Äiti Maan Puu – Maadoittumisharjoitus

Syystä tai toisesta olo on joskus vetämätön. Työpäivä on ehkä ollut hermoja raastava, lapset riehuneet, tai olemme vaikkapa joutuneet olemaan tekemisissä sellaisen ihmisen kanssa, joka on imenyt meistä kaikki mehut. Erityisesti tällaisten energiavampyyreiden kohtaamisen jälkeen voi kokeilla erilaisia maadoittumisharjoituksia, joista saamme uutta puhtia ja mielenrauhaa. Maadoittuminen myös puhdistaa omaa energiakenttäämme ja yhdistää meidät jälleen sekä universumiin että Äiti Maahan. Alla helppo mutta voimakas ja klassinen harjoitus.

Parasta olisi mikäli voisit tehdä tämän harjoituksen luonnossa, mutta se onnistuu toki myös sisätiloissa. Voit lisäksi tehdä harjoituksen ennen jotakuta jännittävää tai stressaavaa tilannetta, sillä se sekä rauhoittaa kehoa ja mieltä, että antaa sinulle lisää energiaa.

Maadoittuminen Äiti Maahan – Äiti Maan Puu

Seiso mukavasti mutta jämäkästi paikoillasi ja sulje silmäsi. Hengitä voimakkaasti sisään ja ulos. Visualisoi sitten, että olet puu.

Sinun kehosi on puunrunko. Olet vanha, viisas ja voimakas. Olet vankka. Missä seisot? Metsässä vai niityllä?

Kuvittele sitten ympärillesi loistava auringonpaiste. Se lämmittää ja valaisee sinua. Kuvittele oksat, jotka nousevat olkapäiltäsi ja lämmittelevät auringon ihanassa valossa.

Hengitä syvään ja paikanna solar plexus -chakrasi. Keskity hengitykseesi ja tunne, kuinka se kulkee rauhallisesti ulos ja sisään, syvälle keuhkoihin. Hengitä sitten voimakkaasti ulos ja visualisoi energian kulkevan kehosi keskuksesta jalkoja pitkin aina jalkapohjin. Tunne maa jalkojesi alla.

Jatka voimakkaasti hengittämistä. Visualisoi, kuinka alat työntää jalkapohjistasi juuria. Juuret kulkevat lattian läpi (ja talon mahdollisten alakertojen lävitse) kunnes osuvat maahan. Hengitä syvään ja työnnä juuria maan syveneen, aina syvemmälle ja syvemmälle jokaisen uloshengityksen mukana. Visualisoi, kuinka juuret laajenevat. Aina syvemmälle ja syvemmälle maan kerroksiin, aivan maan ytimeen asti. Jokaisella uloshengityksellä negatiiviset energiat poistuvat ja katoavat maan nieluun, joka parantaa ne. Jokaisella uloshengityksellä paineet, surut, negatiivisuus ja jännitys katoavat.

Kun tunnet olosi kokonaan maadoittuneeksi ja raukeaksi, on aika korvata negatiivinen energia puhtaalla energialla. Vedä syvään henkeä ja kuvittele kuinka syvältä maasta alkaa kulkea energiaa juuriasi pitkin ylöspäin. Tämä energia on valkoista ja säkenöivää. Tunne, kuinka maan ravintoaineet ja energiat tulevat sinuun ja nousevat runkoasi pitkin aina ylemmäs ja ylemmäs, jokaisella sisäänhengityksellä. Ne täyttävät kehosi lämmöllä ja rakkaudella.

Tunne, kuinka aurinko valaisee ja lämmittää sinut – puun. Mitä ympärilläsi tapahtuu? Kenties linnut laskeutuvat oksillesi. Juuresi ovat vahvat ja iankaikkiset, lehtesi viheriöivät. Kun olet valmis ja tunnet energian latauksen sisälläsi, astu puun ulkopuolelle. Tarkastele sitä. Kuinka kauniilta ja vahvalta se näyttää, kylpiessään auringonvalossa?

Mikäli koet harjoituksen jälkeen huimausta tai sinusta tuntuu, että energialataus on liian suuri, paina kätesi maahan (tai lattiaan) ja päästä ylimääräinen energia takaisin maahan. Kiitä samalla Äiti Maata tästä parantavasta voimasta omin sanoin.

Muita luonnollisia maadoittumistapoja ovat esimerkiksi:

  • Puiden halaaminen
  • Rannalla makoilu: Työnnä varpaat hiekkaan ja anna auringon lämmittää
  • Puun alla meditointi
  • Ulkona teltassa nukkuminen
  • Makoile niityllä, kuunnellen lintujen laulua
  • Kävele paljain jaloin
  • Ui järvessä ja kuivattele rannalla, kiireettömästi

 

Lisää maadoittumisharjoituksia löydät tältä nettisivulta myös tulevaisuudessa!

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s