Mitä enkelikortit ovat?

Uskoitpa enkeleihin tai et, voi olla hauskaa kokeilla erilaisia enkelikortteja. Ja koska ne ovat kenties vähemmän pelottavat kuin tarotkortit, voi niitä suositella kenelle tahansa, joka haluaa tutkiskella sisimpäänsä – Ja päästä kosketuksiin positiivisten, parantavien energioiden kanssa.

Mitä enkelikortit ovat?

Enkelikortit ovat niin sanottuja oraakkelikortteja, joissa on usein inspiroivia kuvia, tekstejä ja ajatelmia. Usein kukin kortti keskittyy tiettyyn enkeliin, enkelin aspektiin tai energiseen teemaan, kuten vaikkapa rakkauteen tai anteeksiantoon. Kortteja käyttääkseen ei kuitenkaan tarvitse uskoa kristilliseen jumalaan, vaan kuka tahansa voi peilata niiden avulla tuntemuksiaan myös yleisellä tasolla.

Monet mytologiat tuntevat enkeleiden kaltaisia olentoja – ja melko monilla ihmisillä on niin kutsuttuja enkelikokemuksia, vaikka he eivät uskonnollisia olisikaan. Jo varhaiset Sumerin, Babylonian ja Egyptin kulttuurit tuntevat enkelihahmoja, vaikka ne saivat keskeisemmän roolin vasta kolmen suuren kirjauskonnon eli juutalaisuuden, kristinuskon ja islaminuskon myötä.

Enkelikorttien tarkoitus ei ole niinkään ennustaa tulevaa vaan tarjota johdatusta, uusia ideoita ja näkökulmia esimerkiksi johonkin kiperään tilanteeseen. Kortteja voi myös nostaa päivittäin meditaatiotarkoituksessa, tai esimerkiksi tuomaan iloa aamuun. Korttien määrät eri pakoissa vaihtelevat muutamista kymmenistä jopa sataan erilaiseen korttiin.

Kenelle enkelikortit sopivat?

Enkelikortit ovat positiivisen energian kortteja, joita voivat käyttää kaikki. Kun hankit enkelikortit tai muut oraakkelikortit, saat pakan mukana kirjasen, jossa esitellään kukin kortti. Niinpä voit heti alkaa käyttää niitä. Enkelikortit sopivat positiivisen teemansa vuoksi kaiken ikäisille.

Kuinka valita juuri sinulle sopiva enkelikorttipakka?

Enkelikortteja ja muita oraakkelikortteja voi ostaa monista kirjakaupoista sekä new age -putiikeista. Myös monet nettikaupat myyvät niitä.

Voit valita itsellesi pakan pelkästään sinua eniten miellyttävien kuvien perusteella tai pohtia, millainen teema sinua puhuttelee eniten. Usein nettikaupat myös näyttävät sivuillaan esimerkkejä pakan korteista, jotta sinun ei tarvitsisi tehdä valintaa umpimähkään. Myös käytettyjä pakkoja on saatavilla – Ja samoin voit myydä oman pakkasi, mikäli toteat ettet pidäkään siitä. Uusien enkelikorttipakkojen hinnat vaihtelevat noin 15 eurosta 40 euroon.

Enkelikorttien säilyttäminen

Mikäli enkelikorttien alkuperäinen pakkaus on tukeva, voi niitä toki säilyttää siinä. Jotkut pakkaukset ovat kuitenkin huteria.

Pakkaa voi säilyttää esimerkiksi samettipussissa tai kauniissa rasiassa. New age -liikkeistä saa pakoille tarkoitettuja säilytysrasioita, mutta toki mikä tahansa rasia käy. Sisustusliikkeistä löytyy usein kauniita puurasioita, joiden sisään enkelikortit sopivat mainiosti. Pakan voi asettaa myös esille, jotta sitä muistaisi käyttää useammin.

Kuinka aloittaa tulkintojen tekeminen enkelikorteilla?

Kun korttisi saapuvat, avaa pakkaus ja katso jokaista korttia erikseen. Pohdi, millainen tunnelma niistä välittyy. Tee tämä ennen kun luet mahdollisesta oheiskirjasesta kortin merkityksestä. Oma intuitiosi on keskeisellä sijalla enkelikorttitulkintojen tekemisessä – jopa silloin kun se poikkeaa kirjasessa kerrotusta ”virallisesta” merkityksestä. Enkelitulkintojen tekeminen onkin periaatteessa työskentelyä alitajuntasi kanssa, sekä yhteyden ottamista omaan korkeampaan tietoisuuteesi. Kortit eivät ennusta tulevaisuutta vaan pohtivat sinun suhdettasi maailmaan ja elämässäsi meneillään oleviin tapahtumiin. Enkelikorteilla tulkitseminen on siis oikeastaan keskustelua sisimpäsi kanssa.

Tulkinnan tekemistä varten tarvitset rauhallisen tilan – mutta tulkintoja voi tehdä myös yhdessä muiden kanssa. Monet varustavat pöydän jollakin kauniilla pöytäliinalla ja ehkä asettelevat joitakin kristalleita, kiviä tai kukkasia liinalle. Myös kynttilät sopivat tietysti äärimmäisen hyvin enkelienergioiden kanssa työskentelyyn. Sinänsä ympäristöllä ei kuitenkaan ole väliä – voit ihan hyvin vain laskea pakan pöydälle jos kaikki muu tuntuu sinusta liian “hihhulilta.”

Helppoja enkelikorttitulkintoja

Kun aloitat tulkinnan tekemisen, ota enkelikortit käsiesi väliin. Sekoita ne sitten hyvin – mieluiten tavalla, joka ei kuluta korttien reunoja. Paras tapa on sekoittaa kortit pöydän päällä.

Kun aloitat korttien nostamisen pakasta tai niiden valitsemisen pöydältä, pohdi samalla kysymystä, jonka haluat niille esittää. Voit myös kysyä sen ääneen ja pyytää samalla enkeleiltä johdatusta vastauksen saamiseksi. Nosta pakasta yksi tai kaksi korttia, jotka “tuntuvat oikeilta”. Voit myös levittää kaikki kortit pöydälle kuvapuoli alaspäin, ja kuljettaa kättäsi korttien päällä löytääksesi kortin, joka puhuttelee sinua juuri sillä hetkellä eniten.

Yksinkertainen enkelikorttitulkinta

Kolmen kortin enkelikorttipöytä on suosittu, klassinen tulkinta, joka on ennestään tuttu myös tarotkorttien ja riimujen lukijoille. Perusperiaate on kaikissa tulkinnoissa sama.

Tässä tulkinnassa nostat pakasta kolme korttia, jotka asetat pöydälle vieretysten tai alekkain. Ensimmäinen kortti merkitsee menneisyyttä, toinen nykyhetkeä, kolmas tulevaa. Jos kysymyksesi on esimerkiksi: “Mitä minun pitäisi tehdä työpaikkani suhteen,” kuvaa ensimmäinen kortti niitä syitä ja tapahtumia, jotka ovat johtaneet sinut nykyiseen tilanteeseesi. Toinen kortti kuvaa tämänhetkisiä tunteitasi tai toiveitasi. Kolmas kortti edustaa suuntaasi tulevaisuudessa: Millainen päätös sinun tulisi tehdä? Mihin sinun tulisi nyt keskittyä?

Erilaisia enkelikorttipakkoja

Kaikkein kuuluisimpia enkelikortteja lienevät Doreen Virtuen suunnittelemat pakat, jotka ovat myös kenties kaikkein kristillisimpiä. Näitä pakkoja on myös suomennettu ja niitä voi ostaa Suomessa sijaitsevista kirjakaupoista ja nettikaupoista. Edullisimmat pakat löytyvät netistä, ja esimerkiksi AdLibris ja Amazon myyvät jännittäviä pakkoja monessa eri hintaluokassa, joista muutamia on esitelty alla.

Valonkantajat -pakka

Tämä Kyle Grayn suunnittelema kaunis pakka keskittyy erilaisiin jumalallisiin inkarnaatioihin, kuten enkeleihin ja useiden mytologioiden jumaluuksiin. Pakassa on esimerkiksi Neitsyt Marian, Buddhan ja Gaian kortit. 

Keepers of the Light -pakka on omistettu rauhalle, parantamiselle ja planeettamme hoitamiselle. 45 korttia.

keepers

Atlantiksen enkelit -pakka

Tämä henkeäsalpaavan kaunis pakka on ehdoton suosikkini. Parantaja ja enkeliekspertti Stewart Pearcen suunnittelema pakka perustuu niin kutsutun 12 Atlantiksen arkkienkelin energioihin. Pakan mukana tulee kattava kirjanen, ja korttien kuvitukset ovat upean kosmisia. 44 erilaista energiakorttia.

Oracle Atlantis

Valon Salainen Kieli -pakka

Mystikko Denise Jarvien suunnitteleman pakan on julkaissut laadukkaasta new age -valikoimastaan tunnettu Llewellyn -kustantamo. Pakassa yhdistellään enkeli-inkarnaatioita ja universumin energioita. Kauniit kortit viestivät rauhaa, rakkautta ja valoa. 45 korttia ja 164 sivua.

valot

Lue näistä artikkeleista lisää sekä enkeleiden viesteistä että enkelinumeroista.

3 Comments Add yours

  1. Hyvä artikkeli ❤ ostin itse pari viikkoa sitten ensimmäiset enkelikortit. Olen tehnyt kolmen kortin nostoja itselle kaksi kertaa ja parille ystävälle. Omat kortit on ollut niin sopivat juuri tilanteeseen.

    Satu

    Like

    1. Kiitos! 🙂 Ihanaa, että olet löytänyt enkelikortit. Niitä on kyllä mukava käyttää ja korttien nostamisesta saa uutta virtaa ja mielenrauhaa. 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s