettele sanomaan ei. Kun sanot kyllä asioille, jotka eivät auta sinua eteenpäin tai jotka eivät kiinnosta sinua, sanot samalla ei omille unelmillesi.

“You have been criticizing yourself for years, and it hasn’t worked. Try approving of yourself and see what happens.” — Louise L. Hay

Kuulet ehkä sisälläsi kritiikin äänen. Se voi olla peruja lapsuudestasi – vanhemmiltasi, opettajiltasi, itseltäsi.

Oletko jo huomannut, että tällainen kritisointi ei toimi eikä vie sinua mihinkään? Voit opetella pois näistä ajatusmalleista, koska niiden tarkoitus on jo täytetty tai ne eivät alunperinkään olleet sinulle hyödyllisiä.

Vihdoinkin treffit! Ohjeita ja vinkkejä hauskojen treffien viettämiseksi.

Rentoutuminen on tietenkin treffeillä tärkeää – Mutta myös vaikeaa! Onneksi sinä ja treffikumppanisi olette todennäköisesti samassa tilanteessa. Häntäkin jännittää.

Keskity hauskan pitämiseen. Ei siihen, että haluat kumppanin. Et voi mennä asioiden edelle. Samaan tapaan ei myöskään kannata ajatella, että “ei tämä kuitenkaan toimi” – olipa syy ajatuksellesi mikä tahansa. Ajattelet ehkä, että henkilö ei kuitenkaan kiinnostu sinusta. Epävarmuus tässä tapauksessa pilaa mahdollisuutesi. Kun ajattelet ettei sinulla ole mitään annettavaa, se myös huokuu sinusta.

Vai eikö treffikumppani nappaa? Huomaat ehkä jo heti alussa, että tästä ei tule mitään. Ellet ole vaarassa ja ellei treffikumppani kohtele sinua epäkunnioittavasti (missä tapauksessa on parasta katkaista tilanne napakasti heti!) voit harjoitella hänen kanssaan sosiaalisia taitojasi. Kysele hänen kuulumisiaan ja kuuntele vastaukset huolellisesti. Kerro kuitenkin hänelle rehellisesti, että tällä kertaa kemiat eivät kohdanneet – ehkä voisitte olla ystäviä?

nathan-dumlao-EdULZpOKsUE-unsplash

Epätoivoisuus ei toimi!

Vetovoiman laki opettaa, että negatiiviseen keskittyminen ei vie sinua eteenpäin. Sinun tulee lähestyä elämääsi ja tavoitteitasi itseuskon kautta. Se ei tarkoita pään työntämistä pusikkoon. Kohtaa rehellisesti ongelmasi, mutta myös vahvuutesi. Negatiivisuus ja valittaminen ovat usein tekosyitä. Tyydyt vähempään kuin sinun pitäisi.

Myöskään panikoiminen tai toisiin tarrautuminen hukkuvan lailla ei lopulta tee sinua onnelliseksi. Anna uudelle suhteellesi tilaa hengittää, kehittyä rauhassa, ja sitä kautta kukoistaa. Muista myös jatkaa oman elämäsi elämistä parisuhteen ulkopuolella. 

Kenelläkään ei ole velvollisuutta olla kanssasi. Mieti sen sijaan, mitä voisitte antaa toisillenne? Ja muista kunnioittaa itseäsi tässä prosessissa. Älä roiku epäterveessä tilanteessa, koska “et saa muutakaan” tai koska muuten joutuisit olemaan yksin. Kuinka voit edesauttaa sinulle sopivan, ihanan henkilön löytymistä, jos jatkuvasti oleilet sinulle vahingollisessa energiassa?

Anna universumille tilaa juonia sinun puolestasi. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka nostavat sinua ylöspäin sen sijaan, että he vetäisivät sinut kanssaan alas omiin ongelmiinsa.

Yhteenveto rakkauden manifestoinnista

Rakkauden manifestointi ei ole helppoa. Se ei myöskään ole mikään taikatemppu.

Yksinkertaisimmillaan rakkauden manifestoiminen tarkoittaa oman asenteen parantamista mielikuvaharjoittelun avulla. ”En minä kuitenkaan saa ketään” on itseään toteuttava ennustus, joka estää sinua löytämästä onnea. Tällaisesta ajatusmallista pois oppiminen voi viedä aikaa, mutta se on todellakin sen arvoista.

Usein rakkauden etsijöille sanotaan ettei kukaan tule sinua kotoa hakemaan. Onneksi nykyaikana voimme kuitenkin myös aloittaa deittailun vaikkapa netin kautta. Ryhdy siis tuumasta toimeen. Vaikka nyt heti.

Pääasia on, että nautit olostasi ja että sinulla on mukavaa. Antaudu intuitiosi johdateltavaksi. Missä ja kenen seurassa sinulle tulee hyvä olo? Mitäpä jos rohkaistuisit ja menisit pelkojasi kohti. Mitä menetettävää sinulla on? Sen sijaan sinulla on paljon voitettavaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s