Kuinka nostaa omaa värähtelytasoaan korkeammalle

Meillä jokaisella on oma värähtelytasomme, joka muuttuu mielialojemme ja tunnetilojemme mukaan. Käymme päivittäin läpi monenlaisia energiatiloja, mikä luonnollisesti kuuluu elämän kirjoon. Positiivisten tuntemusten kuten ilon, kiitollisuuden ja rakkauden ajatellaan nostavan energiatasoamme siinä missä negatiiviset, esimerkiksi vihan ja kateuden kaltaiset tunteet madaltavat sitä. Mitä pidempiä aikoja vietät korkeammissa valon energioissa, sitä tyytyväisempi elämääsi olet.

New age -ajattelussa tunnustetaan useita värähtelytasoja, joilla on välitön yhteys kehomme ja mielemme hyvinvointiin. Ajatellaan, että tietyt energiatasojen ongelmat esimerkiksi pitävät yllä sairautta kehossa, kun positiiviset puolestaan edesauttavat parantumista. Pohdi esimerkiksi placebo-lääkkeiden voimaa: Kehomme ja mielemme kykenee joskus melko ihmeellisiltäkin tuntuviin asioihin kun vain itse uskomme, että se on mahdollista.

Ja olitpa sitten mielen voimasta mitä mieltä tahansa, on tieteellisesti tunnustettu tosiasia, että kaikki universumissa esiintyvät ilmiöt ovat lopulta energiaa. Aivan kaikki värähtelee ja resonoi. Sellaisetkin asiat, jotka aluksi näyttävät täysin jähmettyneiltä, ovat pohjimmiltaan liikkeessä. ”Everything in life is vibration,” sanoi Albert Einstein. Panta rhei – kaikki virtaa – sanoi antiikin ajattelija Herakleitos.

Ihmisen tietoisuutta ja ajattelua on tutkittu värähtelyn kannalta jo pitkään. Esimerkiksi saksalainen neurofysiologi Pascal Fries on tarkastellut niitä tapoja, joilla erilaiset värähtelymallit synkronoituvat aivoissa, tuottaen toisistaan poikkeavaa tietoisuutta. Ja vaikka ihmistajunnan ja värähtelytaajuuksien tarkka suhde on edelleen tieteellisesti kiistanalainen, on aivotoimintaa pystytty mittaamaan erilaisina aaltoina, kuten esimerkiksi gamma, theta ja beta-aaltoina. Nämä liittyvät Friesin mukaan erilaisiin tunne-elämän ja havainnoinnin osa-alueisiin kuten meditaatioon, haaveiluun, rentoutumiseen, kiihottumiseen ja älylliseen päättelyyn.

Tietoisuuden resonanssiteoria

Panpsykologit esittävät, että tietoisuus ei – nykyisin vallalla olevasta teoriasta poiketen – jossakin vaiheessa yllättäen ilmestynyt maailmankaikkeuteen, vaan että se on ollut olemassa universumissa aina. Se on siis jo itsessään kietoutunut aika-avaruuteen ja siten läsnä kaikessa olevaisessa. Onkin mielenkiintoista leikitellä ajatuksella siitä, että aivan kaikella, mikä ylipäätään on olemassa, olisi jonkinlainen tietoisuus, joka kytkeytyy energiaan ja sen värähtelyyn. On mielestäni hassu ajatus, että me olisimme jotenkin erikoislaatuisia koko universumin mittakaavassa ja kenties sen ainoita älyllisiä, ajattelevia olentoja. Mitä me vajavaiset ihmiset oikeastaan ymmärrämme tietoisuudesta? Ja miksi me olemme niin valmiita kieltämään jonkinlaisen korkeamman tietoisuuden olemassaolon vain siksi, että se ei ilmoittele meille itsestään. Miksi sen tarvitsisi?

En tarkoita korkeammalla tietoisuudella tässä yhteydessä oikeastaan mitään uskontoon viittaavaa. On mielestäni melko itsekeskeinen ajatus, että koko universumi pyörisi meidän ympärillämme. Tarkoitan sitä, että me olemme vain pieni ratas olevaisuuden suuressa pyörässä, ja meillä on vielä pitkä matka kuljettavanamme ennen kun me ymmärrämme oikeastaan yhtään mistään mitään.

Me emme ole irrallisia

Ihmiselle on toki luonnollista peilata maailmankaikkeutta itsensä kautta. Lajimme selviytyminen rakentuu osittain itsekkäille periaatteille, joiden keskiössä on käsitys minuudesta. Mutta energian näkökulmasta mikään ei oikeastaan ole irrallista. Mitään ei ole olemassa ilman vuorovaikutusta eikä mikään pysy samana. Samoin kehomme, mielemme ja sielumme hyvinvointi on monimutkainen kokonaisuus, jossa myös ajatuksemme näyttelevät tärkeää roolia. Ajatuksemme luovat todellisuutta, vaikka usein haluamme uskoa sen olevan päin vaston.

Tietoisuuden värähtelytasot – Tunnetilojen värähtelytasot

Alla on esitetty tietoisuuden värähtelytasot ja niihin liittyvät tunteet alhaalta ylöspäin laajentuen. Kaikkein käpertyneimmät ja haitallisimmat tunteet kuten häpeä ja syyllisyys ovat alimpana, tuottaen kaikkein synkintä todellisuutta. Korkein tietoisuus on koko värähtelyteorian kruunu, joka saavutetaan valaistumisen kautta. Valaistunut tietoisuus ei enää ole universumista irrallaan vaan on laajentunut ymmärtämään olevansa yhtä sen kanssa.

Mitä korkeammalle tasolle tietoisuutesi kohoaa, sitä elinvoimaisempi olet. Negatiivisissa tunteissa ja värähtelyissä pitkiä aikoja vellominen syö elinvoimaasi ja jaksamistasi.

Omega – laajentunut 
  
Valaistuminen – Korkein tietoisuus700-1000
Rauha600
Ilo540
Rakkaus500
Järki400
Hyväksyntä350
Avuliaisuus310
Neutraali250
Rohkeus200
Ylpeys175
Viha150
Halu125
Pelko100
Suru75
Apatia50
Syyllisyys30
Häpeä20
  
Alfa – supistunut

Kuinka nostaa omaa värähtelyään korkeammalle tasolle

Jos päätämme hyväksyä, että kaikki tunteemme ja ajatuksemme ovat värähtelyä, voimme tietoisesti nostaa omaa värähtelytasoamme. Vetovoiman lain mukaan me myös tällöin vedämme puoleemme sellaisia asioita, joita haluamme elämäämme. Kun keskitymme hyviin asioihin ne kasvavat ja lisääntyvät elämässämme. Onni ei tule kutsumatta.

Omaa värähtelytasoa ei kuitenkaan nosteta siten, että aletaan hampaat irvessä ajattelemaan positiivisesti. Kaiken tarkasteleminen ruusunpunaisten lasien läpi on aika valheellista, ja sitäpaitsi myös vastoinkäymiset ja negatiiviset tunteet kuuluvat normaaliin ihmiselämään. Todellinen muutos alkaa siitä, että ihminen ottaa vastuun itsestään ja katsoo rehellisesti niitä asioita, jotka ovat pielessä. Mitä voin tehdä toisin, jotta elämäni olisi parempaa?

Matala värähtely näkyy kehossa sairasteluna, väsymisenä ja turhautumisena. Mikäli negatiiviset tuntemukset jatkuvat pitkään, on hyvä tarkastella mitkä seuraavista osasista ovat epätasapainossa elämässäsi. Hyvinvoinnin palaset ovat meille kaikille toki jo ennestään tutut.

Tule tietoiseksi ajatuksistasi

Kuinka puhut itsellesi? Millaisia asioita sanot itsellesi päivittäin, ja millaista todellisuutta siten itsellesi luot?

Huomaa, että kaikki ajatukset eivät ole totta. Ne ovat vain ajatuksia. Kuinka moni niistä asioista, joita olet vuosia uskotellut itsellesi on todellakin vain uskomuksia? Millaisia haitallisia uskomuksia sinulla on?

Auta muita

Muiden auttaminen tunnetusti lisää omaa hyvinvointiamme ja parantaa mielialaa. Pyyteetön auttaminen on piristysruiske, josta hyötyy sekä auttaja että autettu. Hyvien tekojen ei tarvitse olla jättisuuria – ne voivat aivan hyvin olla pieniä arjen askareita. Aika usein ajattelemme, että auttaminen on esimerkiksi rahan lahjoittamista hyväntekeväisyyteen. Mutta mitä jos kutsuisitkin vaikka naapurin mummon kahville? Auttaisit kantamaan kauppakassit? Nousisit aikaisemmin keittämään puolisollesi kahvia? Omat triviaalit ongelmat unohtuvat hetkeksi kun suuntaat huomiosi muihin ihmisiin.  

Kiitollisuuden harjoittaminen

Ajattelemme usein, että onnellisuus on jotakin sellaista, jonka saavutamme ”sitten kun.” Sitten kun minulla on enemmän rahaa, sitten kun pääsen eläkkeelle… Kiitollisuuden päivittäinen harjoittaminen on hyvinvointimme kannalta äärimmäisen tärkeää. Millaisista pienistä asioista voisit olla iloinen juuri nyt? Keksi ainakin viisi asiaa.

Liiku, nuku ja syö hyvin

Väsyneenä ja nälkäisenä kaikki ottaa pannuun. Ihmiset ärsyttävät ja maailma on harmaa. Pidä itsestäsi huolta ja hemmottele itseäsi. Tee nukkumapaikastasi ihana soppi, jossa on hyvä ja rauhallinen tunnelma – sellainen, jossa kehosi, mielesi ja sielusi voi levätä.

Alkoholi, huumeet, kemikaalit, epäterveellinen ruoka ja liiallinen elektronisten laitteiden käyttö (TV, älypuhelin jne.) laskevat tietoisuuden tasoa ja turruttavat sitä. Millaisilla pienillä teoilla voisit paremmin jo tänään? Entä kuinka paljon aikaa voisit käyttää itsesi kehittämiseen jos lakkaisit roikkumasta netissä?

Luonto parantaa

Me suomalaiset olemme onnekkaita. Kaunis ja puhdas luontomme tekee meille hyvää, ja siksi meidän tulisikin aina mahdollisuuksien salliessa viettää paljon aikaa taivasalla. Luonnossa lataamme akkujamme ja meidän on helpompi hengittää. Luonnon rauha ja hiljaisuus rauhoittavat myös mieltä. Järven tyventä pintaa tai metsän vehreyttä ihaillessa koko sielu lepää.

Kodin puhtaus ja siisteys

Sekä konmarittajat että feng shui -intoilijat sen tietävät. Puhdas ja valoisa koti, jossa energia voi virrata vapaana, auttaa meitä voimaan paremmin. Tursuilevat kaapit, sotkuiset pöydät ja kaikkialla lojuvat likaiset astiat estävät ajatuksiamme virtaamasta. Miltä sinun kodissasi tuoksuu? Miltä siellä näyttää? Millaisilla pienillä teoilla voisit parantaa kotisi tunnelmaa heti tänään?

Stressaavan elämäntilanteen hallinta

Onko elämäsi täynnä jatkuvaa stressiä? Ihmiskeho ja -mieli sietää lyhytkestoista stressiä hyvin, mutta meitä ei ole tarkoitettu loputtomasti olemaan stressaantuneita. Pitkäkestoinen, krooninen stressi alentaa vastustuskykyä ja edistää sairautta kehossa. Mikäli stressaavaa elämäntilannetta ei juuri nyt voi muuttaa, voi tilannetta yrittää lievittää esimerkiksi meditaation avulla. Alla olevalla videolla tohtori Joe Dispenza puhuu hienosti ajatusten voimasta esimerkiksi juuri stressiin ja negatiiviseen itsesuggestioon liittyen.

Pelossa tai katumuksessa eläminen

Pelkäätkö tulevaa? Surkutteletko mennyttä? Hetkessä elämisen taito on yksi tärkeimpiä oppiläksyjä, jotka voivat tehdä meidät onnellisemmiksi – tässä ja nyt. Meditaatio ja erilaiset mindfulness-tekniikat edesauttavat nykyisyyteen keskittymisessä kenties kaikkein parhaiten. Kiitollisuuden harjoittamista unohtamatta.

Reiki

Energiatyöskentely auttaa sinua nostamaan värähtelytasoasi. Reikityöskentelyn voi aloittaa myös aivan itsenäisesti ja kotioloissa, vaikka et olisi saanut mitään reikikoulutusta. Meillä jokaisella on parantamisen lahja, ja voimme auttaa itseämme sekä muita voimaan paremmin. Lue lisää aiheesta artikkeleista chakrojen avaaminen itse sekä juurichakran avaaminen.

Puhtaita energioita kauniista asioista

Monet uskovat, että erilaiset kristallit, kivet, kukat, tuoksut, värit ja äänet voivat auttaa meitä voimaan paremmin. Väriterapia tai kivien energiat ovat mielenkiintoisia aiheita, joihin voi perehtyä vaikka huvikseen. Usein tällaisten vaihtoehtoisten uskomusten tarkoitus onkin herätellä meitä huomaamaan uusia asioita ja kiinnittämään huomiota luonnon kauneuteen. Kun annamme aivojemme hieman nyrjähtää urautuneilta radoiltaan, voimme löytää jotakin kiinnostavaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s