Voimaeläimet

Mitä voimaeläimet ovat ja miten löydät oman voimaeläimesi? Tässä artikkelissa käsitellään toteemieläimiä eli ihmisen niin kutsuttuja eläinkumppaneita, sekä tutustutaan muutamaan kiinnostavaan voimaeläimeen.

Toteemieläimet tunnetaan monissa kulttuureissa maailman ympäri. Erityisesti Amerikan alkuperäiskansojen uskomuksissa voimaeläimet olivat keskeisellä sijalla, sillä ajateltiin, että ihmisillä oli jo syntymästään saakka sielujen side tiettyyn eläimeen tai eläinlajiin. Toisaalta kaikki mytologiat kautta maailman tuntevat myyttisiä eläintaruja, joissa eläimet ovat toimineet jumalankaltaisina olentoina tai sanansaattajina maailmojen välillä.

Voimaeläinten uskotaan olevan sekä ihmisten suojelijoita että henkisiä oppaita. Nykyaikana voimaeläintraditioon yhdistyy niin vanhaa mytologiaa ja kansanperinnettä kuin modernia psykologiaa.

Miten voimaeläimen voi löytää

Oma voimaeläin ilmestyy esimerkiksi unissa – ellei sitä sitten ole mahdollista nähdä oikeassa elämässä. Olet voinut tuntea vetoa johonkin eläimeen lapsesta asti, tai innostua siitä myöhemmällä iällä. Itselleen voi myös valita voimaeläimen sen mukaan, millaisia piirteitä persoonassaan haluaa kehittää eteenpäin. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa työskennellä voimaeläinenergioiden parissa.

Huomaathan, että voimaeläimiä voi olla useampia tai ne voivat muuttua elämän aikana. Monet uskovatkin, että saat juuri sellaisen voimaeläimen kuin kullakin hetkellä tarvitset. Kun tietty eläin eksyy polullesi toistuvasti, herkisty kuulemaan sen viestiä. Jos esimerkiksi jatkuvasti näet kettuja tai peuroja – tai muita ihmisille normaalisti arkoja eläimiä – saattaa kyseessä olla voimaeläimen vierailu.

Voimaeläin löytyy intuition avulla. Se voi olla eläinkumppanisi, neuvonantajasi tai suojelijasi. Voit meditoida voimaeläimen ilmestymistä: Rauhoitu ja tyhjennä mielesi. Millaiseen maastoon tunnet intuitiivisesti vetoa? Oletko metsässä, merellä, niityllä vai kenties taivaalla? Kohoaako voimaeläimesi heinikosta vaanimasta vai kätkeytyykö se maan koloon? Voimaeläimesi on usein juuri se eläin, joka kaikkein ensimmäisenä juolahtaa mieleesi. Piditpä siitä tai et.

Suojeluseläimet

Suojeluseläimet ovat suojelusenkeleiden kaltaisia energioita, joita voi kutsua apuun silloin kun maallinen matka tuntuu raskaalta. Niitä voi myös pitää neuvonantajinaan tai kantaa mukanaan amulettien muodossa. Suojeluseläin ja voimaeläin ovat tavallaan saman asian eri puolia – toisaalta itse pidän myös englanninkielisestä termistä spirit animal. 

Voimaeläin: Karhu

Karhu on voimakas ja myyttinen eläin, jota on palvottu monissa kulttuureissa. Myös Suomen vanhoissa luonnonuskonnoissa karhulla on ollut oma, erityinen merkityksensä. Mesikämmen lienee vanhastaan pelätyin ja kunnioitetuin eläimemme.

Karhu voimaeläimenä edustaa voimaa, rohkeutta ja maata. Se kannustaa sinua itsevarmuuteen ja kehottaa sinua kohtaamaan ongelmat silmästä silmään. Toisaalta karhun energiassa on myös lempeyttä ja veljeyttä: Se suojelee omiaan ja rakastaa rauhaa. Karhu ei siis ole mikään rettelöitsijä.

Karhun ilmestyminen uniin kertoo esimerkiksi maadoittumisen tarpeesta. Kaipaatko itsenäisyyttä ja rauhoittumista? Oletko kadottanut yhteyden sisimpääsi – todelliseen minääsi? Pysähdy kuuntelemaan, mitä oikeasti elämältä haluat.

Voimaeläin: Susi

Itsenäinen susi on klassinen voimaeläin, johon moni samaistuu. Susi edustaa älykkyyttä, valppautta ja intuitiota. Siinä on myös tiettyä alkukantaisuutta, joka karhun tavoin kehottaa sinua tutkimaan juuriasi. Mistä olet kotoisin ja mitä se merkitsee?

Susi kuvastaa myös vapauden kaipuuta ja voimakkaita vaistoja. Toisaalta siihen liittyy myös luottamuksen puute: Oletko tottunut selviytymään yksin, ilman toisten apua? Miksi et luota ihmisiin? Et hyväksy laumaasi aivan ketä tahansa.

Voimaeläin: Kissa

Kissa voimaeläimenä edustaa kahtalaisia energioita. Sekä pimeä ja valo, että itsenäisyys ja kumppanuus liittyvät voimakkaasti tähän eläimeen. Saatat ehkä olla hieman oikukas, etkä aina tiedä mitä haluat. Saatat myös esittää itsevarmempaa kuin oletkaan.

Mikäli elämääsi ilmestyy yllättäen kissa tai alat nähdä unia kissoista, saattaa se olla kehotus tutkia tuntematonta. Se voi myös olla merkki intuitiosi heräämisestä.

Kissa johdattaa sinut matkalle sisimpääsi. Se on kärsivällinen, ja odottaa oikeaa aikaa toimia. Toisaalta kissa on leikkisä ja utelias olento, joka tahtoo tietää asioista aina lisää. Kissa on lisäksi seikkailun ja parantamisen taidon eläin.

Voimaeläin: Leijona

Kaikki tuntevat leijonaemon arkkityypin. Se taistelee pentujensa puolesta itsensä uhraten, viimeiseen hengenvetoon asti. Toisaalta tunnemme myös leijonakuninkaan, joka hallitsee kaikkia eläinrotuja ylväänä, valppaana ja viisaana.

Leijona voimaeläimenä kielii rohkeudesta ja henkilökohtaisesta voimasta. Olet todennäköisesti aika karismaattinen tyyppi, jonka sisällä jotakin villiä on herännyt tai heräämässä.

Toisaalta leijonan ilmestyminen uniin voi kertoa myös peitellyistä agressioista tai varoittaa vaarasta. Yleisesti ottaen leijona on kuitenkin rohkeuden ja itsevarmuuden eläin.

Voimaeläin: Pöllö

Viisaan pöllön arkkityypin tuntevat kaikki. Pöllö voimaeläimenä kertookin syvästä  ymmärryksestä, älystä ja yhteydestä luontoon. Sinulla on ehkä synnyinlahjana sellaisia intuitiivisia kykyjä, joita monet muut ihmiset joutuvat tietoisesti harjoittelemaan.

Pöllöllä on kyky nähdä valheiden läpi ja katsoa totuutta suoraan silmiin. Olet ehkä hyvä näkemään ihmisten todelliseen sisimpään – tai sitten sinun tulisi nyt voimakkaasti kehittää tuota kykyäsi. Pöllön yhtäkkinen ilmestyminen elämääsi kielii tulevasta suuresta muutoksesta, sekä illuusioiden särkymisestä. Pöllö on myös magian eläin.

Voimaeläin: Kettu

Näitkö ketun vilahtavan metsätiellä? Se tuli kenties tervehtimään sinua, koska sillä on asiaa henkimaailmasta.

Kettu on monissa mytologioissa ollut erääinlainen veijari- tai huijarihahmo, joka petkuttaa ja pystyy muuttamaan muotoaan. Se on kuitenkin pöllön tapaan voimaeläimenä maaginen ja illuusioiden läpi näkevä hahmo. Se edustaa erityisesti tietoisuuden laajenemista ja henkistä matkaa.

Ketteräliikkeinen kettu on unien eläin, joka kehottaa sinua toimintaan. Se auttaa esteiden yli havaitsee ongelmapaikat.

Voimaeläin: Haukka

Tarkkasilmäinen haukka lentää korkealla ja valvoo koko eläinkuntaa. Se on tuonpuoleisen viestintuoja, jolla on myös lääkintätaitoja.

Haukka voimaeläimenä kertoo kirkkaasta mielestä ja johtajan kyvyistä. Sinussa on ehkä näkijän vikaa ja olet hyvä keskittymään.

Voimaeläin: Hämähäkki

Hämähäkki on feminiininen hyönteinen, jolla sanotaan olevan erityisen syvä yhteys luovuuteen. Hämähäkki voimaeläimenä kuvastaakin luomista, naiseutta ja kohtaloa.

Hämähäkissä on sekä valoa että pimeyttä. Siinä yhdistyvät sekä valkoinen että musta magia, aivan kuten ihmisessä on sekä valoa että varjoja. Myös kärsivällisyys liittyy hämähäkkiin. Oletko jo pitkämielinen vai räjähteletkö ympäriinsä? Hämähäkki kehottaa sinua odottamaan oikeaa hetkeä.

Voimaeläin: Jänis

Jänis on voimaeläimenä monimutkainen ja monitulkintainen otus. Toisaalta sen energia yhdistetään spontaaniuteen, luovuuteen ja yltäkylläisyyteen. Ja toisaalta se taas edustaa ujoutta, pelkoja ja ahdistusta.

Jänikset ja puput on usein kuvattu pieniksi, pehmeiksi ja herkiksi eläimiksi, jotka katoavat heinikkoon pienimmästäkin rasahduksesta. Toisaalta ne ovat nopeita, jänteviä ja terävävaistoisia olentoja, joilla on pettämätön selviytymisvietti.

Jäniksen ilmestyminen saattaa kehottaa sinua rentoutumaan ja hankkiutumaan eroon turhista peloista. Se voi myös kertoa, että jotakin maallista vaurautta on tulossa sinua kohti. Lisäksi jänis on hedelmällisyyden eläin.

Voimaeläin: Hiiri

Hiiri ei ehkä aluksi vaikuta kovinkaan hehkeältä toteemieläimeltä. Et ehkä miellä pelokasta hiirtä voimaeläimeksi lainkaan, ja hiiriunien näkeminen saattaa ärsyttää.

Herkisty kuitenkin kuulemaan pienen ja neuvokkaan hiiren viestiä. Oletko jäänyt varjoihin, piilotellen taitojasi? Mitä salattua on nyt nousemassa pintaan? Vai oletko jättänyt kuulematta jonkin tärkeän viestin.

Voimaeläin: Perhonen

Perhonen voimaeläimenä edustaa kenties kaikkein voimakkaimmin henkilökohtaista kasvua ja muutosta. Se on metamorfoosin symboli, joka liittyy yhtä aikaa elämään, kuolemaan ja jälleensyntymään.

Toisaalta perhonen liittyy myös valoon, keveyteen ja leikkisyyteen. Perhosten ilmestyminen elämääsi voi olla merkki siitä, että etsit nyt uutta, henkistä polkua. Käännä katseesi hetkeksi pois maallisesta arjen aherruksesta.

Voimaeläin: Korppi

Maaginen korppi voimaeläimenä kertoo rohkeudesta ja itsevarmuudesta. Tunnet itsesi ja intuitiosi osuu usein oikeaan. Sinulla on ehkä luontaisia parantajan kykyjä tai olet mystikko.

Korpilla on monissa mytologioissa muodonmuuttajan rooli. Se pystyy myös liikkumaan maailmojen välillä – esimerkiksi lentämään manalaan. Sen näkee sellaista, mitä muut eivät näe.

Korppi edustaa elämää, kuolemaa ja jälleensyntymää. Vanhat tornit sortuvat ja muurit murtuvat. Uusia rakennetaan. Valo loistaa jo pilvien lävitse.

Voimaeläin: Hevonen

Hevosissa on jotakin jumalallisen ylvästä. Ne edustavat myös voimakasta seksuaalista energiaa ja kantavat sisällään miltei pidättelemätöntä elämänvoimaa.

Hevonen voimaeläimenä kertoo intohimosta ja voimakkaista tunteista. Toisaalta se kuvaa myös tasapainoa villin ja vapaan, sekä kesytetyn välillä. Joskus hevonen sielueläimenä kertoo myös siitä, että erilaiset voimat repivät sinua eri suuntiin. Sinun on ehkä vaikea asettua aloillesi.

Voimaeläin: Delfiini

Ilotteleva delfiini on suosittu voimaeläin, josta monet pitävät. Delfiinissä on huumoria, hyvää tuulta ja leikkisyyttä.

Toisaalta delfiini voimaeläimenä kertoo myös tasapainosta, harmoniasta ja sisäisestä rauhasta. Se on älykäs ja voimallinen eläin, joka suojelee sinua ja läheisiäsi. Lisäksi delfiini liittyy ylösnousemukseen ja vaistoihin.

ray-hennessy-9rloii_qmmw-unsplash

Suomalaiset voimaeläimet

Haluatko tietää lisää suomalaisista voimaeläimistä? Tässä tekstissä esitellään erityisesti kotimaisia voimaeläimiä. Tai kerro kommenteissa mihin voimaeläimeen sinä tunnet vetoa? Oletko kohdannut eläinkumppanisi tai nähnyt siitä unia?

Aiheeseen voi tutustua lisää myös voimaeläinkorttien avulla. Pohjolan voimaeläinkortit löytyvät muun muassa AdLibriksen valikoimista.

pohjolan-voimaelainkortit

3 Comments Add yours

  1. Ulla Hurme says:

    Minun voimaeläimenä on HAUKI. Löysin hänet samaanimatkallani Aliseen. Olen kuullut, että hauki on yksi voimakkaimmista voimaeläimenä. Hän vartioi Tuonelan portilla, että ketä päästetään sisään. Kerran matkallani kuljin sinne portille asti, mutta HAUKI ei antanut minun mennä vielä portista, vaan johdatti minut takaisin tähän ” elämään”. Tiedättekö enemmän HAUESTA voimaeläimenä ja kanssakulkijana?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s