Parantavat kivet

Kivien ominaisuudet ovat kiehtoneet ihmisiä jo ammoisista ajoista lähtien. Kiviin – ja ennen kaikkea jalokiviin – onkin kansanperinteessä ja uskomuksissa liitetty monenlaisia maagisia ja parantavia piirteitä. Parantavat kivet on tunnettu kulttuurista toiseen ja niiden käytöllä on pitkät perineet.

Maagiset kivet ovat olleet esillä myös esimerkiksi kansantaruissa, saduissa ja legendoissa. Alta löydät pitkän listan erilaisia korukiviä ja niiden vaikutuksia ja käyttötarkoituksia.

Energisoivat kivet

Kivet ja kristallit ovat tietysti kauniita katsoa. Lisäksi monilla niistä uskotaan olevan kehoa ja mieltä energisoiva vaikutus. Voikin olla hauskaa keräillä erilaisia kiviä ja kristalleita. Niitä voi asetella esille kotiinsa – esimerkiksi sängyn viereen, ikkunalaudalle, sievään kulhoon tai vesimaljaan. Niitä voi myös kantaa laukussa tai taskussa mikäli ei halua käyttää koruja. Toki kiviriipuksen, rannekorun tai korvakorut voi pukea minne tahansa.

Energisoivat kivet sopivat hyvin myös meditaation tai joogahetken tehosteeksi. Vaikka ei sen kummemmin uskoisi kivien vaikutuksiin, voi niiden ihailu olla rentouttava rituaali, aivan kuten kynttilöiden tai suitsukkeiden poltto. Kiviä voi myös käyttää osana chakravirityksiä tai chakrojen avausharjoituksia. Maagiset kivet sopivat moneen.

Akaatti

Rauhoittava akaatti edustaa terveyttä, pitkäikäisyyttä, tasapainoa ja rauhaa. Lisäksi se on sekä voiman ja rohkeuden, että itsetunnon kivi. Akaatin vaikutukset ovat monipuoliset, sillä se tarjoaa myös suojaa matkustajille ja rauhoittaa tunteellista. Onpa sillä sanottu olevan myös miehistä potenssia kestokykyä parantavia vaikutuksia. Akaatin ominaisuudet ovat paljolti kvartsin kaltaisia.

Amatsoniitti

Upea amatsoniitti edustaa luovuutta, kommunikaatiota, ajatuksen kirkkautta, sekä tasapainoa ja rauhaa. Sen sanotaan lievittävän ärsytystä ja karkottavan negatiivisia tunteita. Se on myös sydämen ja kurkkuchakran kivi, jota voi käyttää mietiskelykivenä rakkausasioissa.

Kanna amatsoniittia mukanasi, mikäli sinulla on vaikeuksia puhua tunteistasi tai ymmärtää niitä. Amatsoniitilla on uskottu olevan myös olevan myös hermoston toimintaa sekä aineenvaihduntaa edesauttavia vaikutuksia.

Ametisti

Ihana, violettina kimmeltävä ametisti on muistin, motivaation ja rohkeuden kivi. Se liitetään intuitioon ja keskittymiseen, sekä itsensä rakastamisen taitoon. Ametisti onkin voimakas maaginen kivi, jonka sanotaan vahvistavan esimerkiksi immuniteettia. Perimätiedon mukaan se syventää unta, vähentää migreeniä, ja karkottaa painajaisia.

Ametisti on kruunuchakran kivi, jota voi käyttää apuna intuitio- ja meditaatioharjoituksissa. Sillä on energisoiva ja keskittymiskykyä tehostava vaikutus, ja se onkin yksi voimakkaimmista parantavista kivistä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

james-lee-vpBPwauyeos-unsplash

Akvamariini

Amatsoniitin tapaan myös akvamariini edustaa luovuutta ja itseilmaisua. Se liittyy lisäksi pelkojen voittamiseen, suvaitsevaisuuteen, sekä mielen ja tunteiden kirkkauteen. Akvamariinin on uskottu puhdistavan ihmiskehoa ja laittavan nesteet liikkeelle. Lisäksi sen sanotaan rauhoittavan hermostuneita ja neuroottisia ihmisiä.

Aventuriini

Aventuriini on onnenkivi, joka tasapainottaa yin- ja yang-energioita. Se on lisäksi itsenäisyyden, tarkkanäköisyyden ja rauhan kivi. Aventuriinin sanotaan helpottavan lihaskipuja, sekä vaikuttavan suotuisasti luustoon ja kudoksiin.

Vihreä aventuriini on lisäksi sydänchakran kivi. Käytä sitä apuna meditaatiossa tai kun haluat lähettää rakkautta maapallolle.

Karneoli

Pidätkö karneolista? Hyvä juttu, sillä sen sanotaan olevan erittäin voimakas suojeluksen kivi. Karneoli auttaa motivaatio-ongelmissa sekä päätösten tekemisessä, ja lisäksi sen sanotaan edustavan onnellisuutta.

Karneoli liittyy sakraalichakran toimintaan. Karneolin vaikutukset tunnetaan monissa kulttuureissa, ja se onkin yksi suosituimmista korukivistä.

Kalsedoni

Kalsedonin vaikutus on (monien muiden kivien tapaan) ennen kaikkea tasapainottava. Sen energia rauhoittaa niin sielua kuin kehoa, ja levittää ympärilleen rauhan tuntua. Niinpä sen on uskottu karkottavan pahaa, vihaa ja painajaisia. Lisäksi sitä käytetään avuksi psyykkisessä työskentelyssä.

Ripusta kalsedoni sänkysi yläpuolelle mikäli näet jatkuvasti pahoja unia. Tai sujauta se mukaan laukkuusi silloin, kun sinun täytyy vierailla paikassa, josta saat epämiellyttävät vibat.

Krysokolla

Krysokolla on viisauden kivi, joka edistää sisäistä rauhaa. Krysokollaan liittyviä teemoja ovat myös hyväksyntä, suvaitsevaisuus ja ehdoton rakkaus.

Krysopraasi

Krysopraasi on seksuaalisuuden ja hedelmällisyyden kivi. Sen sanotaan myös vähentävän stressiä ja edistävän ihmisen sisäistä, henkistä kasvua. Lisäksi sitä on suositeltu masentuneille ja neuroottisille ihmisille. Krysopraasi on tulevaisuuden visionäärien kivi, joka tehostaa tarkkaavaisuutta.

Sitriini

Sitriinijalokivet loistavat kilpaa auringon valon kanssa. Hiottu sitriini on äärimmäisen ylellinen kivi, joka kimmeltää keltaisen ja oranssin sävyissä.

Sitriinin sanotaan avaavan ihmisen psyykkistä tietoisuutta. Sen energia on puhdistavaa ja suojelevaa. Pidä sitriiniä lähettyvilläsi mikäli kärsit uniongelmista, kuten yöllisestä heräilystä ja painajaisista.

Sitriinillä on peräti uskottu olevan suotuisaa vaikutusta sydämen, munuaisten, maksan, ruoansulatuksen ja lihasten toimintaan.

Juttu jatkuu kuvan alla.

asitri

Fluoriitti

Ihanan värikäs fluoriitti on keskittymisen, intuition, analyyttisyyden ja henkisen tietoisuuden. Se edustaa henkistä kasvua ja heräämistä, ja lisäksi sen sanotaan helpottavan alakuloista mielialaa ja lievittävän reumatismia.

Hematiitti

Hematiitti on kuuluisa kivi, joka sinun tulisi pukea päällesi kun et halua ottaa kannettavaksesi muiden huolia ja murheita. Sen sanotaan syventävän hengen ja ruumiin yhteyttä sekä parantavan monia sairauksia.

Hematiitti on myös ennustustaidon ja selvännäön kivi, joka maadoittaa ja suojelee sinua negatiivisilta energioilta. Noituudesta kiinnostuneiden suositellaan tutustumaan hematiittiin.

Howliitti

Howliitti suojelee ylempiä chakroja ja puhdistaa auraa. Se on myös kiitollisuuden ja arvostuksen kivi, jonka sanotaan myös auttavan vitkutteluun. Howliitti on rakkauden kivi, jonka on uumoiltu jopa puhdistavan verta.

Jade

Arvokas jade on rauhan, viisauden, seesteisyyden, muistin ja henkisen tasapainon kivi. Se karkottaa negatiivista energiaa ja surua. Erityisesti kiinalaiset ovat arvostaneet suuresti tätä upeaa kiveä, jonka sanotaan olevan niin ikään terveyden ja pitkäikäisyyden kuin myös rahallisen vaurauden kivi. Oikea onnenkivi siis kyseessä!

Jaspis

Jaspis on kestävyyden ja stabiliteetin kivi, jonka sanotaan auttavan henkisissä prosesseissa. Punainen jaspis liittyy juurichakran toimintaan.

Labradoriitti

Labradoriitti edustaa korkeampaa tietoisuutta. Se suojelee auraasi ja on samalla sekä meditaation että telepatian voimakivi. Sen sanotaan vahvistavan intuitiivisen ja intellektuellin mielen yhteyttä, sekä avaavan psyykkistä tietoisuutta. Labradoriitti on lisäksi mystikkojen kivi.

Lapislatsuli

Tämä kivien kaunotar on luovuuden ja itseilmaisun kivi, joka yhdistetään valaistumiseen ja intellektuelliin elämään. Samalla se on myös suojeluksen kivi, jonka sanotaan vahvistavan immuniteettia ja helpottavan kurkku- ja mahakipuja.

Lapislatsuli on arvokas korukivi, joka on ansaitusti monissa arvokoruissa kunniapaikalla. Sen sanotaan olevan myös voimakkaasti parantava kivi, joka edesauttaa totuuden puhumista ja oman äänesi löytämistä.

Kuukivi

Kuukivi on feminiininen kivi, joka vahvistaa intuitiota. Se myös vetää puoleensa rakkautta ja ystävyyttä.

Rauhoittava kuukivi suojelee untasi ja kasvattaa itseluottamustasi. Lisäksi sen sanotaan vaikuttavan suotuisasti erityisesti naisten hormonitoimintaan ja sukupuolielimiin. Se on myös lojaaliuden ja rakkauden kivi.

Obsidiaani

Voimallinen obsidiaani puhdistaa alitajuisia ajatusblokkeja ja maadoittaa kantajansa. Se on hyvin maskuliininen kivi, joka edustaa mielen ja tunteiden yhteyttä, sekä karkottaa negatiivisuutta.

Kvartsi (kirkas)

Kirkas kvartsi on itsetunnon, mielen selkeyden, rauhan ja harmonian kivi. Sen sanotaan olevan kauttaaltaan parantava kivi, joka monien muiden tällä listalla esitettyjen jalokivien tavoin myös maadoittaa. Kvartsi sopii henkilöille, joilla on ongelmia vihan kanssa.

Lisäksi kvartsi puhdistaa, ja se on äärimmäisen hyvä kivi energioiden kanavointiin. Se on otsachakran eli kolmannen silmän chakran kivi.

Ruusukvartsi

Ihana ruusukvartsi on perinteisesti ollut rakkauden kivi. Sillä on kuitenkin myös monia muita ominaisuuksia.

Ruusukvartsin sanotaan edistävän hedelmällisyyttä ja tasapainottavan ihmisen seksuaalisuutta. Samalla se on myös ystävyyden, anteeksiannon ja kumppanuuden kivi, joka vaikuttaa positiivisesti ihmissuhteisiin.

Ruusukvartsi on älykkyyden, harmonian ja rauhan kivi, jonka sanotaan edistävän myös mielikuvitusta. Se onkin oikea kivien kuningatar, jota voi käyttää melkein mihin tahansa tarkoitukseen.

Rutiilikvartsi

Tarvitsetko oikein voimakasta parantavaa kiveä? Rutiilikvartsi tulee avuksesi. Tämän kiven on sanottu edistävän aivotoimintaa, sekä helpottavan ahdistusta ja masennusta. Rutiilikvartsi on vahva energian ja elämänvoiman kivi.

Savukvartsi

Mystinen savukvartsi on unien ja unennäön kivi, joka kohottaa mielialaa. Savukvartsissa on kundalinienergiaa, joka puhdistaa ja suojelee astraalitasoja ja niillä liikkujaa – esimerkiksi juuri unennäön aikaan. Rutiilikvartsin tapaan myös savukvartsi on erittäin voimakas parantava kivi.

Serpentiini

Serpentiini on kundalinikivi, joka vahvistaa kaikkia henkisiä energioita. Sopii hyvin meditaation tai visualisoinnin tehostajaksi sekä ongelmien ratkaisuun. Tämän kiven sanotaan vahvistavan tahdonvoimaa sekä karkottavan pelkoa ja negatiivisia energioita.

Ota serpentiini avuksesi kun puhdistat chakrojasi. Voit lisäksi pukea serpentiinikorun päällesi sellaisina päivinä tai aikoina, kun elämässäsi on meneillään suuria muutoksia.

Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmän vaikutukset tunnetaan kaikkialla maailmassa. Tiikerinsilmä on monipuolinen kivi, jota on käytetty taikakivenä monissa kulttuureissa. Se liittyy vahvasti ihmisen itsetuntoon, älylliseen keskittymiskykyyn, onneen, suojelukseen ja intuitioon. Lisäksi sen sanotaan tehostavan havainnointikykyäsi ja tasapainottavan kehon yin- ja yang-energioita. Kanna tiikerinsilmää mukanasi, mikäli haluat tehdä unelmista ja ideoista totta.

Turmaliini

Upeasti säihkyvä turmaliini on mielenrauhan ja tyyneyden kivi. Se karkottaa negatiivisia energioita, syventää unta ja vahvistaa kehoa ja mieltä. Se on myös inspiraation, keskittymiskyvyn ja rauhoittumisen kivi. Kun hermosi ovat kireällä, pukeudu turmaliinikoruihin.

Turmaliinin uskotaan olevan voimakkaasti parantava kivi, joka tehostaa immuunijärjestelmän vaikutusta. Se karkottaa myös pelkoa ja korostaa luonnollista karmismaasi.

Turkoosi

Monipuolinen turkoosi on tunnettu maagisista vaikutuksistaan. Esimerkiksi muinaiset egyptiläiset valmistivat turkoosikivestä skarabee-koruja.

Turkoosi edustaa mielenrauhaa, psyykkisiä kykyjä, kommunikaatiota, chakrojen tasapainoa, ongelmanratkaisua, opiskelua ja suojelusta. Se onkin voimakas negatiivisia energioita karkottava kivi, joka on erityisen hyvä lahja ihmiselle, josta välität. Perinteen mukaan turkoosi pitäisikin saada lahjaksi eikä ostaa itse.

Unakiitti

Tasapainon kivi unakiitti edustaa sisäistä viisautta, tunteita ja visioita. Se liittyy kolmanteen eli solar plexus -chakraan, ja ihmisen henkiseen kasvuun. Unakiitti sopii myös onnenkiveksi raskaana oleville, sillä sen uskotaan suojelevan äitiä ja syntymätöntä lasta.

Seeprakivi

Seeprakivi edustaa yhteyttämme Äiti Maahan ja koko universumiin. Sanotaan, että se suojelee auraasi ja paljastaa todellisen sisimpäsi kaikilta niiltä illuusioilta, jotka ovat estäneet sinua näkemästä itseäsi rehellisesti. Se onkin siis loistava kivi avustamaan ja suojelemaan sinua henkisellä matkallasi.

Lisää korukivistä ja kivien voimasta

Monet vanhat tarut ja sadut kertovat maagisista jalokivistä. Ei ole ihme, että kivet liitetään myytteihin ja magiaan – ovathan ne upeita ja heijastavat valoa kauniisti kimmeltävissä väreissään.

Kivet kannattaa ennen ensimmäistä käyttökertaa puhdistaa niiden keräämistä energioista. Useinhan kiviä on käsitellyt moni henkilö ennen kuin ne päätyvät sinulle.

Kivien puhdistaminen haitallisista energioista on helppoa. Laita kivet yöksi kuun valoon tai puhdista ne vedessä, johon olet sekoittanut runsaasti merisuolaa. Puhdistamisen jälkeen voit vihkiä kivet käyttöösi esimerkiksi kiittämällä niitä siitä, että ne tulivat elämääsi.

Joskus voi tuntua siltä, että oikein vanha kivi on kerännyt matkallaan jo liikaakin erilaisia energioita itseensä. Voit haudata tällaisen kiven takaisin maahan ja kiittää sitä siitä, että se tarjosi apuaan niin monille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s