Kiinalainen horoskooppi 2020 – Rotan vuosi

Kiinalaiset juhlivat uutta vuotta tänä vuonna 25.01.2020, jolloin sian vuosi väistyi ja astuimme rotan valtakuntaan. Mutta mitä se oikeastaan kiinalaisen astrologian mukaan tarkoittaa? Entä mitä se merkitsee juuri sinun kiinalaiselle horoskooppimerkillesi?

Näet alta rotan vuodet kiinalaisessa astrologiassa. Rottaa aloittaa kiinalaisen horoskoopin 12 vuoden syklin, ja sitä pidetään yleisesti nokkelana, valppaana, elinvoimaisena ja joustavana persoonallisuutena. Lisäksi rottaan on liitetty herkkyyden ja hengellisyyden piirteitä.

Rotan vuosi Alkaa Päättyy
1924 Helmikuun 5. 1924 Tammikuun 23. 1925
1936 Tammikuun 24. 1936 Helmikuun 10. 1937
1948 Helmikuun 10. 1948 Tammikuun 28. 1949
1960 Tammikuun 28. 1960 Helmikuun 14. 1961
1972 Helmikuun 15. 1972 Helmikuun 2. 1973
1984 Helmikuun 2. 1984 Helmikuun 19. 1985
1996 Helmikuun 19. 1996 Helmikuun 6. 1997
2008 Helmikuun 6. 2008 Tammikuun 25. 2009
2020 Tammikuun 25. 2020 Helmikuun 11. 2021
2032 Helmikuun 11. 2032 Tammikuun 30. 2033

Kiinalaiseen horoskooppiin liittyy myös viisi elementtiä: puu, tuli, maa, metalli ja vesi. Elementit ovat samat, joita käytetään kiinalaisessa, perinteisessä luonnonlääkinnässä, ja niillä kaikilla on myös muita vastaavuuksia, kuten esimerkiksi omat ilmansuuntansa, vuodenaikansa ja luonteenpiirteensä. Jopa eri maut on jaoteltu elementtien alle – esimerkiksi puun elementti vastaa kirpeydestä ja metalli puolestaan mausteisuudesta.

Elementit Synnyinvuodet Persoonallisuus
Puurotta 1924, 1984 Itsenäinen ja ylpeä. Edustaa uudenlaista ajattelua.
Tulirotta 1936, 1996 Älykäs ja kyvykäs, mutta ei kovin kurinalainen.
Maarotta 1948, 2008 Tervejärkinen ja sopeutuva.
Metallirotta 1960, 2020 Tuntee itsensä hyvin, herkkä. Sanavalmis ja vakuuttava.
Vesirotta 1912, 1972 Älykäs ja ajattelevainen, mutta melko perinteinen.

Kuten näet yllä olevasta taulukosta, on 2020 metallirotan vuosi. Se tarkoittaa uusia alkuja, vaurauden lisääntymistä, hyvää onnea ja henkistä uudistumista miltei kaikille kiinalaisen horoskoopin merkeille. Koska rotta on kiinalaisen perimätiedon mukaan kaikkein onnekkain horoskooppimerkki, on vuosi 2020 myös oivallista aikaa löytää uusi rakkaus tai tienata rahaa. Tänä vuonna vuohi bailaa, sika niittää rahallista satoa, rotta rakastaa tulisesti ja tiikeri juoksee uraputkessa.

Tavoitteet vuodelle 2020 – tähtimerkistäsi riippumatta

Kiinalainen horoskooppi kannustaa sinua tänä vuonna tekemään kovasti töitä unelmiesi eteen. Lisäksi se kehottaa sinua suunnittelemaan bisneksiäsi ja uusia projektejasi tarkkaan, sillä oikein toteutettuna ne tulevat tänä vuonna kantamaan runsaasti hedelmää. Olosuhteet ovat erityisen otolliset myös luoville projekteille, uusille harrastuksille ja kaikenlaisille teknisille aktiviteeteille.

Vuoden tärkeimmät teemat ovat kiinalaisen horoskoopin mukaan menestys, onnistuminen, edistys ja hyvä onni rakkaus-asioissa. Lisäksi useita eläinmerkkejä kehotetaan kiinnittämään erityishuomiota terveyteensä. Katso alta tarkemmin, mitä rotan vuosi 2020 juuri sinulle tarkoittaa.

Rotan vuosi rotalle

Rotan merkkiin liittyy kiinalaisessa horoskoopissa itsenäisyys, menestys ja ahkeruus. Rotta on myös hurmaava ja aggressiivinen persoona, jolle sopii usein ammatiksi yrittäjyys. Tavallisesti rotta ei ole erityisen romanttinen olento, vaan on pikemminkin hyvä kaveri rakastajansa kanssa.

Rotta saattaa joskus olla ilkeä, itsepäinen ja kapeakatseinen, joskin hän on hyvin älykäs. Rotta on usein myös perfektionisti, joka asettaa itselleen tiukat säännöt ja korkeat standardit. Niinpä rottaa kannustetaan hieman rentoutumaan ja välillä vain nautiskelemaan elämästä ilman sen kummempia tavoitteita.

Kiinnitä tänä vuonna huomiota perheasioihin. Menneisyydestä kumpuavat ongelmat tulisi käsitellä, sillä se ei missään nimessä ole liian myöhäistä – ei, vaikka olisit ajatellut niin.

Rakkaus

Vuoden ensimmäinen neljännes lupailee parannusta rotan rakkauselämään. Olet ehkä menneisyydessä kokenut itsesi väärinymmärretyksi parisuhteissasi. Olet myös saattanut olla yksinäinen. Erityisesti näihin asioihin on tulossa muutos.

Mikäli olet varattu, tulee parisuhteesi kehittymään ja keskinäinen kumppanuutenne voimistumaan. Olette vahvoja yhdessä. Mikäli vasta etsit rakkautta, siintää edessä jokin jännittävä kohtaaminen.

Toisella neljänneksellä rakkauselämäsi tulee olemaan tasaista ja harmonista. Muista kuitenkin antaa kumppanillesi tarpeeksi huomiota ja osoittaa hänelle, että välität. Keväällä rotta pohtii myös suhteen vakinaistamista.

Vuoden kolmas neljännes on rotan rakkauselämän parasta aikaa tänä vuonna. Nauti hellistä, intiimeistä hetkistä kumppanisi kanssa. Myös sinkkurotat saavat nyt hetken draamavapaata hengähdysaikaa, vaikka intohimoa ehkä puuttuukin hieman. Se on kuitenkin onneksi vain tyyntä myrskyn edellä.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä sekä sinkkurottia että parisuhteessa olevia kehotetaan kärsivällisyyteen. Kuuntele kumppaniasi! Säpinää on luvassa riittämiin – kunhan annat myös suhteen toiselle osapuolelle tilaa puhjeta kukkaan.

Raha ja talous

Tänä vuonna rotan on tärkeää pysyä hyvin perillä veloistaan. Maksa lyhennykset huolellisesti äläkä ota lisää lainaa. Yritä olla tuhlailematta rahaa turhuuksiin, sillä tarvitset sitä tärkeämpiin asioihin lähitulevaisuudessa.

Terveys

Aktiivisen rotan tulee tänä vuonna kiinnittää erityishuomiota palautumiseen ja stressin minimoimiseen. Muista levätä ja hemmotella itseäsi.

Rotan vuosi pähkinänkuoressa

  • Sinulla on onnea rakkaudessa, joskin sinun tulisi kohdata menneisyytesi haamut
  • Sinua kannustetaan lepoon ja säästäväisyyteen
  • Onnen värit: vaaleanpunainen ja sininen
  • Onnen numerot: 5 ja 8
  • Paras yhteensopivuus rakkaudessa: kukko, sika ja jänis

Rotan vuosi härälle

Härkä on tänä vuonna kiinalaisen horoskoopin mukaan oikea onnenpekka! Nyt jos koskaan on siis aika luottaa itseensä ja ottaa elämän ohjat omiin käsiinsä. Kiinnitä erityistä huomiota sinulle negatiivisten ajatusmallien ja tapojen purkamiseen. Se tulee kantamaan hedelmää.

Vaikka härkähenkilö on usein ahkera ja kärsivällinen, voi hän olla myös itsepäinen ja ennakkoluuloinen. Härät ovat yleensä vastuullisia, luotettavia ja tarkkaavaisia. Lisäksi he ovat perhekeskeisiä ja melko konservatiivisia. Eräs härän parhaista piirteistä on se, että hän on hyvä ystävä.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan härät saattavat joskus joutua kosketuksiin niin kutsutun yliluonnollinen kanssa, mikä hämmentää heitä. Tällaiset kokemukset merkitsevät usein härän elämässä uuden alkua. Näissä tilanteissa härkää kehotetaankin luopumaan ennakko-odotuksistaan ja olemaan tavallista avarakatseisempia. Mitä sinulle yritetään kertoa? Mitä olet sulkenut ulkopuolelle? Mitä et ole hyväksynyt itsessäsi?

Rakkaus

Vuoden 2020 ensimmäinen neljännes on härälle intohimon aikaa. Mikäli olet vapaalla jalalla, voi elämäsi rakkaus löytyä nyt. Saatat siis joutua pohtimaan, oletko valmis luopumaan vapaudestasi kumppanuuden vuoksi. Myös varatut härät miettivät parisuhteen virallistamista.

Toisella neljänneksellä intohimon tuulet jatkavat puhaltamistaan. Rakkauselämäsi kukoistaa ja romantiikkaa riittää – tällä kertaa ilman sen suurempia konflikteja. Harmonia laskeutuu parisuhteeseesi.

Vai oletko vielä sinkku? Myös tällä kaudella härälle lupaillaan kiihkeitä kohtaamisia, joista jokin on omiaan suistamaan koko elämäsi uudelle, onnellisemmalle raiteelle.

Viimeinen neljännes on haastavampi. Anna kumppanillesi tilaa, jotta suhde edelleen vahvistuisi.

Raha ja talous

Vuosi 2020 on härän taloudelle hieman epävakaa. Ole varovainen sijoituksissa ja työasioissa. Vuoden loppua kohti tilanne muuttuu suotuisammaksi.

Terveys

Tänä vuonna sinulla on terveysasioissa onni myötä. Tunnet itsesi energiseksi ja päättäväiseksi. Älä kuitenkaan käytä tilaisuutta väärin vaan keskity edelleen vahvistamaan elämänvoimaasi.

Härän vuosi pähkinänkuoressa

  • Luvassa on kiihkeitä rakkauden hetkiä ja onnea
  • Henkisen kasvun ja kehityksen vuosi
  • Onnen värit: violetti ja vihreä
  • Onnen numerot 3 ja 9
  • Paras yhteensopivuus rakkaudessa: rotta, kukko ja käärme

Rotan vuosi tiikerille

Tiikerin vuosi 2020 alkaa lupaavasti. Tänä vuonna sinua kehotetaan luottamaan itseesi! Kiinnitä kuitenkin huomiota ihmisiin, jotka vaikuttavat jollakin tavalla epämääräisiltä tai epärehellisiltä. Intuitiosi on todennäköisesti oikeassa.

Kiinalaisessa horoskoopissa tiikeri symboloi voimaa, intohimoa ja rohkeutta. Tiikerin merkin alla syntyneet henkilöt toimivat hyvin paineen alla ja rakastavat jännittäviä tilanteita. Toisinaan tiikeri voi olla arvaamaton ja impulsiivinen, mutta saa toisaalta paljon aikaan juuri tulisen asenteensa vuoksi.

Tiikeri on synnynnäinen johtaja, joka tykkää komentaa – eikä suinkaan olla komennettavana. Joskus määräilevyys kostautuu esimerkiksi rakkauselämässä, jos tiikeri yrittää liikaa hallita kumppaniaan. Silti lumovoimainen tiikeri on yksi intohimoisimpia ja voimallisimpia merkkejä kiinalaisessa astrologiassa. Tiikerin karvapeitteen alta paljastuu usein myös kätketty, herkkä sielu.

Rakkaus

Vuoden 2020 ensimmäistä neljännestä tiikerin rakkauselämää hallitsevat sensuaalisuuden ja intellektuellin yhteensopivuuden energiat. Sinkkutiikereille vuoden alkupuoli on parasta aikaa löytää uusi kumppani.

Kolmatta neljännestä värittävät konfliktit. Yritä antaa muille tilaa hengittää – mustasukkaisuus ja määräilevyys ei nyt johda mihinkään. Toisaalta riitojen jälkeen seuraa kiihkeitä lemmenhetkiä. Syksy on myös sinkkutiikerille intohimon aikaa, joskaan mitään pysyvämpää ei näistä suhteista todennäköisesti seuraa.

Vuoden viimeinen neljännes on harmonian aikaa tiikerin rakkauselämässä. Koet, että voit jakaa ilot ja surut luotettavan henkilön kanssa. Päästä hänet lähellesi, vaikka se tuntuisi pelottavalta.

Raha ja talous

Vuosi 2020 on tiikerille hyvää aikaa etsiä lisätienestejä oman alan ulkopuolelta. Älä laita kaikkia muniasi samaan koriin vaan aloita uusia projekteja. Pidä kuitenkin pää kylmänä ja vältä riskialttiita sijoituksia erityisesti mediaan, informaatioteknologiaan ja valuuttakauppoihin liittyen.

Terveys

Tänä vuonna tiikerin tulisi kiinnittää huomiota kunnolliseen nesteytykseen. Vältä liian kuumia ja pölyisiä paikkoja sekä uppopaistettuja ruokia ja liikaa sokeria.

Tiikerin vuosi pähkinänkuoressa:

  • Onnea ura- ja työasioissa
  • Vältä ihmisiä, joista tulee huonot vibat
  • Onnen värit: harmaa, valkoinen, vaaleanpunainen
  • Onnen numerot: 4 ja 7
  • Paras yhteensopivuus rakkaudessa: Hevonen ja koira

Rotan vuosi jänikselle

Rauhaa rakastavaa jänistä hemmotellaan vuonna 2020 vauraudella ja yltäkylläisyydellä. Samaan aikaan sinua kuitenkin kehotetaan kiinnittämään erityistä huomiota terveyteesi, sekä viettämään tarpeeksi aikaa ulkoilmassa.

Jänikset ovat persoonina yleensä kilttejä ja rauhallisia. Heissä on tiettyä arvokkuutta ja anteliaisuutta, mikä tekee heistä myös pidettyjä seuraihmisiä. Kotoisa ja seesteinen elämä on usein jäniksen mieleen – hän tykkää puuhata kotiasioita ja sisustaa.

Pelokas jänis yrittää usein viimeiseen asti välttää konflikteja ja inhoaa kaaosta. Joskus jänikset ovat pessimistisiä ja epävarmoja, vaikka toisaalta heidän tunteellisuutensa tekee heistä myös erittäin myötätuntoisia.

Olet ehkä viime aikoina murehtinut ammatinvalintaan, urapolkuun tai työhön liittyviä asioita. Nämä huolet osoittautuvat turhiksi, sillä jänis löytää tänä vuonna oikean reitin vaurauden lähteelle.

Rakkaus

Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä jänistä kehotetaan malttavaisuuteen. Älä yritä mennä asioiden edelle vaan anna rakkauden kehittyä hiljalleen. Näin se alkaa kukoistaa.

Toinen neljännes on jänikselle rakkauden aikaa. Olet normaalia karismaattisempi ja vetovoimaisempi, ja siten erityisesti sinkkujäniksille on luvassa uusia seikkailuja. Parisuhteessa elävät jänikset puolestaan saavat kokea uusia sensuelleja kokemuksia, sekä lähentymistä kumppaninsa kanssa.

Kolmannella vuosineljänneksellä unelmoit muutoksesta ja uusista kokemuksista rakkauden rintamalla. Se saattaa aiheuttaa ongelmia, mikäli kumppanisi ei ole tarpeeksi kokeilunhaluinen. Toisaalta sinkkujäniksille tämä aika on hauskaa ja silmiä avaavaa sekä deittailumielessä että vällyjen välissä.

Vuoden 2020 viimeinen neljännes on romanttisessa mielessä jänikselle haastava. Vaadit ehkä kumppaniltasi liikaa. Yritä olla hieman realistisempi ja kiinnitä huomiota rakkaasi hyviin puoliin nalkuttamisen sijasta.

Raha ja talous

Tänä vuonna jänistä varoitetaan ahneudesta. Monet työsi hedelmät ovat nyt kypsiä ja ulottuvillasi, mutta onnen hetket eivät kestä ikuisesti. Jäitä hattuun siis!

Terveys

Oletko aktiivinen ja urheilullinen jänis? Tänä vuonna sinua kehotetaan varovaisuuteen erityisesti extreme-lajeissa. Toisaalta sohvaperunoita kannustetaan liikkumaan, sillä erityisesti mässäily saattaa juuri nyt vaikuttaa erityisen ikävästi terveydentilaasi.

Jäniksen vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Luvassa on rahaa ja vaurautta – työsi hedelmät ovat valmiit korjattavaksi
  • Kiinnitä huomiota fyysiseen kuntoosi ja terveyteesi
  • Onnen värit: Sininen, vaaleanpunainen, keltainen
  • Onnen numerot: 4 ja 9
  • Paras yhteensopivuus rakkaudessa: Sika ja lohikäärme

Rotan vuosi lohikäärmeelle

Myyttinen lohikäärme on intohimoinen ja voimakas horoskooppimerkki, jolle rotan vuosi 2020 lupaa rahaa ja onnea. Lohikäärme menestyy tänä vuonna erinomaisesti myös opiskelussa ja työelämässä. Pää pystyyn siis!

Kiinalaisen astrologian mukaan lohikäärme on elinvoimainen, idealistinen, päättäväinen ja erittäin älykäs horoskooppimerkki. Lohikäärmeen myös sanotaan olevan yksi menestyneimmistä persoonallisuustyypeistä, sillä sen odotetaan onnistuvan miltei kaikissa projekteissaan – paitsi ehkä ruoanlaitossa.

Temperamenttinen lohikäärme saattaa olla räjähdysaltis ja varsin malttamaton. Toisaalta haasteet sopivat hänelle – vaikka joskus perfektionismi saattaa varjostaa lohikäärmeen hankkeita. Lohikäärme menettää malttinsa helposti, mutta toisaalta myös leppyy nopeasti. Myös ujommat lohikäärmeet näyttäytyvät ulkopuolisille salaperäisinä ja karismaattisina, ja heillä onkin paljon salaisia ihailijoita.

Tänä vuonna lohikäärmettä kehotetaan huomioimaan perhettään ja ystäviään, sillä menestys muilla elämän osa-alueilla saattaa muuten viedä hänet mukanaan.

Rakkaus

Vuoden 2020 ensimmäinen neljännes on lohikäärmeelle romanttisessa mielessä aika tasapaksua aikaa. Mitään kovin mullistavaa ei ole luvassa, joskin se tarkoittaa myös tiettyä onnellisuutta parisuhteessa ja deittailussa.

Toinen neljännes lupaa intohimoa ja hellyyttä sekä sinkuille että varatuille lohikäärmeille. Pidä osaltasi huoli siitä, että romantiikka ei pääse kuihtumaan ennen aikojaan!

Kolmas jakso enteilee sinkkulohikäärmeille jännittäviä aikoja. Tärkeä ihminen saapuu elämääsi. Varatut lohikäärmeet saattavat pohtia yhteenmuuttoa tai avioliittoasioita, ja ovat tyytyväisiä suhteissaan.

Vuoden viimeisellä jaksolla lohikäärmeiden tunne-elämä myllertää. Teet pitkään kaivattuja muutoksia ja päästät lopulta irti sellaisista suhteista, joilla ei ole tulevaisuutta. Toisaalta, mikäli tapaat vuoden lopulla jonkun kiinnostavan henkilön, saattaa hänessä olla sen oikean aineksia.

Raha ja talous

Talousasiasi kukoistavat tänä vuonna. Uudet sijoitukset osoittautuvat hedelmällisiksi ja uusia bisnesdiilejä syntyy. Toisaalta se ei tarkoita, että sinun kannattaisi yltyä tuhlailemaan. Mikäli sinulla on ollut taloudellisia vaikeuksia tai sinulla on paljon velkaa, nyt jos koskaan on oikea aika ottaa härkää sarvista ja hoitaa nämä asiat kuntoon.

Terveys

Muista tänä vuonna säilyttää tasapaino työn, huvitusten ja levon välillä. Pidä huolta terveydestäsi ja harjoita meditaatiota. On tärkeää ettet päästä itseäsi ylikierroksille stressaavan tilanteen yllättäessä.

Lohikäärmeen vuosi pähkinänkuoressa:

  • Vuosi 2020 on lohikäärmeelle vaurauden vuosi – tee siis töitä menestymisesi eteen
  • Muista myös levätä tarpeeksi ja viettää aikaa rakkaidesi kanssa
  • Onnen värit: Kulta, hopea, punainen
  • Onnen numerot: 2, 5 ja 6
  • Parhaat kumppanit: lammas, käärme, apina

Rotan vuosi käärmeelle

Vuosi 2020 tulee olemaan elämässäsi käänteentekevä. Opit tänä vuonna ymmärtämään itseäsi paremmin ja kehityt henkisesti. Monet käärmeet pohdiskelevat tänä vuonna hengellisiä asioita ja sitä, kuinka voisivat olla avuksi yhteiskunnalle ja koko planeetalle. Mikäli mietit työpaikan vaihtoa tai laadit uutta urasuunnitelmaa, ota tämä huomioon.

Käärme on kiinalaisen horoskoopin mukaan oikea viettelijätär. Olitpa sitten mies tai nainen, sinussa on kauneutta, sulokkuutta ja arvokkuutta. Lisäksi olet sukkela suustasi ja monet rakastuvatkin sinuun päätä pahkaa.

Toisaalta käärme voi olla mustasukkainen ja sortua jopa epärehellisyyteen saadakseen haluamansa. Sinun tuleekin tänä vuonna kiinnittää erityistä huomiota edellä mainittuihin piirteisiin, mikäli mielit pysyä hyvissä väleissä läheistesi kanssa. Älä ota asioita itsestäänselvyyksinä. Sinua kehotetaan myös harkitsevaisuuteen ja pitkäpinnaisuuteen.

Rakkaus

Vuosi 2020 lupailee käärmeelle vauvaonnea, mikäli se on hänen haaveissaan. Vuoden ensimmäinen jakso onkin vakaa ja täynnä rakkautta.

Vuoden toinen neljännes on aktiivinen: Sekä sinä että kumppanisi kaipaatte arkeenne piristystä ja vaihtelua, joten järjestä teille jokin seikkailu! Se tulee entisestään lähentämään teitä ja syventämään suhdettanne. Toisaalta myös sinkkukäärmeet kaipaavat nyt rentoa hulluttelua ja irtiottoa arjesta, joten kovin vakava suhde ei ehkä juuri nyt tule kysymykseen. Ei ainakaan, mikäli treffikumppanisi yrittää ruveta rajoittamaan tekemisiäsi liikaa.

Onni jatkuu kolmannella jaksolla, joka lupailee käärmeelle kiihkeitä hetkiä, olipa hän sitten vapaa tai varattu. Neljäs jakso täydentää upean rakkauden vuoden: Euforia ja romantiikka jatkuvat, ja elämä tuntuu muutenkin seesteiseltä. Tänä vuonna käärmeen tuskin tarvitsee kulkea suru puserossa.

Raha ja talous

Pidä tänä vuonna huolta siitä, että et pääse velkaantumaan. Älä tuhlaile turhuuksiin vaan säästä pahan päivän varalle. Yritä myös petrata tulostasi töissä, jotta sinulla olisi mahdollisuus tienata tulevaisuudessa enemmän.

Terveys

Kiinnitä tänä vuonna ensisijaisesti huomiota omaan terveyteesi. Oletko huolehtinut muista ja hoitanut heitä? Kysy itseltäsi, mitä sinä tänä vuonna tarvitset voidaksesi hyvin. Älä laiminlyö omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointiasi – Vain silloin kun itse olet kunnossa, voit auttaa muita.

Käärmeen vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Rakkaus kukoistaa ja perheenlisäys tulee mahdolliseksi
  • Älä anna mustasukkaisuudelle valtaa
  • Onnen värit: vaaleanpunainen, vihreä, musta
  • Onnen numerot: 3, 7 ja 8
  • Parhaat kumppanit: Kukko ja lohikäärme

Rotan vuosi hevoselle

Mitä vuosi 2020 enteilee hevoselle? Tähdissä siintää erityisesti maallista vaurautta, rauhaa ja onnea terveydessä. Lisäksi sinulle luvataan positiivisia muutoksia, joihin sinua kehotetaan tarttumaan innokkaasti, vaikka normaalisti haluaisit pitää kiinni vanhoista rutiineistasi. Älä myöskään epäile itseäsi tänä vuonna, vaan seiso ylpeästi ja rinta rottingilla – Sinä pystyt mihin tahansa!

Hevosta pidetään reippaana ja ovelana olentona, jolla on aina ura mielessään. Olet myös erittäin analyyttinen ja hyvä käsittelemään rahaa. Toisaalta persoonallisuutesi on hieman ristiriitainen, sillä vaikka olet oman tiesi kulkija, saatat kokea myös tarvetta sulautua joukkoon. Joskus temperamenttisi pääsee valloilleen ja saatat tehdä äkkipikaisia päätöksiä tai sanoa typeryyksiä. Useimmiten käännät kuitenkin tilanteen kuin tilanteen voitoksesi. Oletkin sukkela seuraihminen.

Rakkaus

Vuoden ensimmäinen neljännes tulee olemaan hevoselle rakkausasioissa lämpöinen. Mikäli parisuhteessasi on ollut eripuraa, nyt on hyvä aika tehdä sovinto. Myös vapaat ja villit hevoset saattavat tällä jaksolla kokea yllättävää tarvetta sitoutumiseen.

Vuoden 2020 toinen neljännes on vakaa. Mitään kovin suuria yllätyksiä ei nyt ole luvassa. Sinkkuhevosia tilanne saattaa tylsistyttää, ja myös vuoden kolmas jakso jatkaa rutiininomaisella, yllätyksettömällä linjalla. Jakson loppua kohti jännitys alkaa kuitenkin taas tiivistyä.

Vuoden viimeinen neljännes on sinkkuhevoselle oikeaa seikkailujen kulta-aikaa. Nyt jos koskaan kannattaa ottaa ilo irti elämästä ja pitää hauskaa. Toisaalta varatut hevosetkin saavat nyt parisuhteeseensa uutta potkua. Ilo ja huumori valtaavat alkaa arkiselta puherrukselta, ja löydätte sen kautta  todellisen sielujen harmonian.

Raha ja talous

Vuonna 2020 hevosen kannattaa tehdä sijoituksia – etenkin vuoden loppua kohti. Laita siis rahasi poikimaan korkoa.

Vuoden alku saattaa olla sinulle taloudellisesti vaikea, mutta tilanne paranee syksyä kohti.

Terveys

Hevonen on useimmiten energinen olento, joka tahtoisi jatkuvasti olla liikkeellä. Tänä vuonna sinua kehotetaan kuitenkin kohtuullisuuteen erityisesti hieman uskaliaammissa lajeissa. Myös kova flunssa saattaa kaataa sinut sänkyyn, joten muista vitamiinit ja riittävä lepo. Mielialaasi luvataan kuitenkin kohennusta, mikäli sen kanssa on ollut viime aikoina haastavaa.

Hevosen vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Älä pelkää muutosta, sillä luvassa on seikkailua ja jännitystä
  • Taloudellisesti hyvä vuosi
  • Onnen värit: violetti, vihreä ja keltainen
  • Onnen numerot: 1, 3 ja 9
  • Sopivimmat kumppanit: lammas, tiikeri ja jänis

Rotan vuosi vuohelle

Vuohi nauttii tänä vuonna mukavista matkoista ja hauskoista yllätyksistä. Ja vaikka vuosi 2020 onkin pääasiassa vuohelle onnekas ja iloinen, saattaa kohtalo heittää tiellesi myös haasteita.

Mikäli synnyit vuohen tähtimerkin alla, olet todennäköisesti huolehtivainen ja hellä henkilö. Saatat olla hieman ujo, mikä toisaalta tekee sinusta ihailijoidesi mielessä varsin suloisen. Ymmärrät muiden huolia ja elämäntilanteita, mikä tekee sinusta myös hyvän kuuntelijan. Olet ehkä introvertti ja rakastat puuhailla omassa rauhassasi. Saatat myös joskus olla epävarma itsestäsi, minkä vuoksi koet tarvitsevasi paljon rakkautta ja suojelusta. Sinulla voi myös olla taipumusta ylihuolehtivaisuuteen.

Kiinnitä tänä vuonna erityisen hyvää huolta omaan hyvinvointiisi. Sinun kannattaisi myös käydä terveystarkastuksessa. Vuosi 2020 lupailee sinulle lisäksi uraonnea.

Rakkaus

Älä anna rutiinin pilata romantiikkaa parisuhteessasi vuoden 2020 ensimmäisellä jaksolla. Ota härkää sarvista ja ohjakset omiin käsiisi. Mistä unelmoit? Miten haluaisit kumppanisi miellyttävän sinua juuri nyt? Sinua kannustetaan myös irtiottoon arjesta – Olisiko pieni lomamatka paikallaan?

Sinkkuvuohia kehotetaan vuoden ensimmäisellä jaksolla varovaisuuteen. Älä päästä lähellesi ihmistä, joka ei sitä ansaitse. Älä edes vaikka tuntisit olosi juuri nyt erityisen yksinäiseksi. Tuhlaat vain aikaasi, sillä parempaa on luvassa myöhemmin.

Vuoden toinen neljännes kannustaa varattuja vuohia jälleen pitämään säpinää yllä. Jokseenkin rutinoitunutta parisuhdetta tulisi koittaa piristää uusilla asioilla ja kiinnostuksen kohteilla. Vapaat vuohet puolestaan saavat kokea jännittäviä kohtaamisia ja yllättäviä nautintoja.

Vuoden kolmas jakso lupaa vuohen elämään harmoniaa ja myötätuulia. Sinkkuvuohia kehotetaan jälleen varovaisuuteen liian sitovien sopimusten solmimisessa.

Vuoden viimeinen jakso on vuohelle rakkausrintamalla antoisaa ja mutkatonta aikaa. Vapaat vuohet nauttivat monista hauskoista sosiaalisista tapahtumista ja flirttailevat ahkerasti. Vakiintuneiden vuohien tunteet puolestaan roihuavat rakkaudesta omaan kumppaniin. Voisiko parempaa ollakaan.

Raha ja talous

Tänä vuonna vuohen elämässä on tarjolla monenlaista tekemistä – hauskoja matkoja, tapahtumia ja illallisia hyvässä seurassa. Kiristä siis rahapussisi nyörejä oikeassa kohtaa, jotta et pääse liiaksi velkaantumaan. Tekeminen ei sinulta tänä vuonna lopu, joten valitse itsellesi mieluisimmat aktiviteetit taloudellista tilannettasi silmällä pitäen.

Terveys

Kiinnitä tänä vuonna erityistä huomiota terveydentilaasi ja ole varovainen, mikäli harrastat kamppailu- tai extreme-lajeja.

Vuohen vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Vuohi pitää vuonna 2020 erityisen hauskaa. Heitä rutiinit romukoppaan!
  • Rakkauselämäsi on hieman epävakaata – Tee töitä suhteesi eteen.
  • Onnen värit: sininen, punainen ja valkoinen
  • Onnen numerot: 2, 4 ja 8
  • Sopivimmat kumppanit: hevonen, jänis ja sika

Rotan vuosi apinalle

Huumoria rakastava apina saa nauttia seesteisestä ja rauhallisesta vuodesta. Mikäli haluat saavuttaa tänä vuonna jotakin erityisen tärkeää, tulee sinun ponnistella kovasti sen eteen. Muutoin laiskottelu ja sohvalla löhöily vie jälleen kerran voiton.

Ole tänä vuonna erityisen itsevarma. Tartu tilaisuuteen äläkä panikoi. Vain sillä tavoin voit oppia vuoden tärkeimmät läksyt ja edetä kohti unelmiasi.

Mikäli synnyit apinan tähtimerkin alla, olet todennäköisesti fiksu ja hauska tyyppi. Tykkäät hauskuuttaa muita ja olet hyvä ongelmanratkaisija. Haasteet saavat sinut sykkimään ja olet myös mielelläsi huomion keskipisteenä. Sinulla on erityisen hauskaa rottien ja lohikäärmeiden seurassa. Myös perheesi arvostaa tänä vuonna positiivista asennettasi, joten koita olla murehtimatta liikoja. Et voi toisten valinnoille mitään – et, vaikka ne olisivat sinusta typeriä.

Rakkaus

Vuoden 2020 ensimmäinen neljännes on rakkausrintamalla apinalle melko väritöntä aikaa. Kaikki menee mukavasti eikä suurta draamaa ole nyt tarjoilla. Sinkkuapinat voivat nauttia deittailusta hyvillä mielin, joskaan elämäsi suurin rakkaus ei juuri nyt taida olla maisemissa.

Toisella jaksolla rakkauselämääsi tulee yhtäkkiä potkua. Muista olla kärsivällinen äläkä kiirehdi asioiden edelle. Varatut apinat nauttivat perheonnesta ja oman kullan kainalossa kyhjöttämisestä.

Vuoden toiseksi viimeisen neljänneksen aikana sinusta kehkeytyy oikea hurmuri. Tulet ulos kuorestasi ja flirttailet estottomasti. Se myös kantaa hedelmää, ja saat viettää monta kiihkeää hetkeä vällyjen välissä – olitpa sitten vapaa tai varattu. Nyt jos koskaan on aika pyyhkäistä ongelmat tiehensä ja aloittaa rakkauselämä taas puhtaalta pöydältä. Myös ongelmallisten parisuhteiden solmut alkavat nyt aueta.

Vuoden viimeinen jakso varoittaa sinua olemaan ottamatta toisia ihmisiä itsestäänselvyytenä. Muista osoittaa heille huomiotasi, niin asiat etenevät mallikkaasti.

Raha ja talous

Nyt jos koskaan kannattaa takoa, sillä rauta on kuumaa! Ponnistele maallisen vaurauden eteen, sillä sitä on toden totta tulossa sinua kohti. Muista myös säästää pahan päivän varalle.

Terveys

Apinaa kehotetaan vuonna 2020 urheilemaan. Oletko sohvaperuna? Keksi jotakin hauskaa ja aktiivista tekemistä. Vai oletko himourheilija? Jatka samaan malliin. Hikeä pintaan niin hyvä tulee.

Apinan vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Tee töitä menestyksesi eteen tänä vuonna. Se palkitaan.
  • Sinua kehotetaan fyysisyyteen. Lähde salille tai lenkille.
  • Onnen värit: hopea, kulta ja harmaa
  • Onnen numerot: 1, 5 ja 7
  • Parhaat kumppanit: Härkä, jänis ja hevonen

Rotan vuosi kukolle

Vuosi 2020 tulee olemaan kukolle jokseenkin haasteellinen. Pystyt kuitenkin välttämään suurimmat sudenkuopat, mikäli muistat kuunnella muita ihmisiä ja otat heidät huomioon parhaasi mukaan. Harkitse siirtojasi tarkkaan, niin onni tulee hymyilemään sinulle tänä vuonna.

Kukkoa pidetään kiinalaisessa astrologiassa yleisesti ottaen ylpeänä ja ylväänä persoonana. Kukko rakastaa väittelyitä ja haluaa näyttää taitonsa ja tietonsa myös ulkomaailmalle. Usein kukko pitää myös pukeutumisesta, ja kokeilee mielellään monenlaisia tyylejä. Hän saattaa joskus olla väärinymmärretty, mutta on toisaalta myös luotettava henkilö, joka pitää sen, minkä lupaa. Syvällä sisimmässään kukko on unelmoija, joka rakastuu helposti.

Tänä vuonna sinulla saattaa olla perhe- tai ystävyyssuhteisiin liittyviä huolia. Yritä olla osallistumatta liikaa muiden juoruiluun. Pysy sekä pienissä että isoissa riidoissa puoleettomana. Kuuntele ja tue läheisiäsi.

Rakkaus

Vuoden 2020 ensimmäinen neljännes tuo kauan kaivatun positiivisen käänteen kukon rakkauselämään. Intohimon liekki palaa kirkkaana ja sinulla on hauskaa – olitpa sitten parisuhteessa tai vielä vapaa.

Vuoden toisella jaksolla sinulla on paljon unelmia ja fantasioita. Mikäli tämänhetkinen rakkauselämäsi tuntuu tylsältä, pyri rohkeasti piristämään sitä oma-aloitteisesti. Sinkkukukolle kevät ja kesä ovat myös oivallista aikaa löytää luotettava partneri. Muista kuitenkin huomioida rakastasi ja kuunnella hänen toiveitaan. Älä jyrää häntä.

Loppukesä ja syksy on tänä vuonna kukon rakkauselämän parasta aikaa. Jakso enteilee jännitystä ja rakkauden huumaa – mutta muista kuitenkin, mitä olet yhdessä pitkäaikaisen kumppanisi kanssa rakentanut. Kannattaako sitä heittää hukkaan?

Talvea kohti intohimon roihut tasoittuvat ja elämä muuttuu seesteisemmäksi. Vaikka kolmas jakso olisi tuonut mukanaan draamaa, on pahin nyt takana päin. Erityisesti vapaat kukot ja kanat nauttivat vuoden viimeisellä neljänneksellä rikkaasta sosiaalisesta elämästä ja huomiosta.

Raha ja talous

Rahatilanteesi on tänä vuonna hyvä, ja sinulla on mahdollisuus säästää normaalia enemmän. Mieti kuitenkin mahdolliset sijoituskohteet tarkkaan äläkä tee hätiköityjä päätöksiä.

Terveys

Älä viivyttele lääkäriin menemisen kanssa. Mikäli sinulle ehdotetaan operaatiota, suostu siihen. Älä myöskään anna henkiselle stressille valtaa, vaan pidä huolta itsestäsi ja muista levätä tarpeeksi.

Kukon vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Harkitse tekemisiäsi ja sanomisiasi tarkkaan
  • Epävakautta ihmissuhteissa, joskin huolet laantuvat vuoden loppua kohti
  • Onnen värit: kulta, ruskea ja musta
  • Onnen numerot: 3, 5 ja 8
  • Sopivimmat kumppanit: härkä ja käärme

Rotan vuosi koiralle

Vuosi 2020 kuluu koiran osalta melko lunkisti. Suurempaa draamaa ei juuri nyt ole näköpiirissä, joskin sinua kehotetaan välttämään liikaa ahneutta. Älä mene asioiden edelle ja ole erityisen kärsivällinen, niin selviydyt suuremmitta ongelmitta vuoden lävitse. Harjoita tänä vuonna myös neuvottelutaitojasi.

Koiran tähtimerkki edustaa kiinalaisessa astrologiassa uskollisuutta, rehellisyyttä ja lojaaliutta. Koira on se ystävä, joka pysyy läheistensä rinnalla niin tuiskussa että tuulessa, ja puolustaa rakkaitaan aina varauksetta. Koirat eivät myöskään yleensä pelkää ilmaista mielipidettään mikäli he kokevat, että jotakuta kohdellaan väärin.

Koirahenkilö ei ole mikään teeskentelijä. Joskus hän saattaa kuitenkin olla tuomitseva ja puolustautua jyrkästi, mikäli hän kokee jonkun toimivan moraalinvastaisesti. Koira saattaa joskus rakastua silmittömästi täysin erilaiseen henkilöön kuin mitä itse on, mutta pitää silti tästä lujasti kiinni. Joskus koirat saattavat kuitenkin olla ylihuolehtivaisia ja takertuvia. Mutkaton koira on useimmiten mitä parhainta seuraa, ja hänen kanssaan on helppo olla.

Rakkaus

Rakkauden vuosi 2020 alkaa koiran osalta tasaisesti. Mikäli elät parisuhteessa, tulee elämäsi olemaan rauhallisen onnellista arkisella ja kotoisalla tasolla. Mikäli olet vapaalla jalalla – tästä alkavat rakkauselämäsi kissanpäivät.

Toinen neljännes lupailee herkkyyttä ja sensuelleja kokemuksia. Sinkkukoiria kehotetaan kuitenkin tiettyyn pidättyväisyyteen kumppaneiden valinnassa – mikäli et pidä varaasi, saatat polttaa näppisi jonkun epärehellisen henkilön kanssa.

Kolmannella jaksolla hylkäät rutiinit ja etsit jännitystä. Olitpa sinkku tai parisuhteessa, tuo tämä kausi mukanaan todellista romantiikkaa. Onni jatkuu vuoden viimeisellä jaksolla, syksyn kääntyessä talvea kohti. Asiat rullaavat omalla painollaan ja jokainen päivä on toistaan kauniimpi.

Raha ja talous

Periaatteessa tämä vuosi lupaa koiran raha-asioihin parannusta viime vuoteen verrattuna. Asian laita ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen. Älä luota tänä vuonna taloudenpidossa liikaa muihin vaan ota ohjat omiin käsiisi. Vältä lisäksi luksustuotteisiin tuhlaamista, niin suoriudut selville vesille velkataakan tummista syövereistä.

Terveys

Sinun tulee tänä vuonna luottaa moderniin lääketieteeseen. Älä vitkuttele lääkärille menoa. Kiinnitä myös erityishuomiota ruokavalioosi ja vältä juopottelua.

Koiran vuosi 2020 pähkinänkuoressa:

  • Tasainen ja varsin draamaton vuosi
  • Älä luota sokeasti muihin ihmisiin
  • Onnen värit: oranssi, punainen ja vaaleanpunainen
  • Onnen numerot: 2, 6 ja 8
  • Parhaat kumppanit: jänis, rotta, härkä

Rotan vuosi sialle

Voihan porsas! Vuosi 2020 tulee olemaan erityisen onnekas sialle, joka viime vuonna joutui hieman kärsimään epäsuotuisista olosuhteista. Kaaoksen aika on viimein ohi ja rauha laskeutuu yllesi.

Vuoden 2020 sian horoskooppi ennustaa, että elämääsi tulvii lisää valoa. Alat tuntea itsesi kotoisammaksi omissa nahoissasi, vaikka sinulla onkin vielä läksyjä opittavana.

Tämä vuosi on sinulle järjen vuosi. Tulet oppimaan kohtuullisuutta ja kärsivällisyyttä – mikä ei aina onnistu nautinnonhaluiselta sialta luonnostaan. Sika innostuu helposti ja joutuu siksi joskus kommelluksiin. Toisaalta sika on myös intellektuelli olento, joka janoaa tietoa monista aiheista.

Kiltti ja hyväsydäminen sika on puhtauden ja rehellisyyden horoskooppimerkki. Olet luonnostaan suosittu henkilö, ja tahtoisit aina uskoa muista pelkkää hyvää. Valitettavasti tätä piirrettäsi voidaan joskus käyttää hyväksi. Harkitse tarkoin, kenet päästät lähellesi.

Rakkaus

Vuoden ensimmäinen neljännes lupaa sialle rakkausasioissa intensiivisiä hetkiä. Tämä on myös vapaalle sialle erityisen hyvää aikaa löytää juuri itselle sopiva kumppani.

Toisella jaksolla huuma hieman hälvenee ja pystyt taas ajattelemaan selväjärkisesti. Vuoden toinen neljännes onkin hyvää aikaa suunnitelmien tekemiseen. Lisäksi koet itsesi normaalia sosiaalisemmaksi ja hyväksyt kutsuja tapahtumiin, joihin et ehkä muuten osallistuisi. Tämä on hyvä juttu! Pääset laajentamaan tuttavapiiriäsi.

Vuoden kolmas jakso lupaa romantiikkaa. Päästä parisuhde etusijalle elämässäsi ja muista hemmotella kumppaniasi. Myös sinkkusika tulee huomaamaan, että unelmien partneri on lähempänä kuin huomaatkaan.

Vuoden viimeinen neljännes syventää suhdettanne. Keskinäinen kommunikaationne paranee ja rakkaus kasvaa entisestään. Älä anna mustasukkaisille tunteillesi valtaa tänä vuonna. Kaikki järjestyy kyllä.

Raha ja talous

Ole kärsivällinen. Mikäli haikailet maallisen mammonan perään, tee kovasti töitä sen saavuttamiseksi. Hyvä onni seuraa sinua tänä vuonna minne menetkin, mutta se ei oikeuta liian riskialttiita vetoja.

Terveys

Vuonna 2020 sikaa saattaa vaivata stressi. Pidä hyvää huolta itsestäsi ja muista levätä. Tänä vuonna ei myöskään kannata ryypiskellä tai tupakoida liikaa, sillä se tulee vaikuttamaan heikentävästi terveydentilaasi normaalia enemmän. Ulkoile ja muista rentoutua ja nukkua tarpeeksi.

Sian vuosi 2020 pähkinänkuoressa

  • Onnekas ja seesteinen vuosi
  • Tulet saamaan jonkin iloisen yllätyksen
  • Onnen värit: keltainen, harmaa, ruskea ja kulta
  • Onnen numerot: 1, 5 ja 9
  • Parhaat kumppanit: tiikeri, jänis ja lammas

Haluatko lukea lisää kiinalaisesta astrologiasta? Tule uudelleen vierailemaan tälle sivulle, sillä kirjoitan aiheesta myös jatkossa.

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s