Oletko tähdistä kotoisin?

Oletko koskaan katsonut öistä tähtitaivasta ja toivonut, että saisit vielä joskus kokea elämää kaukaisilla planeetoilla tai galakseissa? Oletko nähnyt unia näistä planeetoista – kenties lapsesta asti? Tai oletko surrut ihmiskunnan pahuutta ja ihmetellyt, kuinka me voimme hävittää ja tuhota luontoa, sekä hyväksikäyttää muita ihmisiä? Kenties olet kuiskannut yötaivaalle pyynnön: Hakekaa minut kotiin.

Et ole yksin. Yllättävän monilla on ollut tällaisia kokemuksia tai ajatuksia – ja ehkä jopa astraalimatkoja avaruuden kiehtoviin valtakuntiin. Olet esimerkiksi voinut lapsuudessasi pohtia paljon ufoja (ehkä pelätäkin niitä) tai ihmetellä, miksi olet niin erilainen kuin muut. Aivan kuin olisit syntynyt väärään paikkaan ja aikaan.

New Age -filosofiat tuntevat ajatuksen tähtisiemenistä tai tähtisieluista, jotka ovat reinkarnoituneet maapallolle korkeammilta tietoisuuden tasoilta. Suurin osa näistä sieluista on tullut Maahan auttamaan: Tekemään valon työtä. Osa vieraista entiteeteistä on kuitenkin pahantahtoisia, ja tavoittelee vain omaa etuaan.

Tieto siitä, että joukossamme on valotyöntekijöitä sekä muita kosmisia entiteettejä, on tullut meille esimerkiksi akaasisesta arkistosta. Lisäksi tähtisiemen-ajatukseen liittyy vahvasti myös legenda muinaisista astronauteista, jonka mukaan esikristillisten uskontojen jumalat olisivat kotoisin tähdistä. Näin esimerkiksi muinaisten mayojen ja egyptiläisten tiedot ja taidot, kuten esimerkiksi kehittynyt matematiikka ja laskentataito, sekä ymmärrys kaukaisista tähtijärjestelmistä, olisivat tulleet meille taivaalta. Uskovatpa jotkut, että kaikki elämä on istutettu tai saapunut maapallolle alunperin ulkoavaruudesta käsin. Erilaisia panspermiateorioita onkin monia.

Lisäksi olemme saaneet tietoja maapallon ulkopuolisesta elämästä telepaattisesti erilaisten kanavointien avulla. Kuuluisin esimerkki lienee The Law of One – The Ra Material – eli Yhden tai Ykseyden laki. Näiden tietojen uskotaan tulleen Ra-nimiseltä valon entiteetiltä, jota kanavoi Carla Rueckert, ja jonka kanssa Don Elkins ja Jim McCarthy keskustelivat vuosina 1981 – 1984. Lisäksi esimerkiksi Barbara Marciniakin teos Bringers of the Dawn: Teachings from the Pleiadians käsittelee samankaltaista aihetta. (Sivumainintana, tulen käsittelemään kumpaakin edellä mainittua lähdettä tässä blogissa tarkemmin, joten tule takaisin vierailulle, mikäli aihe kiinnostaa sinua.)

Mitä tähtisiemenet eli tähtisielut ovat?

Englanninkielinen sana starseed on joskus käännetty suomalaisittain tähtisiemeneksi. Minun korvaani tuo termi kuulostaa kuitenkin vieraalta. Haluaisin mielummin puhua esimerkiksi tähtikotolaisista tai tähtikansalaisista. Tähtikotolaiset, tähtisiemenet tai valotyöntekijät ovat new age -aatteen mukaan peräisin useammasta eri galaksista tai tähdistöstä.

Starseed-aiheen asiantuntijoiden mukaan tähtisiemenet ovat kehittyneitä hengellisiä olentoja, jotka voivat kaukaisten planeettojen lisäksi saapua luoksemme myös muista ulottuvuuksista. Heillä on tietoja ja taitoja, joita meillä tavallisilla ihmisillä ei ole, ja he ovat saavuttaneet korkeamman tietoisuuden tason kuin ihmislaji tähän mennessä.

Tähtisieluihin liittyy kuitenkin paljon ristiriitaisia mielipiteitä. Joidenkin mielestä he tulivat planeetallemme tuhansia vuosia sitten ja sulautuivat ihmisiin. Toisten mielestä he olivat kerran täällä, mutta lähtivät sitten. Ja joidenkin mielestä kyseessä on paljon monimutkaisempi prosessi, sillä tähtisiemeniä on tullut tänne muista ulottuvuuksista ja useista aika-avaruuksista jo muinaisina aikoina, ja heitä saapuu edelleen. Vesimiehen aikaan siirryttyämme monet uskovat, että tähtisiementen tulo maapallolle on entisestään kiihtynyt, ja että heitä syntyy tänne esimerkiksi niin kutsuttuina indigolapsina. Lisäksi ajatellaan, että esimerkiksi profeetta Jeesus, Buddha ja Gandhi olivat tähtisiemeniä.

Mutta miten tämä kaikki liittyy sinuun, ja kaipuuseesi kaukaisiin galakseihin?

Joskus voi käydä niin, että tähtikotolainen unohtaa alkuperänsä, ja jää ikään kuin jumiin tämän ulottuvuuden reinkarnaatioihin ja karman kiertokulkuun. Tämä siksi, että ulottuvuuteemme saapuvien auttajien on synnyttävä ihmisen ruumiiseen, ja siksi tavallaan mentävä kehityksessään taaksepäin. Ja koska me kaikki olemme alunperin kotoisin samasta energiasta – maailmankaikkeuden luojasta, olemme me kaikki lopulta tietyllä tapaa tähtikotolaisia, joilla on mahdollisuus herätä tämän elämän aikana. Mikäli siis uskot aikaisempiin reinkarnaatioihin ja siihen, että me lopulta kaikki palaamme alkulähteeseen.

Scott Mandelkerin Vaeltajakysymykset

Scott Mandelker kirjoitti  vuonna 1995 teoksensa From Elsewhere, jota varten hän haastatteli kahtakymmentäviittä itsensä tähtisiemeneksi kokevaa yhdysvaltalaista henkilöä. Näillä vaeltajasieluilla tai vaeltajilla, kuten Mandelker heitä kutsui, oli monia yhdistäviä piirteitä, joiden pohjalta Mandelker laati seuraavan kysymyslistan. Olen vapaasti suomentanut ja hieman kommentoinut starseed-testiä.

Vastaa seuraaviin kysymyksiin sen pohjalta, kuinka paljon koet samaistuvasi väittämään.

 • Samaistun voimakkaasti / olen samaa mieltä: 5 pistettä
 • Samaistun jonkin verran / olen jokseenkin samaa mieltä: 3 pistettä
 • En samaistu lainkaan / olen eri mieltä: 0 pistettä

Lapsuutesi:

 1. Ajattelitko usein maapallon ulkopuolista elämää, ufoja tai muita maailmoja?
 2. Tuntuiko sinusta usein, että kaikki täällä on jotenkin kummallista – esimerkiksi ihmisvartalo, taivaan väri, puut ja luonto, arkkitehtuuri ja aikuiset? (Huom. ei päde kaikkiin tähtisiemeniin.)
 3. Tuntuiko sinusta koskaan siltä, että vanhempasi eivät ole oikeat vanhempasi, tai että sinulla on sisaruksia tai peräti koti jossakin muualla?
 4. Näitkö maagisia unia lentämisestä tai muista maailmoista? Tuntuiko sinusta, että jokin selittämätön ja näkymätön taho suojeli sinua? Entä oliko sinulla mielikuvitus-tai henkiystäviä?
 5. Pohditko koskaan taivasta katsellessasi, miksi olet täällä niin yksinäinen ja erilainen, tai miksi ylipäätään olet syntynyt tänne?

Persoonallisuutesi:

 1. Oletko kiltti, ystävällinen, rauhaa rakastava ja ei-aggressiivinen – Ei pelkästään joskus, vaan lähes aina?
 2. Oletko usein hämmentynyt ja surullinen maailman ja ihmisten pahuudesta? Satuttaako se sinua?
 3. Tuntuuko sinusta, että raha, tavaroiden omistaminen ja ura eivät oikeastaan ole kovin tärkeitä?
 4. Tunnetko joskus olosi kotoisammaksi eläinten ja kasvien kuin ihmisten parissa?
 5. Oletko yleisesti ottaen herkkä, harkitseva, tahdikas ja antelias? Välitätkö paljon – joskus liikaakin – muiden ihmisten hyvinvoinnista?

Kokemuksesi:

 1. Oletko koko elämäsi tuntenut olevasi erilainen kuin muut? Aivan kuin olisit väärässä paikassa, etkä kuuluisi tähän yhteiskuntaan?
 2. Onko sinulla ollut maapallon ulkopuoliseen elämään tai asioihin liittyviä näkyjä, unia tai kohtaamisia, jotka ovat vaikuttaneet syvästi henkiseen kehitykseesi?
 3. Oletko nähnyt dramaattisia unia maailmanloppuun, maapallon ja yhteiskunnan mullistuksiin tai tulevaisuuden sivilisaatioihin liittyen?
 4. Oletko looginen, tieteellinen, ei-tunteellinen ja jonkin verran hämmentynyt mitä tulee syvään intohimoon ja haluun? (Ei päde kaikkiin tähtisiemeniin.)
 5. Onko sinulla ollut selkeä ja positiivinen kohtaaminen hyväntahtoisen, maapallon ulkopuolisen entiteetin kanssa?

Kiinnostuksenkohteesi:

 1. Oletko kiinnostunut scifistä, eeppisestä fantasiasta, tulevaisuuden teknologiasta, enkeleistä ja ennustuksista?
 2. Oletko kiinnostunut Atlantiksesta, Lemuriasta, pyramideista, new age -filosofiasta, ufoista ja kanavoimisesta?
 3. Oletko kiinnostunut meditaatiosta, vaihtoehtoisista parannuskeinoista, sekä rakkauden ja valon sanoman levittämisestä?
 4. Ajatteletko, että ihmiskunta on vielä kehittymätön tai oppimaton?
 5. Onko sinulla vahva tunne siitä, että tehtäväsi on auttaa maapalloa ja ihmiskuntaa? (Tai vaihtoehtoisesti: Oletko kokenut olleesi kadoksissa, etkä ole ymmärtänyt miksi olet täällä – ennen tämän testin tekemistä, ja palaset loksahtavat nyt paikoilleen?)

Mikäli saat testistä 75 – 100 pistettä, sovit tähtisiemenen profiiliin. Mikäli saat testistä 50 – 74 pistettä, on sinussa paljon vaeltajan piirteitä, ja sinun kannattaisi tutkiskella aihetta lisää. Minkä vuoksi tämä aihe resonoi sinussa?

Onko tämä täyttä huuhaata?

Niin. Se on hyvä kysymys. Monilla meistä on kuitenkin tarve identifioitua johonkin ryhmään. Yhteenkuuluvuuden tunne – etenkin sellaiselle, joka on aina kokenut olevansa ulkopuolinen – on tärkeää. Tähtiin katselu on monelle meistä tapa unelmoida, löytää itsemme uudelleen, ja löytää merkitys elämälle ja maailmalle, jonka raastavuus syö meitä sisältä. Se on myös tapa löytää tarkoitus elämälle, jossa ei ehkä muuten tuntuisi olevan mitään järkeä. Se voi tuntua siltä kuin saapuisit kotiin.

Lisäksi osalla meistä on kokemuksia, joita on vaikea selittää arkijärjellä. Ne voivat olla esimerkiksi enkelikokemuksia tai kosmisia kokemuksia, joiden aikana olet saanut yhteyden johonkin korkeampaan voimaan tai muukalaisentiteettiin – joko valveilla, unitilassa, transsissa, tai muulla tavoin.

Tähtisielutyypit

Tähtisiemenet tulevat toki monilta eri planeetoilta. Ja vaikka useimpien muukalaisrotujen sanotaan tulleen tänne meitä auttamaan, eivät kaikki suinkaan ole hyväntahtoisia. Lue alta muutamista tähtisiementyypeistä. Olet ehkä jo perehtynyt näistä joihinkin esimerkiksi salaliittoteorioiden muodossa, tai viihdeteollisuuden välityksellä. Lue pilke silmäkulmassa tai tosissaan.

Siriuslaiset

Nämä sielut tulevat Sirius A ja Sirius B -planeetoilta. Sirius A on tähtitaivaamme kirkkain tähti. Sen alkuperäiset asukkaat tulevat Vegalta, Lyran tähdistöstä, jossa myös ihmiskunnan alkukodin sanotaan sijaitsevan. Sirius B on pienempi tähti, jota asuttavat eräänlaiset vesiolennot. Sanotaan, että siriuslaiset panivat alulle koko ihmiskunnan tietoisuuden heräämisen. Myös Jeesus ja Neitsyt Maria saapuivat joidenkin new age -uskontojen mukaan Sirius A:lta.

Plejadilaiset

Nämä tähtikotolaiset tulevat Plejadien tähdistöstä, eli seitsemän sisaren tähdistöstä, joka sijaitsee Härän tähtikuviossa. Plejadilaiset ovat eräänlaisia Maan arkistonpitäjiä, jotka sanovat kotiplaneettamme olevan yli 600 miljardia vuotta vanha. He ovat olemassa viidessä ulottuvuudessa, tai viisiulotteisessa “aika-avaruudessa”, jossa rakkaus ja luovuus ovat syntyneet. Plejadilaisten yhteiskunta on matriarkaalinen, ja se pitää arvossa feminiiniä energiaa, lapsia ja perheitä. Plejadilaiset ovat monessa mielessä ihmisten kaltaisia, joskin henkisesti ja tunteellisesti meitä kehittyneempiä.

Arkturiaanit

Arkturiaanit ovat galaksimme kehittynein sivilisaatio. Plejadilaisten tavoin he ovat viisiulotteisia entiteettejä, joiden sanotaan luoneen myös ihmisten yhteiskunnan perustan. He ovat älyllisesti ja henkisesti kehittyneitä, ja heidän sanotaan toimivan ihmiskunnan henkioppaina ja parantajina. Sanotaankin, että kun ihminen kuolee, hän matkustaa arkturiaanisen energiakentän läpi matkallaan kuolemasta jälleensyntymään. Arcturus on enkelillinen valtakunta, jossa eetterihahmot, ei-fyysinen tietoisuus ja uudelleensyntyvät sielut voivat taas kiinnittyä fyysiseen todellisuuteen.

Andromedalaiset

Nämä rakastavat, hyväntahtoiset ja telepaattiset olennot tulevat Andromedan spiraaligalaksista, joka tunnetaan myös nimellä M31. Andromedan kauniilla asukkailla on yksi aivan erityinen tehtävä: Tuoda rauhaa ja rakkautta roduille, joita reptiliaanit ovat orjuuttaneet. Andromedalaiset ovat hyvin intellektuelleja ja mestarillisia monilla tieteenaloilla. Tieteen ja rakkauden yhdistäminen tekee heistä universumissamme ainutlaatuisia.

Indigot, kristallit ja sateenkaarisielut

Nämä kolme sieluryhmää omaavat usein telepaattisia ja selvännäkijän kykyjä. Näiden syvästi empaattisten tähtisiementen sanotaan pystyvän puhdistamaan energioita ja kohottamaan tietoisuutta korkeammalle tasolle. Vahvat ja idealistiset indigot kantavat sisällään Arkkienkeli Mikaelin voimaa, ja he voivat olla hyvinkin itsepäisiä taistellessaan epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Kristallisielujen sanotaan olevan kyllästetty valolla, rakkaudella, ilolla ja Arkkienkeli Gabrielin kirkkaudella. He ovat ystävällisempiä ja anteeksiantavampia kuin muut sisaruksensa. Sateenkaarisielut puolestaan ovat usein hieman autistisia, ja he ovat viimeisin maapallolle saapuneista parantajien sielujoukoista. He ovat luonnostaan hieman etääntyneet fyysisestä maailmasta.

Valotyöntekijät

Valotyöntekijöitä saapuu Maahan monilta planeetoilta ja monista eri ulottuvuuksista. He auttavat ihmisiä ja muiden planeettojen kansoja kehittymään eteenpäin. He reinkarnoituvat esimerkiksi juuri maapallolle, nostaakseen sen yleistä värähtelytasoa ja tietoisuutta. Heidän tärkein tehtävänsä on levittää valoa, ystävällisyyttä, veljeyttä, rakkautta ja hyvyyttä kaikkialle ympärilleen. He eivät ole sidottuja mihinkään tiettyyn planeettaan vaan voivat tulla ja mennä miten tahansa, sillä heidän tärkein tehtävänsä on valon työ, ottipa se sitten minkä muodon tahansa.

Orionilaiset

Orionilaiset kiinnittävät huomiota pienimpäänkin yksityiskohtaan. He ovat pakkomielteisen kiinnostuneita tieteestä ja tutkimuksesta, mutta eivät valitettavasti aina ymmärrä niin paljoa sydämen asioiden päälle. Heidän tehtävänsä maan päällä on saada ihmiset kiinnostumaan entistä enemmän tieteestä ja kehityksestä, ja toisaalta heidän oppiläksynsä on ymmärtää ihmisten kautta, kuinka olla itse luottavaisempia ja uskollisempia. Jotkut orionilaiset ovat hyväntahtoisia kun taas toiset kannattavat reptiliaanien orjuuttavaa agendaa.

Maldekilaiset

Tarun mukaan Maldek oli planeetta omassa aurinkokunnassamme. Sen kansat kehittivät edistyksellistä robottiteknologiaa, jonka ansiosta heistä tuli laiskoja ja sairaita. Vallanhimossaan he tuhosivat planeettansa, minkä jälkeen osa heistä saapui Maahan. Sanotaan, että maldekilaiset oppivat virheistään, ja tahtovat estää ihmiskuntaa tuhoamasta itseään kuten he tekivät. Niinpä he ponnistelevat auttaakseen meitä paremman teknologian, lääketieteen, politiikan ja kommunikaation luomisessa.

Lemurialaiset ja atlantislaiset

Sanotaan, että lemurialaiset ja atlantislaiset olivat ensimmäisiä tähtisiemenheimoja, jotka tulivat maapallolle kauan sitten. Nämä muinaiset korkeakulttuurit olivat sekä filosofisesti että tieteellisesti hyvin kehittyneitä, mutta tuhosivat itsensä lopulta ahneudessaan. Onneksi osa atlantislaisten ja lemurialaisten sieluista jäi vaeltamaan maapallolle ja muihin maailmoihin.

Reptiliaanit

Kuuluisat reptiliaanit ovat monien salaliittoteorioiden pahamaineisia päätähtiä. Heidän sanotaan pyrkimään hallitsemaan maapalloa omien, itsekkäiden tarkoitusperiensä mukaan. Nämä liskoihmiset kykenevät muuttamaan muotoaan ja yrittävät hallita esimerkiksi politiikkaa. Jotkut sanovat, että reptiliaanit elävät joukossamme, ja toiset, että heidän sielunsa laskeutuu tärkeimpiin vallanpitäjiimme, yrittäen näin vaikuttaa heidän päätöksiinsä. Ykseyden tai Yhden laki sanoo kuitenkin, että he eivät voi tulla tai jäädä maapallolle kutsumattomina vieraina, joten kunhan tarpeeksi moni herää heidän tekemisiinsä, heidän on lähdettävä. Valon voimat taistelevat reptiliaaneja vastaan kaiken aikaa.

Uskon olevani tähtisielu. Mitä nyt?

Oletko herännyt tai heräämässä tietoisuuteen siitä, että olet vaeltaja? Mitä nyt pitäisi tehdä?

Ihan aluksi sinun ei tarvitse tehdä yhtikäs mitään. Hengitä. Kaikki on hyvin. Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä, on pitää itsestäsi hyvää huolta. Tähtisiemeneksi identifioituminen voi olla järisyttävä kokemus. Saatat yhtäkkiä ymmärtää monta asiaa itsestäsi, lapsuudestasi, nuoruudestasi ja elämästäsi. Yhtäkkiä kaikessa on järkeä.

Vaeltajaksi tunnustautuminen voi samaan aikaan tuoda sinulle valtavan energiapiikin ja viedä sinusta kaikki mehut. Saatat tarvita paljon unta ja lepoa, kun mielesi prosessoi asiaa. Sinulle voi myös tulla tarve löytää omiesi pariin.

Asialla ei ole kiire. Lue rauhassa lisää aiheesta netissä, katso videoita, lue kirjoja. Heräämisen jälkeen on tavallista, että alat myös nähdä aiheeseen liittyviä unia. On kuin harso olisi nostettu silmiltäsi.

Muista myös, että valotyöntekijän ei välttämättä tarvitse astua millään tavalla parrasvaloihin tai julkisuuteen, eikä julistaa ilosanomaansa kaikelle kansalle. Riittää, että ryhdyt työskentelemään rakkaudesta käsin. Värähtelemään iloa ympärillesi. Lähettämään energiaa maapallolle. Meditoimaan. Lohduttamaan läheisiäsi. Tapoja on niin monia, ja löydät niistä varmasti omasi.

On kuitenkin tärkeää, että et unohda itseäsi ja hyvinvointiasi missään tilanteessa. Suojaudu negatiivisilta vaikutteilta ja energioilta, joille et enää anna lupaa tulla elämääsi. Ja kutsu luoksesi universumin puhdasta valoenergiaa, joka on aina läsnä. Se suojelee sinua. Sillä sinä olet tätä energiaa.

Lisää aiheesta ja linkkilista

Tulen kirjoittamaan tälle nettisivulle lisää tästä aiheesta. Voit myös perehtyä alla oleviin teksteihin ja kirjoihin.

Populaarikulttuurissa:

 • Contact (1997)
 • K-Pax (2001)
 • The Fountain (2006)

Kirjallisuutta:

 • Erich von Däniken: Chariots of the Gods.
 • Barbara Marciniak: Bringers of the Dawn: Teachings from the Pleiadians.
 • Barbara Marciniak: Path to Empowerment: New Pleiadian Wisdom for a World in Chaos.
 • Law of One – The Ra Material
 • Chandra Wicramasinghe: Our Cosmic Ancestry in the Stars – The Panspermia Revolution and the Origins of Humanity.
 • Artikkelini “Mitä tähtisielut ovat?”

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s