Juurichakran avaaminen

Tämä teksti aloittaa juttusarjan seitsemästä parantavasta chakrasta, jotka voit avata ja virittää itse kotona. Kirjoitukset ja niissä esitetyt harjoitukset ja meditaatiot perustuvat ennen kaikkea Brenda Daviesin opetuksiin teoksessa The 7 Healing Chakras: Unlocking Your Body’s Energy Centers, sekä lisäksi yleiseen reiki- ja joogatietouteen.

Mikäli haluat ensin palautta mieleesi perustietoja chakroista, lue lyhyt artikkelini Mitä chakrat ovat? (Linkki avautuu omaan ikkunaansa.) Juurichakran avaaminen on ensimmäinen seitsemästä harjoituksesta, jotka julkaistaan tällä nettisivulla tulevien viikkojen kuluessa. Lisäksi voit lukea artikkelini chakrojen avaaminen itse, jossa käydään alustavasti läpi kaikki seitsemän chakraa.

Chakrojen blokit ja tukkeumat

Chakrajärjestelmää voi ajatella eräänlaisena energiavirtana, joka joskus tukkeutuu roskan ja ajopuun määrästä. Säilytämme kehossamme ja mielemme sopukoissa paljon sellaista, mitä emme enää tarvitse: vanhoja puolustusreaktioita, kipeitä muistoja, päälle jääneitä pelkotiloja, stressiä ja meille epäedullisia mielikuvia, kuten negatiivisia ajatuksia itsestämme. Chakrojen ja kehon energiajärjestelmän puhdistaminen on yksi tapa edistää omaa hyvinvointiamme. Lisäksi se auttaa meitä maadoittumaan ja pääsemään jälleen kosketuksiin todellisen minämme kanssa.

Chakrojen energiablokit voivat näyttäytyä monella tavalla. Chakrat voivat pyöriä liian hitaasti, väärään suuntaan, tai olla lähes kokonaan tukkeutuneita. Tällöin ne eivät juuri pyöri lainkaan. Toisaalta jotkut chakrat voivat olla energiakentässäsi yliedustettuina niin, että ne ammottavat auki, etkä pysty sulkemaan niitä tarvittaessa. Kun chakra on jatkuvasti auki, joudut myös lakkaamatta käsittelemään sen energioita.

Chakrojen tukkeumat syntyvät usein siksi, että emme kykene tai halua käsitellä chakran toimintaan liittyviä tunteita, ja siksi suljemme itsemme niiltä. Tällöin yliaktiivinen chakra voi kompensoida jotakin toista, huonosti virtaavaa chakraa.

Juurichakra eli muladhara

Juurichakra eli muladhara on elinvoiman ja kehon perustoimintojen chakra. Sen väri on punainen, ja sen kivet ovat savukvartsi, punainen jaspis, hematiitti ja granaatti. Juurichakran elementti on maa.

Juurichakra vastaa sellaisista perustarpeista kuten ravinto, suoja ja turvallisuuden tunne. Se liittyy myös perheeseen ja yhteenkuuluvuuteen muiden kanssa, sekä edustaa kotia. Lisäksi muladhara kytkee meidät kotiplaneettaamme maapalloon.

Juurichakran epätasapainon oireet

Punaisena sykkivän juurichakran epätasapainon tai tukkeutumisen tunnistat usein seuraavista oireista. Mikäli alla esitetyt kysymykset pätevät sinuun hyvin, voi tässä artikkelissa esitettyjen harjoitusten tekeminen olla sinulle erityisen hyödyllistä. Harjoitukset voi kuitenkin tehdä kuka tahansa sellainen, joka haluaa vahvistaa juurichakransa toimintaa.

 • Tuntuuko sinusta usein siltä, että et kuulu minnekään, tai että olet onneton ja yksinäinen missä tahansa päin maailmaa?
 • Pakenetko arkielämää kuvitelmiin ja loputtomiin huvituksiin? Elätkö unelmissasi?
 • Onko elämä mielestäsi yhdentekevää?
 • Oletko pettynyt seksiin, tai sinun on vaikeaa tai mahdotonta saada orgasmia? Onko sinulla potenssiongelmia, jotka eivät liity johonkin fyysiseen sairauteen?
 • Onko sinulla jokin varhaislapsuuteen liittyvä trauma? (Usein ennen viidettä ikävuotta.)
 • Onko sinulla itsetunto-ongelmia, joita yrität kompensoida esimerkiksi pakonomaisella ostelulla, syömisellä tai muilla sijaistoiminnoilla? Tai päinvastoin: Yritätkö hallita elämääsi kieltäytymällä käyttämästä lainkaan rahaa tai pidättäytymällä syömästä?
 • Tunnetko olosi usein vetämättömäksi, etkä oikein jaksaisi tehdä mitää, vaikka sinulla ei ole mitään perussairautta?
 • Tuntuuko sinusta siltä, että haluaisit paeta elämääsi ja ongelmiasi esimerkiksi päihteiden avulla? Onko sinulla itsetuhoisia ajatuksia?
 • Onko sinulla jalkakipuja tai muita kroonisia alavartalon vaivoja, kuten esimerkiksi ummetusta?
 • Tuntuuko sinusta usein siltä, että olet kadottanut kosketuksen todellisuuteen, tai  että sinun on vaikea saada otetta siihen, mitä ympärilläsi tapahtuu? Oletko ehkä paennut kouriintuntuvaa elämää henkisiin asioihin, ikään kuin henkinen ja maallinen olisivat toistensa vastakohdat?

Mikäli vastasit kyllä useampaan edellä esitettyyn kysymykseen, saattaa juurichakrasi olla epätasapainossa. Mikäli sinulla on joitakin vakavampia edellä kuvattuja tuntemuksia, kuten itsetuhoisia ajatuksia tai päihdeongelmia, olisi kuitenkin hyvä hakeutua ammattiauttajan puheille ennen kun alat syvemmin käsitellä juurichakran energiaa.

Tasapainoinen juurichakra

Brenda Daviesin mukaan tasapainoinen juurichakra näyttäytyy erityisesti henkilökohtaisena karismana, itsevarmuutena ja hyvinä sosiaalisina suhteina perheeseen, ystäviin ja muihin läheisiin. Avoin ja tasapainoinen juurichakra ankkuroi jalkasi tukevasti maahan, ja lisäksi sillä on tärkeä vaikutus manifestointiin.

Hyvin toimiva juurichakra lisää turvallisuuden tunnetta niin lapsilla kuin aikuisilla, sillä se tukee kehon ja mielen hyvinvointia kokonaisvaltaisella tasolla. Aikuiselle se kertoo, että pystyt pitämään itsestäsi huolta ja että voit luottaa elämän kantavan. Juuri tähän liittyy myös juurichakran yhteys vetovoiman lakiin. Itseluottamus ja usko siihen, että voit saada mitä haluat, on yksi tärkeimpiä onnistuneen manifestoinnin edellytyksiä.

Juurichakran toiminta on koko energiajärjestelmän perusta, jonka toiminnan päälle kaikki muut chakrat rakentuvat. Tämä siksi, että juurichakra vastaa kehon kaikkein perustavanlaatuisimmista toiminnoista, vaistoista ja selviytymisestä. Muladharalla on selvä yhteys planeettaamme maahan, ja se luo perustan kaikille muille toiminnoille. Juurichakra myös muistuttaa meitä siitä, ketä me todella olemme – syvällä sisimmässämme.

Juurichakran avaaminen

Ennen chakran avaamista on tärkeää varmistaa, että voit työskennellä rauhassa ja keskeytyksettä. Olisi hyvä, jos sinulla olisi jokin rauhallinen ja turvallinen paikka, jossa voit tehdä kaikki harjoitukset ja meditoida. Juurichakran energioiden työstäminen voi viedä useamman päivän, ja sitä voi harjoittaa hiljalleen vaikkapa viikottain, jotta energiat pysyisivät jatkossakin tasapainossa.

On myös tärkeää suojautua vierailta energioilta ja ikään kuin pyhittää oma työskentelytila ennen chakrojen avaamista. Voit käyttää apuna esimerkiksi vuorikristallia tai muita kiviä, kuten savukvartsia tai granaattia. Myös rubiini on äärimmäisen hyvä kivi juurichakratyöskentelyyn, joskin hintansa vuoksi sitä voi olla vaikeaa saada käsiinsä.

Erityisesti granaatti auttaa seksuaalienergioiden ja libidon tasapainottamisessa, kun taas savukvartsi auttaa keskittymään. Vuorikristalli puolestaan on yhteydessä kaikkiin chakroihin ja korostaa rakkautta. Myös eteeriset öljyt kuten laventeli, santelipuu, setripuu ja patsuli sopivat hyvin juurichakratyöskentelyyn.

Työskentelyn aloittamiseksi voit tehdä tämän maadoitusmeditaation. Alla olevat harjoitukset ovat mukaelmia Brenda Daviesin vastaavista, ja etenevät helposta vaikeaan. Erityisesti parantava meditaatio saattaa nostattaa pintaan kipeitäkin tunteita, joten sen tekemiseen olisi hyvä varata aikaa. Viimeinen juurichakrameditaatio on ylläpitävä meditaatio, jonka voit tehdä niin usein kuin haluat kunhan myös ensimmäinen meditaatio on kerran suoritettu loppuun.

Harjoitus 1: Viisi lupausta itsellesi

Tarvitset tämän harjoituksen tekemiseksi kynän ja paperia – tai miksei vaikka älypuhelimen muistion. Parasta olisi kuitenkin jos sinulla olisi chakraharjoituksia varten oma vihko tai kirjanen, johon voit jatkossakin tallettaa chakratyöskentelyäsi ja ajatuksiasi aiheestaa.

Aloita harjoitus miettimällä, mitkä asiat tuottavat sinulle elämässä eniten iloa. Ne voivat olla pieniä tai suuria asioita, kuten esimerkiksi ajan viettäminen perheen kanssa tai matka meren rannalle. Ne voivat myös olla asioita, joista sinulla oli tapana nauttia, mutta joille sinulla ei nyt ole aikaa. Tähän tapaan:

 • Minusta on ihanaa juoda teetä kuistilla
 • Tykkään istuttaa kukkia
 • Tykkään kutsua ystäviä kylään

Kirjoita seuraavaksi ylös viisi asiaa, jotka haluaisit tehdä hemmotellaksesi itseäsi. Tee myös aivan konkreettinen suunnitelma näiden asioiden toteuttamiseksi. Yritä sisällyttää tekemiseen jotakin sellaista, joka tuo sinut lähemmäksi maata, ja jälleen kosketukseen luontoäidin kanssa. Kirjoita ylös myös hemmottelujen päivämäärät, ja sitoudu niihin. Varaa aika hierojalle tai kylpylään. Soita parhaalle ystävällesi. Tai jos haluaisit pitkästä aikaa vain lukea kirjaa sohvalla, järjestä itsellesi muutama vapaa tunti. Aloita jo tänään, ja tee heti jotakin sellaista, josta tulet hyvälle tuulelle. Lista voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

 • Laitan oikein hyvää ruokaa ja nautin sen hyvässä seurassa
 • Katson jonkin hauskan elokuvan tänä iltana
 • Käyn vaahtokylvyssä ja sytytän kynttilöitä
 • Suunnittelen ja varaan unelmieni matkan
 • Teen pitkän kävelylenkin luonnossa sunnuntaina

On tärkeää, että todella toteutat nämä kaikki viisi suunnitelmaa. Lupaukset, jotka teet itsellesi ja oman hyvinvointisi eteen, ovat yhtä tärkeitä kuin ne lupaukset, joita teet muille. Milloin viimeksi muistit hemmotella itseäsi ja kysyä itseltäsi, mitä juuri sinä haluaisit tänään tehdä? Hektisessä arjessa laiminlyömme helposti omia tarpeitamme.

Harjoitus 2: Hemmottele itseäsi

Hanki jokin pieni asia, josta tulet hyvälle tuulelle. Jokin sellainen esine, joka muistuttaa sinua siitä, että olet ottamassa tärkeitä askeleita itsesi parantamisen tiellä. Sen ei tarvitse olla mitään kallista, mutta se pitäisi hankkia juurichakraa silmällä pitäen. Esimerkiksi jokin tuoksukynttilä, kristalli tai eteerinen öljy käy hyvin tähän tarkoitukseen. Se voi olla myös vaikka kaunis kirja, jonka ostat itsellesi kiitollisuuspäiväkirjaksi. Toki esine voi olla jotakin aivan muuta, mikäli et oikein yllä mainituista jutuista perusta: Koru, jonka olet aina halunnut, tai vaikkapa kynsilakka tai huivi. Kaikkein tärkeintä on, että todella käytät esinettä, ja että se muistuttaa sinua juurichakrasta ja oman hyvinvointisi tärkeydestä.

Mikäli et pidä asioiden ostamisesta (tai sinulla on shoppailuongelma!), älä osta mitään. Voit mennä luontoon kävelylle, ja poimia mukaasi jonkin kauniin asian, kuten vaikkapa pyöreän kiven tai värikkään, pudonneen lehden tai sulan. Pidä se tallessa.

Harjoitus 3: Tajunnanvirta

Tässä harjoituksessa keskitytään ajattelemaan juurichakraa. Laske kynä paperille (tai kädet näppäimistölle), ja ala kirjoittaa täysin sensuroimatta. Mitä sinulle tulee mieleen juurichakrasta, omasta itsetunnostasi ja lapsuudestasi? Millaisten asioiden varaan itsetuntosi on rakentunut?

Älä lopeta kirjoittamista, vaikka sinusta tuntuisi ettet keksi mitään sanottavaa. Kukaan muu ei tule lukemaan tekstiäsi, joten voit kirjoittaa mitä tahansa. Jos jumiudut, voit kirjoittaa hölynpölyä, kunnes taas pääset kosketuksiin alitajuntasi kanssa. Tähän tapaan: “Nyt en keksi tästä aiheesta mitään sanottavaa. Koko harjoitus on kyllä vähän tyhmä, en tiedä miksi minun pitäisi kirjoittaa tästä aiheesta. En oikein tiedä, miten juurichakrani toimii, se tuntuu siltä, kuin…”

Harjoituksen tarkoitus on avata mielesi blokkeja ja päästä kosketuksiin sensuroimattomien tunteidesi kanssa. Tulos voi yllättää, vaikka aluksi koko harjoitus tuntuisi inhottavalta. Kirjoita ensimmäisellä kerralla vähintään viiden ja seuraavalla kerralla vähintään viidentoista minuutin ajan, pidempäänkin jos siltä tuntuu.

Juurichakrameditaatio 1: Parantava meditaatio

Tämä meditaatio on erityisen tärkeä juurichakraa parantava harjoitus. Mene rauhalliseen paikkaan, jossa sinua ei häiritä. Varaa meditaatiolle aikaa puolesta tunnista tuntiin. Voit asettaa lähellesi kristallin tai vaikkapa meditaatiokynttilän.

Käy mukavasti istumaan tai makaamaan. Hengitä syvään. Vedä puhdasta ilmaa keuhkoihisi jokaisella sisäänhengityksellä. Kaikki murheet, huolet ja negatiiviset ajatukset poistuvat uloshengityksen mukana. Nauti hengittämisestä, ja anna kehosi rentoutua jokaisella hengenvedolla lisää. Päästä irti kaikista niistä tunteista ja asioista, joita et enää tarvitse. Päästä irti nykyisestä hetkestä. Alat hiljalleen palata hengityksesi mukana menneeseen: menneisiin vuosiin, lapsuuteesi.

Palaa hengenvetojen mukana siihen hetkeen, jossa äitisi ja isäsi energiat yhdistyivät, ja elämäsi sai ensikipinänsä. Palaa äitisi kohtuun, jossa sinun oli mukava ja lämmin olla. Miltä siellä tuntui? Olit turvassa maailmalta.

Ajattele nyt ajanjaksoa äitisi kohdusta suunnilleen siihen asti, kun olit viisivuotias. Kaikki tuon ajan tapahtumat ja ihmiset kääritään nyt yhteen pakettiin, jonka parannamme valolla ja energialla. Sinun ei tarvitse muistella yksityiskohtia, ellet halua.

Ajattele sitä lasta, joka tuolloin olit. Lähetä hänelle rakkautta ja valoa, ja paranna hänet kaikesta siitä, mitä tuona aikana on tapahtunut. Ympäröi tuo lapsi valolla ja rakkaudella, aivan kuin käärisit hänet lämpimään vilttiin.

Mikäli harjoitus tuntuu erityisen vaikealta tai nostattaa pintaan äärimmäistä surua, voit keskeyttää sen. Palaa harjoitukseen sitten, kun tunnet olevasi siihen uudelleen valmis. Harjoitusta ei tarvitse tehdä loppuun yhdellä kertaa, vaan voit palata siihen milloin tahansa.

Mikäli koet olevasi valmis jatkamaan, laajenna nyt rakkauden kehää. Lähetä valonsäde kaikkiin niihin paikkoihin, tapahtumiin ja ihmisiin, jotka olivat tuolloin kanssasi. Muista, että sinun on tärkeää antaa anteeksi sekä itsellesi että muille, jotta kykenisit etenemään henkisellä matkallasi. Mikäli sinua on vahingoitettu menneisyydessäsi, voit hyvästellä nämä tapahtumat valolla. Ne eivät voi vahingoittaa sinua enää. Kenties sinua kohdanneet vaikeudet ovat olleet välttämättömiä henkiselle kehityksellesi. Ja vaikka et voisi antaa vielä anteeksi, voit yrittää päästää nämä ihmiset ja energiat menemään.

Ympäröi lapsuutesi, lapsi-itsesi ja kaikki muut elämässäsi tuolloin olleet ihmiset valkoisella valolla. Lähetä kaikille rakkautta. Anna menneisyyden parantua – Mitä tahansa tuolloin on tapahtunut, se on nyt ohi. Sinä selvisit siitä. Ja voit antaa sen nyt mennä.

Anna valon levitä kaikkialle ympärilläsi. Kapaloi valoon kaikki elämäsi tapahtumat siihen asti kunnes olit viisi vuotias. Mikäli jo tällä meditaatiokerralla pystyt siihen, kohota itsesi ylemmälle tietoisuuden tasolle, ja ymmärrä, että kaiken mitä tuolloin tapahtui oli määrä tapahtua. Jokainen tuon ajan ihmisistä kamppaili oman henkisen kehityksensä ja polkunsa kanssa. Meillä kaikilla on karminen polkumme, ja sielumme on valinnut ne läksyt, joita se tässä elämässä kohtaa. Mikäli pystyt, anna anteeksi ja päästä nyt nuo ihmiset ja energiat menemään. Anna anteeksi, ja lähetä valonsäde kaikkialle ympärillesi, katkaistaksesi nyt nuo karmiset säikeet.

Anteeksi antaminen on eräs tärkeimmistä läksyistä, jotka meidän tulee oppia kehittyäksemme henkisesti. Se vapauttaa meidät ja kohottaa meidät uudelle tasolle. Se ei kuitenkaan ole aina helppoa, eikä se välttämättä onnistu yhdellä meditaatiokerralla. Voit toistaa harjoituksen niin usein kuin haluat.

Mikäli haluat jatkaa harjoitusta vielä pidemmälle, tiedosta nyt, että kaiken oli tapahduttava sinulle, jotta sinusta tulisi se ihminen, joka nyt olet. Vapauta kaikki lapsuutesi henkilöt syyllisyydestä – myös itsesi. Valolla ja rakkaudella voit puhdistaa itsesi ja iloita siitä, että kykenet nyt parantamaan itsesi. Anna valonsäteen kulkea koko kehosi läpi kruunuchakrasta aina juurichakraan asti. Lämpö valtaa koko kehosi.

Tiedä, että se lapsi, jonka juuri paransit, on aina sydämessäsi. Voit lähettää sisäiselle lapsellesi valoa ja energiaa koska tahansa. Tuo lapsi on nyt turvassa sinun kanssasi, ja sinä pidät siitä huolta.

Valkoisen valon ympäröimänä, palaa tähän hetkeen. Kohota kätesi ja syleile itseäsi. Avaa silmäsi kun olet siihen valmis. Lepää ja juo vettä. Voit kirjoittaa muistikirjaan ylös millaisia ajatuksia meditaatio sinussa herätti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

elijah-hiett-qJpM-nuR-Eg-unsplash

Juurichakrameditaatio 2: Juurichakran puhdistaminen

Voit tehdä tämän puhdistavan meditaation niin usein kuin haluat. Juurichakran toiminnan vahvistaminen onnistuu näin helposti vaikka päivittäin. Mene rauhalliseen paikkaan, jossa sinua ei häiritä. Tarvitset harjoituksen tekemiseen 15 – 30 minuuttia.

Istu tuolille niin, että jalkasi koskettavat lattiaa. Voit myös istua risti-istunnassa lattialla, joskin sinun tulisi pitää selkä suorassa. Sulje silmäsi ja keskity aluksi vain hengityksesi kulkuun. Anna sen kulkea syvänä sisään ja ulos. Päästä irti päivän tapahtumista ja murheista. Päästä irti muiden ihmisten energioista ja suuntaudu sisään päin.

Päästä irti kehon jännityksestä jokaisella uloshengityksellä. Ime sisääsi parantavaa energiaa ilmasta kaikkialla ympärilläsi, ja anna kehosi rentoutua. Rentouta otsasi, kasvosi, olkapääsi, kätesi ja jalkasi. Jokaisella uloshengityksellä likainen energia ja väsymys poistuvat kehostasi. Vieraat energiat ja negatiiviset vaikutteet poistuvat.

Anna nyt hitaasti fokuksesi siirtyä kehossasi alemmas ja alemmas, kunnes se laskeutuu lantiosi tasolle. Kuvittele lantiosi kuin suureksi maljaksi, jonka pohja lepää kivesten tai vaginan ja peräaukon välissä – sillä juuri tuo kohta on juurichakrasi. Täytä nyt koko malja punaisella valolla.

Tunne, kuinka punainen valoenergia lämmittää juurichakrasi kuin aurinko. Tunnustele, koetko muutoksia chakran värissä ja kirkkaudessa. Lähetä rakkautta ja valoa koko juurichakran vaikutusalueelle kunnes se on kokonaisuudessaan lämmin. Valoenergia alkaa sykkiä ja pyöriä rauhallisesti myötäpäivään. Mikäli aistit muita värejä, anna niiden kaikkien muuttua punaiseksi. Mikäli et aisti mitään värejä, ole kärsivällinen. Joskus juurichakran aktivointi ja visualisoinnin harjoittelu vie aikaa.

Anna seuraavaksi punaisen valoenergian levitä pehmeästi reisiä pitkin jalkoihisi. Anna sen parantaa ja rentouttaa lihaksiasi, hermostoa, jänteitä – jokaista solua. Anna punaisen valon työntää pois kaikki sellainen, mitä et tarvitse – Jännitys, stressi ja kipu. Hengitä syvään ja anna punaisen valon parantaa kehoasi. Anna sen levitä varpaisiin ja jalkapohjiin asti.

Lähetä nyt juurichakrasi pohjukasta punainen juuri aina maahan asti. Anna tuon juuren ankkuroida sinut tukevasti maahan ja sen energiaan. Lähetä sitten samanlaiset juuret maahan myös jalkapohjistasi. Olet turvassa tuossa energiassa.

Olet kuin vahva puu. Hengitä kultaista maan energiaa maan sisuksista kehoosi jokaisella hengenvedolla ja visualisoi sen parantavan sinua. Anna energian nousta kehoosi jalkapohjia pitkin aina sääriin, reisiin ja lantioon asti. Anna sen sitten nousta ylemmäs ja ylemmäs – vatsaan, rintakehään, käsivarsiin, kaulaan ja päähän asti. Maan parantava energia sekoittuu sinun energiaasi – kultainen valo sekoittuu punaiseen. Kylve tässä energiassa ja lämmössä. Huomaa, kuinka sinun energiasi on universumin energiaa, etkä ole siitä koskaan erillään.

Kun energia kohoaa, se saattaa muuttaa väriään. Voit kylpeä ja levätä tässä energiassa niin kauan kuin haluat, ja parantaa näin kehoasi ja sieluasi. Anna itsesi rentoutua kokonaan ja levätä universumin rakkaudessa. Muista hengittää syvään ja antaa energian virrata sinussa vapaana.

Kun olet valmis, anna energiatulvan hiljalleen sammua. Vedä punaiset juuret rauhallisesti takaisin juurichakrasi pohjukkaan, ja niiden mukana punainen valo palaa sisällesi. Pysyt silti kosketuksessa maahan – turvallisuuden ja juurtumisen tunne saa jäädä. Kiitä nyt maapalloa ja universumia siitä energiasta, jonka sait. Anna jalkapohjien energiakeskusten sulkeutua hiljaa – tämä suojaa sinua energian karkaamiselta myöhemmin.

Olet nyt täysin yhtä fyysisen kehosi kanssa, ja syvästi läsnä. Avaa silmäsi hitaasti. Venyttele rauhallisesti ja tunnustele kehoasi. Harjoituksen jälkeen on hyvä juoda jotakin lämmintä tai ainakin lasillinen vettä. Mikäli tärkeitä ajatuksia tai tunteita nousee mieleesi, kirjoita ne ylös.

Kundalinienergian nouseminen ja juurichakra

Juurichakraan liittyvää räjähtävää voimaa kutsutaan joskus kundaliniksi.

Kundalini on kuin kerälle kiertynyt käärme, joka lepää lantiossamme. Mystikot kuvaavat, kuinka kundalini nukkuu meissä, ja odottaa sopivaa heräämisen hetkeä. Sen sanotaan heräävän vasta sitten, kun olemme valmiit käsittelemään sen energiaa.

Kun kundalinienergia alkaa nousta, se voi kulkea nopeasti kaikkien chakrojen lävitse ja vapautua seitsemännessä chakrassa. Matkallaan se parantaa ja energisoi koko kehoa. Ja vaikka kaikki chakrat olisivat jo ennestään avoinna ja toimivia, on kundalinin herääminen omanlaisensa järisyttävä kokemus.

Merkki siitä, että henkilön kundalinienergia on herännyt, on usein karismaattisuus. Tällainen henkilö on silminnähden maadoittunut ja itsevarma, ja hänestä säteilee parantavaa energiaa ympärilleen. Todennäköisesti muut ihmiset haluavat hakeutua hänen seuraansa.

Itsekkyyttä, ylpeyttä ja ylimielisyyttä ei tulisi sekoittaa kundalinienergiaan liittyvään itsevarmuuteen ja karismaan. Mikäli ihmisen kundalini on herännyt, on hän todennäköisesti myös nöyrä ja avulias, sekä ymmärtää valon työn merkityksen.

kundalini
Kundalinin kaksi käärmettä ja niiden päällä lepäävät siivet ovat yksi tärkeimmistä parantamisen ja lääkintätaidon symboleista.

Juurichakra ja seksuaalisuus

Vaikka seksuaalisuus ja halu liitetään sakraalichakraan, liittyvät seksuaaliset vietit pohjimmiltaan myös juurichakraan. Mikäli juurichakra on kiinni tai epätasapainossa, et ehkä nauti seksistä tai ole siitä kiinnostunut. Korkein seksuaalinen nautinto syntyykin siitä, kun juurichakran energia sekoittuu sakraalichakraan. Tällöin esimerkiksi orgasmi voi olla ekstaattinen kokemus, johon liittyy myös korkea energialatauksen purkautuminen ja voimakkaasti parantava elementti.

Kaikki chakrat ovat läsnä voimakkaassa seksuaalisessa kohtaamisessa. Tasapainoinen juurichakra mahdollistaa sen, että voimme päästää täysin irti, ja tiedämme silti olevamme turvassa. Kohtaamme partnerimme sakraalichakran tasolla, ja yhdistymme heihin kolmannessa chakrassa. Neljännessä, sydämen chakrassa, tunnemme rakkautta, kun taas kurkkuchakran välityksellä kommunikoimme rakastettumme kanssa. Otsachakra mahdollistaa partnerimme näkemisen omana itsenään, ja kruunuchakra sinetöi energioiden yhdistymisen kosmisella tasolla.

pablo-heimplatz-252c3DVk6gk-unsplash

Lisää lukemista

Suosittelen lämpimästi Brenda Daviesin teosta The 7 Healing Chakras jokaiselle energiatyöskentelystä kiinnostuneelle. Davies käy kirjassaan perusteellisesti läpi jokaisen chakran toiminnan, sekä tarjoaa meditaatioita ja harjoituksia energioiden puhdistamiseen niin arkisesta pölystä kuin vaikeammista tukkeumista.

Palaa myös tälle nettisivulle lukemaan kuusi seuraavaa chakra-artikkelia. Ne julkaistaan viikottain.

 

 

2 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s