Arkkienkelit ja enkelien energia

Enkelit, nuo jumalten sanansaattajat, jotka laskeutuvat taivaista hohtavissa sotahaarniskoissa ja joita nähdään valopalloina läheltä piti -tilanteissa. Mitä tai ketä he oikein tarujen ja uskomusten mukaan ovat, ja millaista on enkelien energia?

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit parantaa arkielämääsi enkelien energiaa ammentamalla – vaikka et edes olisi uskonnollinen ihminen. Positiivisiin energioihin keskittyminen, niiden meditoiminen ja kiitollisuuden harjoittaminen auttaa vetovoiman lain mukaan meitä kaikkia polullamme eteenpäin – uskontokuntaan tai elämänfilosofiaan katsomatta.

Siitä, mitä enkelit ovat, ei toki vallitse yksimielisyyttä, sillä erilaisia myyttejä ja uskomuksia on lukuisia. Joidenkin kertomusten mukaan enkeleillä on fyysinen ruumis, kun taas toisinaan ajatellaan, että enkelit ovat puhtaasti hengen ulottuvuudesta käsin operoivia energioita. Kristillisten kulttuurien tunnetuimpia enkeliuskomuksia lienevät suojelusenkelit, joiden tehtävä on kulkea erityisesti lasten rinnalla.

Enkelit tunnetaan niin juutalaisuudessa, kristinuskossa kuin islamissakin jumalan seuralaisina. Enkeliperinne onkin kristinuskon kaanonin pyhien kirjoitusten ulkopuolella varsin rikasta ja monimuotoista, vaikka itse raamatussa vain harva enkeli mainitaan nimeltä. Perinteisesti enkeleillä on myös ollut roomalaiskatolilaisuudessa suurempi merkitys kuin protestanttisissa kristinuskon suuntauksissa, joihin kotoinen luterilaisuutemmekin kuuluu.

Enkeleillä sanotaan olevan oma hierarkiansa, joka rakentuu yhdeksästä enkeliryhmästä.. Näistä Euroopassa tunnetaan kenties parhaiten arkkienkelit, kerubit ja serafit.

Ketä tai mitä enkelit ovat?

Enkelit ovat kristillisen perinteen mukaan toisaalta viestin tuojia ja toisaalta jumalan sotajoukkoja tai niin kutsuttua taivaallista hoviväkeä. Islamistisessa perinteessä enkelit ovat jumalan palvelijoita, jotka ovat yksi myyttisten olentojen ryhmä esimerkiksi djinnien ja demonien joukossa.

Viestintuojan tehtävä on keskeinen erityisesti raamatussa. Esimerkiksi Luukaan kirjassa Gabriel ilmestyy Marialle ja kertoo hänelle, että hän tulee synnyttämään jumalan pojan. Vanhan testamentin Eksoduksessa enkeli puolestaan opastaa Moosesta ja juutalaisia pakenemaan orjuudestaan Egyptissä.

Yksi tunnetuimmista kristillisistä enkelitarinoista lienee kertomus Danielista leijonien luolassa. Daniel on kuningas Dariuksen erityisessä suosiossa, mikä aiheuttaa Danielin vihamiehissä kateutta ja suuttumusta. Juonittelun seurauksena Daniel heitetään leijonien luolaan, jossa hän joutuu viettämään kokonaisen yön. Kun kuningas aamulla saapuu katsomaan mitä on tapahtunut, löytyy Daniel luolasta vahingoittumattomana. Hän kertoo kuninkaalle, että herran enkeli saapui sulkemaan leijonien kidat.

Juutalaiskristillisten uskontojen lisäksi myös monet new age -ajattelun suuntaukset ovat ottaneet enkelit omikseen  – kenties juuri niihin liittyvän rakkaudellisen energian vuoksi. Enkelinumerot ovat yksi niistä tavoista, joilla enkeleiden ajatellaan viestivän ihmisten kanssa.

Kaksitoista arkkienkeliä – vai sittenkin viisitoista?

Sana arkkienkeli tulee kreikan kielestä ja merkitsee ”ensimmäistä sanansaattajaa.” Arkkienkeleitä luetellaan joskus olevan kaksitoista ja joskus yhdeksän. Toisaalta esimerkiksi raamatussa arkkienkeli-termiä käytetään vain muutamia kertoja, eikä roomalaiskatolilaisuus tunne nimeltä kuin muutaman tällaisen enkelin – Gabrielin, Mikaelin ja Rafaelin. Teosofit tunnustavat kuusi ja ortodoksit seitsemän, vaikka joskus myös Jeremiel mainitaan kahdeksanneksi arkkienkeliksi.

Alle on koottu pieni tietoisku yleisimmin tunnustetuista arkkienkeleistä, sekä siitä millaisiksi heidän energiansa käsitetään esimerkiksi new age -ajattelussa. Koska arkkienkelien nimet vaihtelevat lähteestä toiseen, on alla lueteltu kaikki viisitoista mahdollista arkkienkeliä.

fernando-venzano-obxla7jMI6g-unsplash

”Miehen muotoinen olento” – Arkkienkeli Gabriel, suuri parantaja

Puhtautta ja kauneutta edustava enkeli Gabriel auttaa sinua eteenpäin henkisellä polullasi. Gabrielin elementti on vesi ja hänen sanotaan olevan parantajista suurin. Lisäksi hänen voimansa sanotaan olevan rajatonta, joten hän kuulee kaikkein hennoimmatkin rukoukset. Gabrielin värit ovat oranssi ja kupari. Hänen energiansa yhdistetään myös kuparimetalliin.

Sanotaan, että enkelit ovat aina lähettyvillämme, mutta tarvitsevat meiltä luvan ennen kun voivat auttaa meitä. Pyydä Gabrielilta apua erityisesti kommunikaatioon liittyvissä ongelmissa sekä ihmissuhde- ja perheasioissa, kuten raskaus- ja synnytyspulmissa. Kutsu häntä luoksesi myös silloin, tunnet olosi heikoksi tai suojattomaksi. Lisäksi Gabriel on erityisesti lasten suojelija.

Mikael – Varjelus ja totuus

Pyhä Mikael on erittäin voimallinen suojelusenkeli. Hänen elementtinsä on tuli, ja hänet kuvataankin usein nousemassa liekeistä miekka kädessään. Arkkienkeli Mikael on yksi niistä harvoista enkeleistä, jotka mainitaan Raamatussa nimeltä. Hän on myös ainoa enkeli, joka mainitaan nimeltä sekä toorassa, raamatussa että koraanissa.

Pidä Mikaelin kuvaa mukanasi esimerkiksi lompakossa tai laukussa, kun tarvitset suojelusta tai kun elämässäsi on meneillään rankkoja asioita. Mikaelin energia on erityisen hyödyllistä silloin kun joudut kohtaamaan raskaita ihmisiä, jotka vievät sinulta voimia ja yrittävät astua reviirillesi tai kontroloida elämääsi.

Ammenna arkkienkeli Mikaelilta sisäistä voimaa, rohkeutta ja totuutta. Kun meditoit hänen energiaansa, tunnet olosi lämpimäksi ja rakastetuksi. Juuri Mikael on se enkeli, joka puhuu sinulle kriisin hetkellä.

Mikaelin auran sanotaan olevan häikäisevän violetti tai kobaltinsininen. Jotkut ihmiset ovat nähneet tällaisen auran tai valopallon hädän tai onnettomuuden hetkellä.

Rafael – Parantaminen, vauraus ja runsaus

Arkkienkeli Rafael on voimakas parantaja. Hänen elementtinsä on ilma ja värinsä smaragdinvihreä. Rafael tuo jumalallisen parantamisen voimat maan päälle ja ihmisten ulottuville sekä fyysiessä että henkisessä mielessä. Hän kytkee meidät maailmankaikkeuden puhtaaseen, rakkaudelliseen energiaan.

Voit pyytää Rafaelia avuksi monenlaisiin terveysongelmiin – hän odottaa vain lupaa lievittääkseen kipujasi. Hän on lisäksi matkalaisten ja pyhiinvaeltajien suojelija. Pidä Rafaelin kuvaa mukanasi vaikkapa lentokoneessa, jos kärsit lentopelosta tai matkustaminen muuten hermostuttaa sinua.

Rafaelin kivet ovat smaradgi ja malakiitti.

Uriel – Rauha, tieto ja anteeksianto

Kuvankaunis arkkienkeli Uriel liittyy maan elementtiin ja maadoittumiseen. Hän on varsin mystinen olento, josta löytyy vain anekdoottimaista tietoa. Hänen värinsä ovat kulta, keltainen ja purppura.

Urielin energia kytkeytyy informaatioon, näkyihin ja älyllisiin haasteisiin. Pyydä häneltä varjelusta vaikkapa tärkeisiin bisnestapaamisiin tai apua koulutehtäviin ja pääsykokeisiin.

Lisäksi Urielilla on tärkeä tehtävä armon ja anteeksiannon välineenä. Rukoile Urielia kun haluat vapautua syyllisyyden taakasta, ja oppia antamaan anteeksi sekä itsellesi että muille. Urielin voimakivi on meripihka.

Jofiel – Viisaus, valaistuminen ja kauneus

Jofielin energia liittyy ajatuksiin, tunteisiin ja itsensä kehittämiseen. Hänen värinsä on voimakas pinkki tai fuksia, ja kivensä vaaleanpunainen turmaliini. Jofiel on oivallinen apukumppani silloin kun tahdot päästä irti negatiivisten ajatusten noidankehästä ja nähdä maailmassa jälleen hyvää. Jofielin energian on sanottu olevan feminiinistä.

Zadkiel – Armo ja muistot

Zadkiel on armon enkeli, jota ympäröi violetti liekki. Hänen sanotaan parantavan kipeitä muistoja ja haavoja. Hän edustaa pyyteetöntä, puhdasta rakkautta, ja onkin esimerkiksi rakastavaisten suojelija.

Pyydä Zadkielilta apua sydänsuruihin tai silloin, kun koet tulleesi petetyksi. Pyydä häntä myös auttamaan sinua  vihan ja aggressiivisten tunteiden kanssa silloin, kun ne yltyvät sietämättömiksi. Zadkiel on mielen parantaja, joka auttaa sinua sysäämään negatiiviset asiat syrjään ja näkemään jälleen kauneutta ympärilläsi. Ethän unohda iloita elämästä. Huomaa, millaisia pieniä lahjoja elämä kaiken aikaa tuo ulottuvillesi. Sadepilvien lävitse pilkahtelee sittenkin auringonsäteitä.

Zadkielin kivi on ametisti ja hän liittyy myös taikuuteen ja okkultismiin.

Samuel – Rakkaus ja luovuus

Huomaa, että enkeli Samuelia (engl. Chamuel, kabbalistisessa perinteessä Kamael) ei tule sekoittaa Samaeliin, joka edustaa synkkiä ja tuhoavia energioita. Samuel on se, joka ”näkee jumalan” ja tietää jumalan tahdon. Hänen tehtävänsä on manifestoida rauhaa.

Samuelin energioista on olemassa kahtalaista tietoa. Häntä sanotaan toisaalta ruusuliekin enkeliksi ja toisaalta hänen värinsä on kalpea vihreä. Kaiken kaikkiaan Samuel edustaa rakkautta ja luovuutta, ja häneltä voi pyytää suojelusta esimerkiksi hääseremoniaan. Hänen kivensä on fluoriitti.

Metatronin pyhä geometria – Jumalaa lähinnä

Metatronia ympäröivät monet mysteerit. Ei ole aivan selvää, mistä hänen nimensä on peräisin, mutta esimerkiksi talmudissa ja Eenokin kirjassa mainitaan, että Metatron olisi “vähäisempi YHVH” (vähäisempi jumala) ja että hän istuisi jumalan vieressä ja toimisi jumalan kirjurina. Jotkut juutalaiset uskovat, että juuri Metatron oli se enkeli, joka johdatti Exoduksessa jumalan valitun kansan pois orjuudestaan Egyptissä.

Metatron liitetään myös merkaba-kuutioon – niin kutsuttuun jumalan sotavaunuun tai elämän kukkaan – jonka sanotaan puhdistavan alemman tason energioita ja nostavan värähtelytasoamme korkeammaksi. Merkaba on yksi pyhän geometrian perussymboleista.

Kutsu Metatronia kun kaipaat johdatusta ja esimerkiksi chakraenergioiden tasapainotusta. Metatronin värit ovat violetti ja vihreä, ja hänen kivensä on vesimeloniturmaliini. Metatron on erittäin korkean värähtelytason olento, jonka energioita ammentamalla voi saavuttaa esoteerista viisautta.

Haniel – Vapaa tahto, tunteet ja intuitio

Arkkienkeli Hanielin energian sanotaan olevan feminiinistä. Haniel esiintyy erityisesti kabbalistisissa kirjoituksissa ja edustaa vapaata tahtoa, intuitiota, tunteita ja mielikuvitusta.

Hanielilla on lisäksi kytkös sellaisiin mystisiin suuntauksiin, jotka yhdistävät astrologiaa ja kristinuskontoa toisiinsa. Liitetäänpä hänen energiansa peräti täysikuun energiaan.

Hanielilta voi pyytää apua intuition harjoittamiseen ja selvännäköön liittyviin asioihin. Hänen värinsä on vaaleansininen, ja voimakivensä kuukivi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

roberto-nickson-TfAzLDA11YM-unsplash

Jeremiel – Valaistuminen ja hengellisyys

Arkkienkeli Jeremielillä on sinulle tärkeä viesti: Sinun tulee aina pyrkiä kohti syvempää henkistä ymmärrystä ja viisautta. Millaisia muutoksia sinun olisi tehtävä elämässäsi, jotta voisit elää koko maailmankaikkeutta kunnioittaen?

Jeremielin energia on hyödyllistä silloin kun tarvitset henkistä opastusta. Hänen kivensä on ametisti ja värinsä voimakkaan violetti.

Sandalfon – Yhteys universumiin

Sandalfonin sanotaan olleen alkujaan ihmisprofeetta, joka ylennettiin enkeliksi. Hän toimiikin eräänlaisena viestinvälittäjänä jumalan ja ihmisten välillä. Lisäksi Sandalfon on muusikoiden suojelija.

Tarun mukaan Sandalfon oli niin pitkä, että hänen kehonsa ulottui maasta taivaaseen asti. Sen vuoksi hän pystyi välittämään ihmisten viestit jumalalle. Kutsu Sandalfonia kun tunnet kadottaneesi yhteytesi universumiin. Hänen kivensä ja värinsä ovat turkoosi.

Raziel – Sielun oppiläksyt ja oman potentiaalin valjastaminen

Raziel auttaa sinua muistamaan tässä elämässä kaikki ne opetukset, joita sielusi on kerännyt aikojen alusta asti. Hän myös muistuttaa sinua siitä, että sinulla on korkeampi tehtävä tällä maapallolla. Toisaalta Raziel auttaa myös kipeiden muistojen käsittelyssä, sekä poistaa energiablokkeja ja pelkoja, jotka estävät sinua valjastamasta täyttä potentiaaliasi.

Onko sinulla tunne siitä, että olet entisissä elämissäsi ehkä tehnyt sopimuksia, jotka eivät enää palvele sinua? Kutsu tällöin Razielia vapauttamaan sinut noista sopimuksista. Razieliin liittyvät kaikki sateenkaaren värit ja hänen kivensä on kirkas kvartsi tai vuorikristalli.

Azrael – Siirtymäriitit ja suru

Azrael on erityisesti islaminuskon tunnustama enkeli, jonka tehtävä on viedä kuolleiden sielut mukanaan joko taivaaseen tai manalaan. Hänen energiansa liittyy siirtymäriitteihin ja surutyöskentelyyn.

Kun tunnet äärimmäistä surua ja sinusta tuntuu ettet enää jaksa kantaa sitä, kutsu Azraelia avuksesi. Hän ottaa sinut siipiensä suojaan ja kantaa osan taakastasi.

Azraelin väri on valkoinen ja kivensä kalsiitti.

Ariel – Luonto

Arkkienkeli Ariel mainitaan sekä koptisissa apokryfeissä että mystisissä juutalaisissa kirjoituksissa luonnon ja manalan vartijana. Jälkimmäisessä roolissaan hän tarujen mukaan rankaisee niitä, jotka ovat langenneet pimeyden polulle.

Ariel on parantava enkeli, jonka energia hyödyttää erityisesti lintuja, kaloja ja nisäkkäitä. Hän onkin eräänlainen luonnonsuojelija, jonka tehtäviin kuuluu myös pitää huolta maapallomme resursseista, kuten puhtaasta juomavedestä ja ruoan riittämisestä.

Arielin väri on kalpea vaaleanpunainen ja hänen kivensä on ruusukvartsi.

Raguel – Harmonia ja sopu

Arkkienkeli Raguel tunnetaan harmonian edistäjänä. Kutsu häntä kun elämässäsi on väärinkäsityksiä, epäsopua ja tarpeettomia kiistatilanteita. Raguel palauttaa järjestyksen ja auttaa ihmisiä toimimaan oikeudenmukaisesti toisiaan kohtaan. Hän myös kehottaa sinua kohtelemaan itseäsi kunnioittavasti: Kuuntele kehoasi ja toimi aina myös itsesi parhaaksi.

Raguelin voimaväri on tummansininen ja kivensä akvamariini.

Mitä enkelien energia on

Enkelienergioiden ajatellaan olevan lähtöisin puhtaasta rakkaudesta ja valosta. Voit kutsua enkeleitä avuksesi perinteisen rukouksen voimin tai vaikkapa meditoimalla tiettyä enkelienergiaa.

Itse ajattelen niin, että meidän tehtävämme tällä maapallolla on opetella rakastamaan pyyteettä ja nostaa maapallon värähtelytasoa aina vain korkeampien ja puhtaampien energioiden valtakuntiin. Mitä negatiivisemmin ajattelemme – ja mitä enemmän tunnemme katkeruutta, vihaa, katkeutta ja pelkoa – sitä enemmän me itse kärsimme ja vahingoitamme itseämme. Enkelienergioiden ammentaminen voi auttaa valon polulla kulkemisessa, sekä oman ymmärryksemme ja myötätuntomme harjoittamisessa.

Reiki ja enkelit

Reikissä enkelienergiaa aktivoidaan erityisesti erilaisten liekkien avulla, ja se käsitetään eräänlaisena valoenergiana. Ajatellaan, että enkelien ulottuvuuksista tulevaa valoa ja rakkautta voi sisällyttää esimerkiksi parantamisprosessiin. Enkelienergialla voikin tasapainottaa koko chakrajärjestelmää.

Enkelillinen reiki on myös oma suuntauksensa, jossa enkelit ymmärretään eräänlaisina älyllisinä valo-olentoina, joiden energiaa ihminen voi kanavoida. Niiden ajatellaan olevan osa universaalia, kosmista tietoisuutta, jonka kanssa me voimme kommunikoida. Enkelit ymmärretäänkin eräänlaisiksi suojelijoiksi ja johdattajiksi, jotka pysyvät rinnallamme elämämme läpi ja auttavat meitä tekemään oikeita valintoja.

Juttu jatkuu kuvan alla.

josh-boot-2x19-mRQgX8-unsplash

Kiitollisuus

Kun tahdot nostaa omaa värähtelyäsi korkeammalle tasolle, muista harjoittaa kiitollisuutta. Kiitollisuudella on tutkitusti myönteinen yhteys ihmisen hyvinvointiin ja sitä voi myös opetella. Esimerkiksi Duodecimin artikkelissa mainitaan, kuinka ihminen tottuu hyviin asioihin elämässään, eikä osaa enää arvostaa niitä samalla tavalla kuin aikaisemmin. Kun lakkaamme huomaamasta mitä hyvää elämässämme jo on, alamme keskittyä puutteeseen, mikä tekee meistä entistä kärttyisämpiä ja tyytymättömämpiä. Kiitollisuudentunteen vahvistaminen puolestaan lisää onnellisuutta.

Kiitollisuuspäiväkirja on hyvä tapa harjoittaa kiitollisuutta arkielämässä päivittäin. Samoin enkelienergioiden parissa työskentely ja enkelien viesteille herkistyminen auttavat sinua huomaamaan elämän positiiviset asiat. Ne pienetkin.

Enkelit ja horoskooppimerkit

New age -ajattelussa enkelit kytketään joskus myös horoskooppimerkkeihin, mikä onkin varsin eklektinen tapa yhdistellä erilaista kulttuuriperinnettä toisiinsa. Alla olevasta kaaviosta näet kunkin enkelin ja horoskooppimerkin vastaavuuden.

Enkelit ja Eläinradan merkit
Oinas 21.03. – 20.04. Ariel
Härkä 21.04. – 21.05. Samuel
Kaksonen 22.05. – 21.06. Zadkiel
Rapu 22.06. – 23.07. Gabriel
Leijona 24.07. – 23.08. Raziel
Neitsyt 24.08. – 23.09. Metatron
Vaaka 24.09. – 23.10. Jofiel
Skorpioni 24.10. – 22.11. Jeremiel
Jousimies 23.11. – 22.12. Raguel
Kauris 23.12. – 20.01. Azrael
Vesimies 21.01. – 19.02. Uriel
Kalat 20.02. – 20.03. Sandalfon

Tehosta enkelimeditaatiota esimerkiksi oman arkkienkelisi kivellä, tai sytyttämällä kyseisen enkelin väreihin sopivan kynttilän. Ellet tunne vetoa horoskooppimerkkiisi sopivaan enkeliin, voit toki valita toisen, elämäntilanteeseesi paremmin sopivan enkelin oppaaksi polullesi. Kaikkien enkelien energiat ovat lopulta lähtöisin samasta rakkaudesta. Enkeliastrologiasta voi lukea lisää vaikkapa e-kirjasta Enkelit ja tähtimerkit. (Elisa-kirja, 7.90 €)

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta? Enkelinumerot ja enkelin viesti johdattavat sinut syvemmälle enkeleiden maailmaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s