Aurojen värit

Mitä aurojen eri värit merkitsevät ja kuinka auroja voi oppia näkemään itse? Tässä artikkelissa käydään läpi perusasioita auroista. Mikäli olet lisäksi kiinnostunut reikistä, voit lukea artikkelin chakrojen avaamisesta täältä.

Mitä aurat ovat?

Kaikella materialla sanotaan olevan aura. Niinpä sellaisen voi havaita esimerkiksi kivien ja esineiden ympärillä, joskaan elottomien asioiden aurat eivät ole niin kirkkaita ja voimakkaita kuin elollisten aurat ovat. Myös kasveilla ja eläimillä on luonnollisesti omat auransa.

Auran käsite tunnetaan myös kristinuskossa, jossa se tunnustetaan erityisesti pyhimysten ympärillä. Sitä onkin kuvailtu esimerkiksi loistavaksi valopilveksi tai sädekehäksi henkilön pään ympärillä.

Sanotaan, että aura kertoo paljon kantajansa terveydentilasta, henkisistä kyvyistä sekä mielialasta. Auraan liittyvät myös tietoisuuden neljä tasoa: Eteerinen, astraalinen, mentaalinen ja kausaalinen. Eteerinen eli vitaalitaso kattaa ihmisen fyysisen olotilan, siinä missä astraalinen eli tunnetaso viittaa aistikokemuksiin. Mentaaliaura liittyy ajatuksiin ja tunnetilaan, kun taas kausaalinen aura on yhteydessä ihmisen karmisiin ominaisuuksiin ja tulevaisuuteen.

Auran luenta

Aurojen näkeminen ei ole pelkästään selvännäkijöiden etuoikeus, vaan me kaikki voimme oppia lukemaan niitä. Toki herkät ja intuitiiviset ihmiset oppivat muita helpommin näkemään tai aistimaan auroja. Erityisesti empaatikot lukevat eri tiloissa ja tilanteissa vallitsevia energioita intuitiivisesti – siis hieman kuin aurojen tapaan.

Voit lukea auroja itseltäsi tai muilta. Auran lukeminen toiselta henkilöltä onnistuu siten, että hän asettuu seisomaan valkoista taustaa vasten. Seiso noin kolmen metrin päässä henkilöstä, ja keskitä katseesi aluksi häneen. Sitten päästä katseesi rennoksi, aivan kuin katsoisit kohteen lävitse. Voit joutua toistamaan harjoituksen useampia kertoja, vaihdellen terävän katseen ja rennon katseen välillä, kunnes aura tulee näkyviin. Se saattaa aluksi näyttäytyä värittömänä valokenttänä henkilön ympärillä – erityisesti pään ympärillä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kyseisen henkilön aura olisi valkoinen. Aurojen todelliset värit on vaikea nähdä – useimmiten näemme vain valoa.

Voit tarkastella omaa auraasi nostamalla kätesi silmiesi eteen, noin puoli metriä kasvoistasi, aivan kuin halaisit puuta. Taustan tulee olla valkoinen, ja kämmenten sisäpuolten kasvojasi kohti. Katso ensin käsiäsi tarkasti ja päästä sitten katse rennoksi, aivan kuin katsoisit sormien lävitse. Käsien reunat alkavat lopulta hohtaa tiettyä väriä. Aurat näkee helpoiten hieman hämärässä, jossa ne erottuvat selkeämmin.

Mitä aurasta voi nähdä?

Ihmisen aurasta voi nähdä monenlaista. Voit päätellä siitä esimerkiksi jotakin hänen tunnetilastaan tai luonteenpiirteistään – tai peräti jotakin hänen sairauksistaan tai henkisestä tasapainostaan. Sairaudet saattavat näkyä aurassa esimerkiksi reikinä tai tummempina kohtina. Mikäli henkilön aura on kovin samea tai pieni, saattaa se tarkoittaa, että hän ei ole vielä ehtinyt kehittyä kovastikaan – erityisesti henkisellä polullaan. Laaja ja tasainen aura puolestaan viittaa henkilöön, joka on lähempänä valaistumista.

Ihmisen auran väri voi muuttua päivän aikana useampaan kertaan. Sen sanotaan reagoivan voimakkaasti ihmisen tunteisiin ja mielentilaan. Niinpä aurojen häivähdyksistä ei aluksi kannata tehdä kovinkaan pitkälle meneviä tulkintoja – ei varsinkaan, jos olet aloittelija aurojen lukemisessa.

Auran väri indigo tai sininen

Sininen aura kuuluu yleensä luovalle henkilölle. Usein siniset tai ingigot ovat henkisiä ihmisiä, joita kiinnostavat uskonnolliset tai maailmankatsomukselliset asiat. Toisaalta sininen voi joskus myös vihjata masennuksesta, etenkin jos se taittuu tummempaan sävyyn.

Selvännäkijöillä ja hengellisillä johtajilla voi olla siniset aurat. Lisäksi sininen viestii tyyneydestä ja avoimuudesta.

Auran väri turkoosi

Turkoosin tai haalean taivaansinisen auran kantajat ovat rehellisiä ihmisiä. He ovat hyviä ilmaisemaan itseään, ja lisäksi he ovat usein rauhallisen itsevarmoja. Erityisesti taivaan sininen kielii mielen selkeydestä ja kyvystä nähdä asiat sellaisina, kuin ne ovat. Monilla lääkäreillä on turkoosi aura.

Auran väri punainen

Räiskyvän punainen aura kuuluu intohimoiselle tyypille. Se kertoo myös terveydestä, elinvoimasta ja impulsiivisuudesta. Toisaalta punainen on myös vihan väri, joten yllättäen leimahtava punainen henkilön aurassa viestii yleensä raivosta tai äkillisestä suuttumuksesta.

Viininpunainen kertoo intohimon liekin syttymisestä. Lisäksi se ilmaisee, että sen kantajalla on jalat maassa. Viininpunaiset tyypit ovat usein myös selviytyjiä, jotka kykenevät suoriutumaan elämän haasteista itsenäisesti.

Ruusunpunaisessa aurassa puolestaan on jotakin hyvin sensuellia – se kertoo kiintymyksestä ja seksuaalisuudesta. Kirkkaan punaisen auran kantaja saattaa myös olla melko kilpailuhenkinen.

Auran väri keltainen

Keltainen aura viittaa älykkyyteen ja optimistisuuteen. Se on myös ilon ja innostumisen väri. Hohtavan keltainen aura kertoo kantajansa henkisestä heräämisestä.

Keltaisen auran kantajat ovat usein myös oppilaita – liittyipä se sitten henkiseen matkaan tai opiskeluun fyysisessä todellisuudessa. Mikäli tällaiseen keltaiseen auraan tulee tummia sävyjä, sinua kehotetaan lepäämään. Olet ehkä hetkellisestä kadottanut oppimisen ilon.

Auran väri oranssi

Oranssi on hedelmällisyyden väri, joka keltaisen tavoin kuuluu usein älykkäille ihmisille. Oranssiin väriin liittyy myös hyvä terveys sekä itsevarmuus.

Punertavan oranssin auran kantajat ovat usein voimakkaita henkilöitä, jotka tuntevat itsensä hyvin. Keltaiseen vivahtava oranssi aura puolestaan kertoo tieteellisestä ja älyllisestä henkilöstä, joka nauttii haastavista älypähkinöistä.

Kultainen aura

Auran kultainen väri kertoo siitä, että pidät itsestäsi hyvää huolta monella tasolla. Kultainen on myös suojelun väri, jonka avulla voi torjua muualta tulevia, negatiivisia vaikutteita. Kultaista kartiota käytetään joskus reikissä ja maadoittumisharjoituksissa suojaamaan energiakenttäsi ulkoisilta voimilta.

Hopeinen aura

Hopeinen aura viittaa runsauteen ja vaurauteen. Tämä vauraus voi esiintyä materiana tai liittyä henkisiin kykyihin.

Auran väri violetti

Violetti aura viittaa henkisyyteen ja syvään ymmärrykseen. Se voi myös vihjata näkijän kyvyistä ja pitkälle kehittyneestä intuitiosta. Uskonnolliset ja okkultistiset johtajat kantavat toisinaan violetteja auroja.

Violetti aura liittyy myös äärimmäisen latautuneeseen luovuuteen ja visionäärin taitoihin. Tällaisen auran kantajat suuntautuvat tulevaisuuteen ja pystyvät kehittämään yhteiskuntaamme eteenpäin.

Auran väri valkoinen – tai sateenkaariaura

Aidosti puhtaanvalkoinen aura on hyvin harvinainen. Se ilmentää kantajansa korkeaa henkistä tasoa ja kenties parantajan kykyjä. Valkoinen aura myös imee itseensä helposti vaikutteita muualta, minkä vuoksi sen haltijan on usein päästävä omiin oloihinsa, tyhjentämään auransa ulkoisista vaikutteista ja “liasta.” Empaateilla on usein valkoinen aura.

Sateenkaariauraksi sanotaan puolestaan sellaista auraa, josta tuntuu purskahtelevan kaikkia spektrin värejä. Se on niin ikään valkoinen, hyvin voimakas aura, joka sykkii valoa. Parantajilla on usein tällainen aura, ja joskus sateenkaariauroissa todella näkyy kaikkia sateenkaaren värejä. Ne loistavat erityisesti kantajansa pään ympärillä sekä käsissä. Haalea sateenkaariaura saattaa ympäröidä sellaista henkilöä, jonka parantajan kyvyt ovat vasta heräämässä.

Auran väri vaaleanpunainen

Pinkki aura kielii rakastavasta ja sensuellista henkilöstä. Monilla taiteilijoilla on vaaleanpunainen aura, ja lisäksi juuri ihastuneiden tai rakastuneiden ihmisten auroissa voi olla vaaleanpunaisia häivähdyksiä.

Tummanpinkki eli fuksianvärinen aura puolestaan kertoo epäluotettavuudesta. Se symboloi petosta ja/tai epäkypsää ihmistä.

Auran väri vihreä

Vihreä aura kuuluu usein luonnonläheiselle tyypille, joka auttaa mielellään muita. Hän saattaa tehdä hyväntekeväisyyttä tai esimerkiksi työskennellä eläinten parissa. Toisaalta tumman tai likaisen vihreä aura kertoo myös äärimmäisestä kateudesta ja kyvyttömyydestä ottaa vastuuta.

Vaalean vihreä aura merkitsee viattomuutta ja rakkautta. Se on myös joskus parantajien auran väri.

Auran väri harmaa

Harmaa aura kielii usein energiatukoksista. Sen kantaja ei ehkä luota muihin ihmisiin. Lue lisää energiablokkien purkamisesta tästä artikkelista.

Auran väri musta

Näetkö mustan auran? Sillä voi olla monia merkityksiä – eikä se siis suinkaan aina tarkoita kuolemaa tai sairautta, kuten joskus on ajateltu. Mustan auran kantajalla saattaa olla jotakin salattavaa tai hän saattaa olla masentunut. Musta aura kätkeekin usein sisäänsä henkistä tasapainottomuutta ja kipeitä menneisyyden solmuja. Jos yllättäen näet jollakin läheiselläsi mustan auran, kysy mitä hänelle oikeasti kuuluu. Ja voisitko ehkä jotenkin auttaa?

Auran vahvistaminen

Miten auraa voi vahvistaa? Voit tehdä vaikkapa tämän Äiti Maan Puun maadoittumisharjoituksen. Lisäksi meditointi ja luonnossa oleskelu vahvistavat auraasi ja rauhoittavat stressaantunutta mieltä. Tietysti myös terveelliset elämäntavat, nukkuminen, kiitollisuuden harjoittaminen ja huomion kiinnittäminen positiivisiin asioihin edesauttavat energiakenttäsi palautumista rasituksista ja negatiivisista vaikutteista.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s